Půlnoční prodej Cataclysm

cataclysm predprodej xzone praha logo
Je pondělí 6.12.2010 a tisíce lidí po celém světě odpočítávají posledních pár hodin do vydání již třetího datadisku k nejúspěšnější MMORPG hře World of Warcraft. Cataclysm bude totiž na všech evropských serverech spuštěn přesně 7.12. v 00:00 středoevropského času a ve stejnou dobu se i otevře okolo deseti tisíc různých obchodů ve všech zemích, kde World of Warcraft nejsou jen tři slova, a začnou prodávat krabicové verze hry. Ani naše malá země si nemůže nechat toto davové šílenství ujít a WoWfan.cz musí jít jako správná fan stránka v čele. Foťák? Mám a je nabitý. Kamera? V batohu, nabitá a připravená nahrávat. Notebook? Jistě, ačkoli ho možná ani nebudu potřebovat. Při pohledu na teploměr se tyto části technické výbavy zdají být nepodstatné. Rtuť se vyšplhala sotva do velikosti miniaturního gnóma a přece jen budeme nějakou dobu asi stát před obchodem a vyloženě mrznout. Obtěžkán novinářskými potřebami a teplým oblečením razím na vlak, kde se nejspíš událo spoustu vtipných příhod, o kterých bych mohl napsat hned několik článků, ale bohužel nemůžu, jelikož jsem spal.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Na pražském hlavním nádraží na mě již čeká Dejv, kde jinde, než na rohu u Burger Kingu. Přesně tam jsme se totiž setkali i před letním srazem. Metro nás spolehlivě dovezlo až do Dejvova paláce, který je (jak jsem se přesvědčil již v létě) zatroleně vysoko. Při vstupu do bytu mě čeká velké překvapení v podobě postele vypůjčené od sousedky (ale bez sousedky)! Hurá, už nebudu spát na zemi. Možná právě kvůli tomuto šoku si v pokoji nechávám všechny věci kromě foťáku a kamery. Slibované drobnosti pro lidi mluvící do kamery tak budou asi až při příštím půlnočním předprodeji Cataclysmu (chápete, ne?)... Spásný nápad jít se najíst do nějaké restaurace se mi zdá velice rozumný, jelikož dle informací pana Schovance z obchodu můžeme frontu čekat až tak od 11ti hodin. Přece jen je velká zima. V Praze je dokonce víc sněhu než u nás na Vysočině. Nejprve však odcházíme nalézt Nekrose, který ač z Prahy, potřebuje escortnout. Na ICQ sliboval, že si přinese kostým, snad se tedy pochlapil. Ještě než se však můžeme pokochat jeho uměleckým dílkem, ztuhneme překvapením při průchodu okolo zatím ještě zavřené prodejny XZone. Je asi 20 hodin a jeden vytrvalec už přede dveřmi přešlapuje. "Já jsem tady už od čtvrt na šest", zazní. Když mu oznámíme, že my se teda ještě jdeme najíst, slečna, která mu dělá doprovod, začne škemrat, aby šli také. Avšak vůle prvního zákazníka je nezlomná: "Žádný takový, příště ti vezmu stoličku."
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Nekros v kostýmu není! Avšak obrovská hokejová taška na zádech nám dává jistý pocit naděje. Nebo že by to byl ten dřevěný štít s povědomým červenočerným znakem? No, necháme se překvapit. Teď už je totiž opravdu čas na jídlo a vyrážíme do oblíbené hospůdky U Houmra, kde mají opravdu simpsonovské porce. Během asi tří hodin (a piv) se nám podaří probrat vše od Cataclysm Lore po Star Wars MMO... A u vedlejšího stolu jsem potkal lidi z Festivalu Fantazie, kteří se bavili nejinak.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Když se Nekros začal oblékat do svého kostýmu válečníka, koukala obsluha a okolní osazenstvo trochu zvláštně, ale vždyť půlnoční prodej Cataclysmu je jen jednou za život! Před jedenáctou se přesunujeme zpět k obchodu, kde už se nám fronta poněkud rozrostla a hlouček natěšenců na nový datadisk netrpělivě nakukuje do vyzdobeného obchodu. Několik minut čekáme na posledního člena týmu - Javora - a pomalu se pouštímě do redaktorské práce. Bohužel je bez malých dárků často docela těžké přinutit někoho k rozhovoru. Po domluvě s panem Schovancem se dostávám dovnitř, kde mám možnost zjistit několik dalších informací a hlavně nafotit Cataclysmem zasažený obchod, zatím bez lidí.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Zbývá asi ještě půl hodina do otevření obchodu a ve frontě už je přes sto lidí, většina si jde pro normální verzi hry, ale najdou se i tací, kteří mají zájem o sběratelskou edici. Velký rozruch vzbudí příchod postaršího pána a fanouška Warcraftu - Praotce, který také neodolal a vypravil se na předprodej. Možná ho znáte z Festivalu Fantazie, kde přednášel o Protodracích. Bohužel musím konstatovat, že ani tentokrát se nepodařilo příliš vyvrátit genderové pravidlo, že slečen pařících WoWko je málo. I tady měli chlapi slušnou převahu. Téměř každý si s sebou vzal nějakého kamaráda, takže při čekání nuda rozhodně není, ale na zmrzlých nohou se shodnou snad všichni.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Pomalu se blíží půlnoc, ale žádné obrovské nadšení u nikoho vidět (bohužel) není. Fronta se rozrostla asi na 200 členů, avšak Nekros mrzne v kostýmu sám. Nekoná se ani žádné hromadné odpočítávání, což je rozhodně škoda. Do prodejny se pouští vždy jen po čtveřicích, a první šťastlivci již odcházejí se svými kopiemi domů. Je "zvláštní", že po odchodu z prodejny již na kameru nechce mluvit snad nikdo, všichni spěchají (kam asi?). Až teď se také občas projevují emoce, kluk, který vyběhne se hrou z obchodu s kříkem "jóóóóóó", mluví za vše.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
První zákazníci ve frontě dostávají jako odměnu za vytrvalost plakáty a samolepky Cataclysm, smůla je, že venku pořád sněží, což papíru úplně nesvědčí. To však náš tým až tolik netrápí. Za prvé mám totiž plakát pouze já a za druhé se na nás projevuje snad jakási kletba. Snad každého z nás stihlo v den předprodeje menší či větší neštěstí. Javorovi vypadl při vystupování z vlaku foťák a jeho dokumentace prodeje je tak velice zajímavá. Už jste někdy viděli kompletně jednobarevné fotky? Nekros si zapomněl v restauraci u Houmra peněženku, při převlékání do kostýmu asi myslel na úplně jiné věci, a tak se ji vydal hledat. I přes nezdar této akce však odjel domu taxíkem... (Druhý den se peněženka našla.) A já? Kromě zapomenutých placek s WoW tématikou na rozdání měl můj vlak druhý den téměř dvě hodiny zpoždění.
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
To už ale trochu přebíhám. Fronta již trochu řídne, poté co stále více lidí odchází s Cataclysmem "nainstalovat a pařit". Třemi hlasy ku žádnému jsme rozhodli, že nohy máme omrzlé již dostatečně a že menší procházka do tepla Dejvova sídla by neškodila. Na Heartstonu má bohužel cooldown, tak se musíme spokojit na jeho vnitřní navigaci. Do bytu se ale dostáváme bezproblémů a naše modré prsty u nohou pomalu začínají opět dostávat barvu. Aspoň už víme, k čemu jsou dobré tak dlouhé a vysoké schody! Čeká nás však to největší odhalení. Co skrývá ta černá magmatická krabice, která je kupodivu i dost těžká? Nedočkavě strhávám plastový obal a s výkřikem "Behold!" otevírám Sběratelskou edici. Dejv okamžitě zabavuje Behind the Scenes DVD a strká ho do své mašiny a já při sledování Warcraft Retrospectives prohlížím další obsah krabice. Knížka z fan arty? Na to je tady moc tma. Soundtrack? Je tu moc velký hluk... Tak nainstaluju Cataclysm! Sakra, není tu internet... Ještě chvíli komentujeme dnešní situaci, jak na předprodeji, tak ve hře i na webu, ale těžká víčka a vědomí zítřejšího brzkého vstávání nás nutí zaujmout spací pozice. Mám pocit, že okamžitě poté můj mobil začíná hrát nenáviděnou melodii budíku a já se pomalu chystám na vlak. Dáváme sbohem Dejvovi a s Javorem míříme na hlavní nádraží. Ten mě po několika minutách opouští a já čekám "těch 10 minut" na svůj vlak. O správnosti tohoto časového údaje jsem se již zmínil...
cataclysm predprodej xzone praha cataclysm predprodej xzone praha
Na celé akci jsme si užili mnoho zábavy, ale bohužel nejsou čeští prodejci zatím schopni zorganizovat nějakou větší akci, a to hlavně kvůli neochotě distrubutorů. Při dalším datadisku se ale třeba Activision Blizzard polepší a my tak zažijeme alespoň nějaký odlesk prodejů, které pro země s větší komunitou pořádá Blizzard. Natáčení rozhovorů a stání ve frontě jsme si však užili a předpokládám, že i ostatní účastníci předprodeje. Za WoWfan.cz tým ještě jednou děkuji všem, kteří se nechali vyzpovídat. Sejdeme se u příštího datadisku!
cataclysm predprodej xzone praha
[odstavec]

Kam dál?



Naposledy upravil/a Wrent 23.12.2010 v 19:32:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

SoG-Specs15 23.12.2010 12:56

Sejdeme se u příštího datadisku! jj dobrý článek cg :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet