Battle of Dazar'alor - Oficiální preview

  battle of dazar'alor    raid    jaina   

Blizzard zveřejnil oficiální preview nadcházejícího raidu Battle of Dazar'alor (dříve známého pod názvem Siege of Zuldazar). Raid vyjde 22. ledna a bude představovat první svého druhu. Nabídne totiž odlišný průběh hráčům Aliance a Hordy. Z příběhového hlediska tak bude raid pro Alianci i Hordu značně odlišný, neboť zde tyto frakce budou bojovat proti sobě. Zároveň zde budou aplikovány herní mechaniky, které se postarají o to, aby nebyl progress pro jednu frakci snažší nebo obtížnější než pro druhou a z hlediska gameplaye se tudíž příběhové rozdíly až na zanedbatelné výjimky setřou.

 

Bossové

Aliance Horda
Ra'wani Kanae Frida Ironbellows
Grong the Revenant King Grong
Jadefire Masters Jadefire Masters
Opulence High Tinker Mekkatorque
Conclave of the Chosen Stormwall Blockade
King Rastakhan Jaina Proudmoore

 

První trojice encounterů bude unikátní pro každou frakci, ale bossové budou mít stejné nebo velmi podobné ability. S dalšími třemi (tučně zvýrazněnými bossy) bude z příběhového hlediska bojovat pouze jedna frakce, ale v rámci gameplaye si projdete všechny encountery skrze flashback. Hráči obou frakcí tak budou bojovat celkem s devíti bossy.

 

Preview

Blizzard zdroj

 

Aliance zaútočí na srdce říše Zandalari v bitvě o Dazar'alor, novém raidu, který poskytne hráčům Aliance i Hordy unikátní encountery pro jejich frakce – společně s příležitostí projít si události i z pohledu opačné frakce.

 

Bitva o Dazar'alor

Po nespočetné věky představoval Dazar'alor srdce vznešené a mocné říše Zandalari. Jeho stráže zmařily mnoho pokusů o zavraždění krále Rastakhana a město samotné přečkalo zkoušky prastaré i nové. Ale válka teď dorazila až k břehům Zuldazaru a Aliance zahájila smělý výpad na zlatou pyramidu, aby tak zpřetrhala pouto Zandalari s Hordou.

 

Počet bossů: 9

Obtížnosti: Raid Finder, Normal, Heroic, Mythic

Level: 120

Minimální item level pro Raid Finder: 350

 

Rozvrh odemykání raidu

22. ledna – Normal a Heroic

29. ledna – Mythic a 1. křídlo LFR

12. února – 2. křídlo LFR

26. února – 3. křídlo LFR

 

Horda

Hráči Hordy začnou obranou proti invazi v džungli na severu Zuldazaru v rámci fáze Defense of Dazar'alor.

V srdci Zuldazaru se karta obrátí a hráči Hordy si prožijí příběh – a trojici encounterů – z pohledu Aliance. V průběhu této fáze, Death's Bargain, se postavy Hordy promění ve vojáky opačné frakce (a získají i jejich raciálky). Ke změně dojde na základě hráčovy rasy:

 

Krvaví elfové: Většina krvavých elfů se transformuje v lidi, demon hunteři v noční elfy.

Goblini: Goblini se transformují v gnómy, kromě hunterů a šamanů, kteří se promění v trpaslíky.

Orkové: Transformují se v trpaslíky.

Pandareni: Zůstanou pandareny.

Taureni: Většina taurenů se transformuje na draeneie, jedině druidové na noční elfy.

Trollové: Většina trollů se přemění na noční elfy, trollští šamané na draeneie a warlockové na lidi.

Nemrtví: Přemění se na lidi.

 

V poslední fázi, Victory or Death, bude Horda znovu hrát sama za sebe. V této fázi se pokusí odrazit Alianci zpět z pyramidy. Posléze se střetnou i s několika klíčovými aliančními veliteli.

 

Defense of Dazar'alor

Město čelí zbabělému útoku Aliance a hrdinní šampióni Hordy jsou jediní, kteří mohou prolomit obléhání.

  • Frida Ironbellows – Champion of the Light
  • Grong – The Jungle Lord
  • Manceroy & Mestrah – Jadefire Masters

Death's Bargain

Staňte se svědky toho, jak bude král Rastakhan vzdorně čelit krvežíznivým aliančním vetřelcům.

  • Opulence
  • Conclave of the Chosen
  • King Rastakhan

 Victory or Death

Král Rastakhan padl a ti, kteří ho zavraždili, musí dojít spravedlnosti dřív, než stihnou uprchnout.

  • High Tinker Mekkatorque
  • Stormwall Blockade
  • Lady Jaina Proudmoore

 

Aliance

Aliance zahájí útok na srdce zandalarského impéria s cílem přerušit vazby mezi Zandalari a Hordou. Započnou námořním útokem na přístav v Dazar'aloru ve fázi Siege of Dazar'alor a probijí si cestu až k Rastakhanově trůnní místnosti v samém středu Dazar'aloru ve fázi Empire's Fall.

Na závěr události si hráči promluví se svým zvědem a přesunou se tak do perspektivy Hordy, v níž se utkají s posledními třemi aliančními bossy. Během této poslední fáze, Might of the Alliance, se alianční postavy přemění na vojáky opačné frakce (a získají i jejich raciálky). Ke změně dojde na základě hráčovy rasy:

 

Draeneiové: Transformují se v taureny, kromě mágů, kteří se přemění v orky.

Trpaslíci: Většina trpaslíků se přemění na orky, paladinové na taureny a priesti na nemrtvé.

Gnómové: Transformují se na gobliny, kromě monků, kteří se přemění na krvavé elfy.

Lidé: Většina lidí se transformuje na nemrtvé, paladinové na krvavé elfy.

Noční elfové: Přemění se na trolly, kromě demon hunterů, kteří se transformují na krvavé elfy.

Pandareni: Zůstanou pandareny.

Worgeni: Transformují se na trolly.

Siege of Dazar'alor

Jelikož většina Rastakhanových sil byla vylákána do Nazmiru, přišel čas vzít město útokem.

  • Ra'wani Kanae – Champion of Light
  • Ma’ra Grimfang & Anathos Firecaller – Jadefire Masters
  • Grong the Revenant

Empire's Fall

Hluboko v nitru paláce jsou uloženy prastaré poklady. Avšak mějte se na pozoru, neboť je střeží hněv loa.

  • Opulence
  • Conclave of the Chosen
  • King Rastakhan

Might of the Alliance

Staňte se svědky barbarství Hordy, s nímž zaútočí na udatné hrdiny Aliance.

  • High Tinker Mekkatorque
  • Stormwall Blockade
  • Lady Jaina Proudmoore

 

Nové achievementy

Všechny obtížnosti

 

Normal nebo vyšší

 

Mythic obtížnost

 

Kul Tirané a Zandalari trollové?

Mnoho z vás se ptá, kdy si budete moci zahrát za nadcházející spojenecké rasy – Kul Tirany (Aliance) a Zandalari trolly (Horda). Blizzard stanovil, že nové rasy přijdou v patchi 8.1.5, datum jeho vydání zatím není známo. Zároveň bylo řečeno, že tyto rasy se zpřístupní v důsledku událostí raidu Battle of Dazar'alor, neboť po těchto událostech se z příběhového hlediska upevní vztahy mezi Hordou a Zandalari a Aliancí a Kul Tirany.

Jelikož poslední položka v rozvrhu odemykání raidu připadá na 26. února, dá se předpokládat, že patch 8.1.5 vyjde někdy poté, možná v průběhu března (jde však jen o odhad).

Prozatím můžete pracovat na požadavcích na odemčení těchto ras.

 

Jak jste byli spokojení s prvním BfA raidem, Uldirem? A jaká očekávání máte od Battle of Dazar'alor?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Valohran 05.01.2019 14:22

Jsem docela napjatý, jak se jim ten raid povede, já se na něj dost těším Jsem rád, že když konečně Mekkatorque půjde do akce, uvidíme to i za Alianci.

martinjc 05.01.2019 12:42

Mna len zaujima ako to bude ked hra clovek solo ci bude nutne na dokoncenie pribehu a ziskania Kul Tyran ist raid. Lebo to by ma poriadne nasralo
Inac Stastny novy rok vsetkim

Valohran 05.01.2019 14:18

To je dobrá otázka, z toho textu to vypadá, že ta bitva bude pro naše Kul Tiranské a Zandalarské spojence zásadní, tak nás to dost možná do raidu pošle. Na druhou stranu, i když to může zabrat s randomama celý večer, není raid něco, co by hráč bez guildy nedokázal. Dostatečný gear by neměl být problém dostat z warfrontů a emissarek, ze kterých padá ilvl 370, z Darkshore i 385 myslím

martinjc 05.01.2019 14:51

Nejde o item lv ten mam 372 ale o ten cas ked mas rodinu je to kapanek zlozitejise preto by ma to dost nasralo lebo ked hram solo mozem si to zadelit ale ked sa musim hlasit do raidu len preto aby som ziskal Kul Tyr by podla mna bolo dost na trt a urcite by si dost ludi poslalo proti sebe lebo doteraz nic take nebolo. Sak uvidime

Lockdaar 05.01.2019 16:09

@martinjc ty podmínky pro odemknutí zaldalari a kul tiranu půjdou určitě splnit i na LFR obtížnost - ostatně jako tomu bylo i u minulých expanzní, takže o nějaké časové náročnosti nemůže být asi ani řeč.

Throx 05.01.2019 23:41

však si prejdes LFR uroven s pugom s worldu nemusis ziadny normal heroic a mythic staci obycajne LFR a nato si musi najst kazdy cas ak chces zandalari/kul tiras... blizzard by taku blbost nespravil ze iba pre hracov co davaju vysoke urovne sak nejsme ve vannile kde bola iba jedna uroven wowko je robene pre casual hracov takze sa neboj ze budes muset niaky mythic Raid

Valohran 06.01.2019 09:53

@martinjc Chápu, že by to pro tě mohlo být otravné - nakonec z příběhového hlediska myslím dává dostatečný smysl, aby se k nám Kul Tirani přidali hned po zachránění Boralusu od Lady Ashvane, vyřešení temného vlivu lorda Stormsonga a zbavení Drustvaru čarodějnic. A i Zandalari, kterým jsem zachránili krále a celou dobu jsme pomáhali princezně zachránit zemi od G'huunových ohavností a vpádu hadího impéria, tak myslím mají důvod se k Hordě přidat.
Ale zas co se týče lfr raidů, nemusíš z toho být vyklepaný. Bitva o Boralus, která je na quest uzavírající Jaininu linku na Kul Tirasu, mi napoprvé přišla možná těžší než lfr Uldir. Myslím, že na Vic jsme wipli víckrát než G'huunovi (Ale ta radost, když člověk může objevit taktiku vlastní zkušeností místo čtení návodu... ). Raidy jsou rozdělený na křídla, tak se to dá zvládnout po menších soustech. A teď už ví víc lidí taktiky
Přeju ti, abys to na spřátelené rasy dělat nemusel, když nechceš, ale kdyby náhodou jo, myslím že by to nemuselo být moc casual unfriendly

Walther 05.01.2019 12:40

Co to má znamenat to "zbabělému útoku Aliance"? Že jsou Zandalari blbí a nechají si půlku armády odlákat někam do pryč, není sebemenší implikací jakékoliv zbabělosti ze strany Alliance.

Nox 05.01.2019 10:16

Nové rasy měly být přístupné alespoň už se spuštěním 8.1, ať je alespoň nějaký důvod se vracet. Na to, že byli prakticky oznámení ještě před vydáním datadisku, trvá to ukrutně dlouho.

Hromovapest 05.01.2019 12:05

Pokud hraješ tak jsis už jednu rasu odemknul dávno. Já například Irondwarfa a mam ho už na 120 lvl a 376 it lvl.

everald 05.01.2019 13:36

@Hromovapest když chceš hrát za nové Trolly nebo KulTirany, tak ti jsou Irondwarfs k prdu, ne? Chtěl jsem datadisk hrát za Zandalari trolly, ale asi budu rád, když se k nim dostanu před začátkem dalšího. Zaplaceno mám, hrát to nemůžu - a to doufám, že podmínka pro jejich získání nebude třebas ten raid na mythic.

Ace 05.01.2019 19:00

@everald Logicky to mohlo přijít už dřív, ale Blizz to někdy vysvětloval...Musíš si z novou rasou udělat nějaký vztah atp, aby se přidali k Hordě...Myslím že ütok na Dazar Alor je už dobrý důvod k tomu se k nám přidat

marekrich 08.01.2019 09:18

@everald raid na myth určitě potřeba nebude, víš jak málo lidí by pak mělo odemčené nové rasy? pokud bude potřeba raid tak bude stačit jakákoli obtížnost od lfr po myth
a že to trvá dlouho? byl by nesmysl zpřístupnit rasu společně se startem BfA, už jen z lore je to uplná kravina navíc pokud se nové rasy otevřou při následujicím patchi tak je to doba tak akorád.. pořád budete mít rok na to si novou rasu nagearovat pre dřív novej datadisk určitě nebude, kor když se podívám na všechny předchozí expanse v jakým intervalu vychází.
zkrátka řečeno, kdo si počká, ten se dočká

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet