Broxigar

  Broxigar    Ork    Lore   

Broxigar Rudý byl ork a válečný veterán, jehož kamarádi byli zabiti v bitvě, kterou přežil, a proto hledal vlastní smrt také v bitvě z pocitu viny. Brox byl důležitá postava ve Válce Prastarých a byl chronologicky první ork, který kdy chodil po Azerothu.

 

Historie

 

Vojna Prastarých

 

BroxigarByl to veterán z První, Druhé i Třetí války - známý mezi svými lidmi díky svým hrdinským činům a pomoci při obraně důležitého horského průsmyku proti hordám démonů během Třetí války. Všichni jeho kamarádi zemřeli a on byl jediný, kdo vydržel až do chvíle, kdy přišly posily. Ačkoli byl velmi vážený mezi svým lidem, nikdy si neodpustil svou "zbabělost", protože on přežil a jeho přátelé zemřeli krásnou a hrdinskou smrtí. Dokonca aj jeho neter Thura ako malé dieťa si bola vedomá jeho trápenia. Když Horda objevila Časovou anomálii ve Stonetalon Mountains, Thrall poslal Broxe a ještě jednoho mladšího válečníka tuto věc vyšetřit. Broxova společníka Gaskala anomálie zabila a on samotný byl vhozen deset tisíc let do minulosti, spolu s jedním člověkem a drakem. V této době byl Brox chycen Měsíční hlídkou a převezen do Suramaru. Ačkoli noční elfové s ním zacházeli jako se zvířetem, kněžka Tyrande na něj byla milá a laskavá, dávala mu jídlo a hojila mu jeho zranění. Brox ji oslovoval "šamanko" a důvěřoval jí. Nakonec byl osvobozen Tyrande, ktorá už spolupracovala s ďalšími dvoma cestovateľmi v čase - Rhoninom a Krasusom. Také hlídal Malfuriona, když byl ve Smaragdovém Snu, ve kterém zlikvidoval kouzlo Urozených, které bránilo ostatním v čerpání moci ze Studny. Jeho schopnosti v boji mu zajistily respekt mezi Nočními elfy a i Plamennou Legií. Ačkoli ho Noční elfové, kteří neměli rádi cizince, přijali mezi sebe, přesto ho neměli rádi. Nebylo to však tak hrozné, také díky přítomnosti draka Korialstrasze. Poté co se Broxovi rozbila sekera, když bojoval proti noční hlídce, vytvořil mu noční elf Malfurion spolu s lesním polobohem Cenariem novou, mystickou sekeru ze dřeva, které mělo tvrdost diamantu. V Broxových rukách to byla zhouba pro tisíce démonů.

 

BroxigarVe finální bitvě minulosti si Brox uvědomil, že jestli zklame, tak svět a celá budoucnost nebude existovat. Jeho společníci potřebovali více času, a proto Brox seskočil ze zadní části draka do portálu, kterým přicházela Plamenná legie. Když prošel skrz a objevil se ve světě Plamenné Legie, začal zabíjet hordy démonů a blokovat jim tak ve vstupu do portálu. Poté, co jich zavraždil tolik, že stál na vrcholku hory z jejich těl, byl rozhodnutý vyzvat i ostatní. To způsobilo, že nakonec upoutal pozornost samotného Sargerase, bývalého titána, který se rozhodl ukončit orkův život. Když se Brox utkal se Sargerasem, uštědřil mu nepatrné zranění na noze. Toto malé zranění se později stalo důvodem Saregerasovy nepozornosti, kterou Krasus, Malfurion a Illidan využili k zavření portálu a Saregerase v něm. Brox se už ale nikdy nemohl vrátit zpět na Azeroth, protože ho Saregeras zabil svým zlomeným mečem dříve, než se stihl vrátit portálem. Tímto závěrečným aktem oddanosti celému světu, Broxigar Rudý zapečetil své místo v historii, jako jediný, kdo se postavil sám celé Plamenné legii v její plné síle. Jeho telo bolo napichnuté na konci Sargerasovho meča. Tak zemřel válečník Broxigar Rudý. Nezemřel pouhou hrdinskou smrtí, ale byl přímo uvržen do síně slávy svého národa - orků. On sám mohol byť konečne so svojimi priateľmi, ktorí umreli počas Tretej Vojny. Když se Krasus vrátil do své doby, první věc kterou udělal, bylo, že odevzdal Broxovu magickou sekeru přímo vůdci orků, Thrallovi. Krasus také řekl Thrallovi, aby jeho lid zpíval píseň o Broxigarovi Rudém, jeho legendárním životě a jeho neuvěřitelné oběti světu.

 

 

Stav: Mŕtvy

Kde se nachází: Neznáme, niekde v Twisting Nether

Frakce: Horda, Kaldorei Resistance; niekedy: Stará Horda

Rasa: Ork

Postavení: jeden z nejlepších válečníků Hordy, člen Kaldorei Resistance

Povolání: Warrior

Tituly: The Red, The Red Axe

Rodina: Varok Saurfang (mladší brat), Dranosh Saurfang (synovec, mŕtvy), Thura (neter), neznámy polo-brat

 

Trivia

Odkazy

 

BroxigarNyní Broxův bratr Varok Saurfang, vrchní velitel armád orků, udržuje jeho památku ve své mysli. Taktiež ho spomenul, keď držal brnenie svojho mŕtveho syna, Dranosha. V čase keď Thura dospeje a preukáže svoje schopnosti, Thrall jej dá Broxigarovu sekeru. Práve ona bola vybratá šamanmi, aby nosila túto mocnú zbraň s hrdosťou. Počas udalostí z knihy Stormrage, Malfurion Stormrage dáva Thure falošné sny o Broxigarovej smrti. V sne ho arcidruid mučil a zabil. Toto prinútilo sa vydať zabiť Malfuriona, no v skutočnosti druidovi išlo o to, aby ho zachránila. Malfurion bol nerád, že musí klamať o tak heroickej smrti. Noční elfovia si na počesť tohto hrdinu postavili niekde sochu. Tyrande a Malfurion ho po vojne uctievali a spomienka na jeho meno spôsobí slzu v Tyrandinom oku. Počas súdu Garrosha Hellscreama nazvala Broxigara jedným z najväčších hrdinov Azerothu.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 31.05.2023 19:24

Pathogens, like many other living things, can cluster together forming colonies or even cities in the body <a href=https://dapoxetine.buzz>cheap priligy</a>

Vorox 13.05.2020 18:43

Jestli-ze je Thura neter Varoka a Broxa, kdo je jejich sourozenec? mame tu nejaky dalsi cleny mocneho rodu Saurfangu o kterych nevime nic?!

Bellatrix 13.05.2020 18:56

To je ve WoW celkem běžná věc, že se o určitém členovi nějaké rodiny neví vůbec nic, ani jméno. Není v tom žádná záhada. Prostě Blizzard usoudil, že ten daný člověk není pro příběh vůbec důležitý a že není potřeba o něm nic zmiňovat.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 13.05.2020 20:11

Otec Varoka a Broxa který se jmenoval Koruk měl ty dva syny s manželkou, která už jedno syna měla s někým jehož jméno není známe, stejně tak není známé jméno toho syna ani jméno jeho manželky s kterou Thuru měl. Thury jméno se proslavilo jen tím, že díky Thrallovi získala Broxovu sekyru, kterou měl dostat někdo ze Saurfangů, jenže v daný čas byl Malfurion v noční můře a jeho cesta ven byla pomocí té sekyry, takže ze snů našeptal nejvěrnějšímu šamanu Thralla, že ji má dát jí, ona protože ji bylo našeptáno že zabil Malfurion Broxe se ho vydala pomstít a nakonec Malfuriona osvobodila a zjistilo se že za vše mohl Xavius, kterého později mysleli že asi zničili v noční můře, ale spíš ho taky asi osvobodili. Pak se vypařila a sama o sobě není pravý Saurfang pokud by se bralo v potaz, že Varok a Brox měli v sobě sílu svého otce Koruka, zatímco její otec ne. Takže i samotná sekyra měla být nebýt Malfuriona věnována spíš Varokovi, který kdoví co by sní dokázal za činy. Sekyra původně měla být pro warriory v Legion, ale nakonec z toho sešlo a jistě se taková legendární zbran ještě někdy objeví. Třeba jako zbran života proti smrti.

Randy 13.06.2016 02:26

Výborný článok, ktorý si tak veľký hrdina ako Brox zaslúži

kilmak 13.07.2014 00:39

není ta zbraň rock biter wepon z hertstone?

Serwak 01.09.2011 18:56

Manitoss
Článok je to výborný, akurát na obrázku nieje Broxigar, ale Varok Saurfang
už je to ok

Wrent 11.07.2011 21:33

já věřím, že ano. Nejspíš se totiž dočkáme raidu War of the Ancients - a kde jinde by měla jít získat? (od Thralla určitě ne :P)

Brisin.ger 11.07.2011 21:32

myslíte že rá sekera sa bude dať získať?

Wrent 11.07.2011 21:22

bratři jsou si podobní. Určitě k nerozeznání :P

Manitoss 06.07.2011 22:05

Článok je to výborný, akurát na obrázku nieje Broxigar, ale Varok Saurfang

morver 18.05.2011 17:12

diky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet