Pillars of Creation (Pilíře stvoření)

  pilíře stvoření    pillars of creation    titáni   

 

O Pilířích stvoření

 

Pillars of Creation, Pilíře stvoření, jsou prastaré a nesmírně mocné titánské artefakty, které kdysi titánští strážci (titan keepers) užívali k formování pradávného Azerothu poté, co jej Titáni vybojovali od Starých bohů. Pilířů stvoření je celkem pět. Nyní jsou roztroušeny po Broken Isles, přičemž každý z nich se nachází v jedné z hlavních lokací. Hlavní pointou celého datadisku Legion bude sesbírat tyto jednotlivé artefakty, abychom je následně mohli použít na uzavření portálu Plamenné legie v Sargerasově hrobce. Jak budete jednotlivé Pilíře postupně získávat, budete si je „vystavovat“ v Dalaranu do předem připravených vitrínek v Portrait Room. Do té se dostanete portálem umístěným v podlaze v centru Dalaranu.

o1af0095x9_83c6c95d19772ba2c778e8acbed3ab17cf412f1a_1513900814_7374.jpg

Historie Pilířů stvoření

 

Poté, co titánští strážci dokončili své velkolepé dílo, se artefakty postupně poztrácely a zatoulaly do nejrůznějších koutů Azerothu. Znovu je shromáždili noční elfové, jejichž impérium mělo o podobné magické relikvie veliký zájem. Elfové tyto artefakty schraňovali v Síni pamětihodností (Vault of Antiquities) v Suramaru. Na místní archeologické nálezy dohlížela drobná frakce Urozených, která měla velmi elitní postavení a představovala jakousi prodlouženou ruku královny Azshary. Poté, co vypukla Válka prastarých, však tito Urození začali svůj názor na Azsharu postupně měnit.

Jejich velitelka, Nejvyšší magistra Elisande (Grand Magistrix Elisande), se nenechala zlákat tak jako ostatní Urození a Azshaře přestala věřit. Tato nedůvěra se pak ještě prohloubila, když Elisande zjistila, že Plamenná legie plánuje přeměnit Suramar na svoji válečnou základnu. V místním Chrámu Elune plánovali démoni vybudovat portál, kterým by si zajistili čerstvý přísun svých armád a další válečnou frontu, díky které by démoni mohli vpadnout elfům do zad. To Elisande nehodlala dopustit a spolu se svými přívrženci se rozhodla plány Legie sabotovat. Za pomoci Pilířů stvoření uzamkla Elisande rodící se portál a pečlivě jej zapečetila.

Navzdory její nedocenitelné pomoci se však Elisande nikdy nespojila s elfským odbojem proti Legii. Namísto toho vztyčila magický štít kolem Suramaru. Rovněž využila moc jednoho z Pilířů, Oka Aman’thulova (Eye of Aman’thul), a s jeho pomocí dala vzniknout zřídlu magické energie, který nese název Soumračná studna (Nightwell). Takto opevneni a vyživováni se Elisandini elfové, nyní nazývaní Soumrační (Nightborne), usadili v Suramaru a domnívajíce se, že veškerý okolní svět podlehl Plamenné legii, žili zde zcela odříznuti od zbytku světa po další tisíce let.

Více informací o Pilířích stvoření, jejich historii a magistře Elisande se dozvíte z Kroniky. Odkaz na uzavření portálu v Suramaru a magické pečetě, kterými Elisande zajistila portál Legie, najdete v audioknize/novele Sargerasova hrobka.

 

Jednotlivé Pilíře a kde je najít

 

Aegis of Aggramar

Lokace: Stormheim

Jak jej získat: V závěru stormheimské dějové linie budete vysláni do dungeonu Halls of Valor, kde se o vlastnictví tohoto Pilíře budete muset utkat s God-King Skovaldem (vrykulským králem a posluhovačem Plamenné legie) a titánským strážcem Odynem. Příslušný quest se jmenuje quest #40072.

Aegis of Aggramar

Tears of Elune

Lokace: Val’sharah

Historie: Více o tomto artefaktu prozatím není známo. Zřejmé je pouze to, že jej střežily kněžky bohyně Elune v místním chrámu.

Jak jej získat: Získáte jej v průběhu questění ve Val’sharah. Budete se o něj přetahovat s hlavním záporákem této lokace, satyrem Xaviem. Příslušné questy se jmenují quest #38662 a quest #38743. Pro tento artefakt nebudete muset chodit do dungeonu.

Tears of Elune

Příběhový spoiler

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Tidestone of Golganneth

Lokace: Azsuna

Historie: Tidestone of Golganneth měl za Války prastarých v držení elfský princ Farondis, který sídlil právě v Azsuně. Byl to neohrožený odpůrce královny Azshary a s pomocí artefaktu chtěl zničit Studnu věčnosti, aby uzavřel portál Legie. Azshara se však dozvěděla princovy plány a mocný artefakt zničila. Energetická vlna, kterou seslala, zároveň zahalila celou Azsunu temnou a nepřirozenou mocí. Od těch dob nemohou noční elfové, kteří zde žili, zcela podlehnout smrti a pobývají zde v podobě neklidných přízraků. Detailnější historii Azsuny a místního Pilíře stvoření naleznete zde.

Jak jej získat: V závěru dějové linie v Azsuně budete vysláni do dungeonu Eye of Azshara, kde se o vlastnictví tohoto Pilíře budete muset utkat s Warlordem Parjeshem, přisluhovačem královny Azshary. Příslušný quest se jmenuje quest #38286.

Tidestone of Golganneth

Hammer of Khaz’goroth

Lokace: Highmountain

Historie: S Kladivem Khaz’gorothovým v ruce bojoval Huln Highmountain, praotec highmountainských taurenů, proti černému drakovi Deathwingovi a následně jej vyhnal z Broken Isles, kde měl své doupě. Hulnovi potomci od těch dob považují za svou posvátnou povinnost toto kladivo střežit, ale zároveň mají zapovězeno jej sami použít. Krátce před začátkem Legion se kladiva chopil Dargrul, vůdce rasy drogbarů, která až do té doby žila s taureny v míru. Dargrul si však nenechal vymluvit, že by kladivo měli použít proti invazi Plamenné legie. Moc artefaktu mu však stoupla do hlavy a on se rozhodl podmanit si celý Highmountain. Více o Khaz’gorothově kladivu se můžete dozvědět z komiksu Highmountain: A Mountain Divided.

Jak jej získat: V závěru dějové linie v Highmountain budete vysláni do dungeonu Neltharion’s Lair, kde se o vlastnictví artefaktu utkáte s Dargrulem. Příslušný quest se jmenuje quest #39781.

Hammer of Khaz'goroth

Eye of Aman’thul

Lokace: Suramar

Historie: Jak bylo psáno výše, Oko Aman’thulovo použila magistra Elisande k vytvoření Soumračné studny (Nightwell), zřídla magické energie suramarských Soumračných (Nightborne). Nyní jej má v držení právě ona.

Jak jej získat: O vlastnictví Eye of Aman'thul se utkáte s magistrou Elisande, předposledním bossem raidu Nighthold. Úvodní quest vedoucí k jeho získání je quest #44719.

Eye of Aman'thul

Spekulace ohledně Tears of Elune

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Trivia

 

Název Pillars of Creation si Blizzard dost možná vypůjčil z astronomie. Toto poetické označení nese mlhovina v Orlí mlhovině (Eagle Nebula), tvořená kosmickými plyny a prachem. Úchvatné vyobrazení Sloupů stvoření, jak se v češtině nazývají, pořídil Hubbleův teleskop a jde o jednu z nejslavnějších astronomických fotografií vůbec. Více zde.

Pillars of Creation

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sw1tchCZ 13.09.2016 08:52

SPOILER ALERTAno Ysery je škoda. A víceméně čekám co připraví Alexstrazse. Snad jí nebudeme muset zabíjet jako padlého nemrtvého Aspekta - jako výsměch tomu za co se tolikrát obětovala.Ad Sargeras: Ano jeho motivy chápu, dokážu si i představit, že ho dostaneme na svojí stranu (asi nepravděpodobné) proti Void Lordům. A dokonce sem schopnej pochopit jeho motivy a i je omluvit. Něco jako ten Illidan, až na to, že Illidan je Master Mind a Sargeras, vidí jen jednu cestu, a nepřipouští konverzaci. A řek bych, že víc podléhá Bloodthirstu. Nu a pak je tu Xavius, kterej je čistokrovnej arcievil a ani nic jinýho nepřipadá v úvahu. To i ten Sargeras je mi milejší než Xavius.Heh mě napadá, že ta titánka na Azerothu, až se probere, jestli by nefungovala na Sargerase jako feme fatale - jestli vůbec takových emocí a citů sou titáni schopní...

Bellatrix 05.09.2016 17:02

Sir Finley Mrrgglton
He's the hero Universe deserves, but not the one it needs right now. So we'll fight him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A chaos knight.
+1
Šéfredaktor WoWfan.cz

Sir Finley Mrrgglton 05.09.2016 07:38

Merneron
Sargeras je teraz po prečítaní kroniky ešte viac zaujímavý charakter nedoceneného antihrdinu
He's the hero Universe deserves, but not the one it needs right now. So we'll fight him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A chaos knight.

Bellatrix 04.09.2016 21:35

Merneron
... na druhej strane Sargeras je teraz po prečítaní kroniky ešte viac zaujímavý charakter nedoceneného antihrdinu s univerzálne dobrými úmyslami (no povedzme nie dobrými ale nevyhnutnými) a teda vyšší level samotného Illidana
Jojo, naprosto souhlasím. Hezky jsi to vystihl.
Merneron
Napriek tomu vidím v Sargerasovi jednu slabinu. On totiž nie je vôbec kreatívny, všetko rieši konečným vyhladením, ale vôbec nehľadal iné riešenia čo je v každom prípade jeho najväčší problém, pretože tým pádom bude časom Pánmi prázdnoty ľahko manipulovateľný pre plnenie ich cieľov a podľa môjho názoru nie je šialený ale posadnutý a posadnutosť vlastnou veľkosťou prináša pád!
Hmm, takhle mě nad tím nikdy nenapadlo uvažovat. Něco na tom je. Na druhou stranu, ono se těžko hledá nějaké kreativní alternativní řešení, když člověku nikdo nepomůže a akorát mu hází klacky pod nohy. To pak člověk nemá moc jiných šancí než sáhnout po té nejočividnější možnosti, když má pocit, že je to nevyhnutelné.Je škoda, že teďka už je na alternativní možnosti pozdě. Jinak by měl pár stovek tisíc let na přemýšlení...
Šéfredaktor WoWfan.cz

Merneron 04.09.2016 19:11

Bellatrix
Snad to ode mě není spoiler, když řeknu, že Sargeras to má v hlavě srovnané mnohem víc než ostatní Titáni. Alespoň teda z mého pohledu. Kronika ho vykreslila neskutečně poutavým a fascinujícím způsobem.
V hlave to mal zrovnané na jednotku. celé roky sa komunita tajne prikláňala k Illidanovi a za jeho činy ho brala za nedoceneného hrdinu, na druhej strane Sargeras je teraz po prečítaní kroniky ešte viac zaujímavý charakter nedoceneného antihrdinu s univerzálne dobrými úmyslami (no povedzme nie dobrými ale nevyhnutnými) a teda vyšší level samotného Illidana i keď jemu nejde o moc a je bez akejkoľvek empatie k iným živým tvorom, bytostiam, mocnostiam, titánom a pod.Napriek tomu vidím v Sargerasovi jednu slabinu. On totiž nie je vôbec kreatívny, všetko rieši konečným vyhladením, ale vôbec nehľadal iné riešenia čo je v každom prípade jeho najväčší problém, pretože tým pádom bude časom Pánmi prázdnoty ľahko manipulovateľný pre plnenie ich cieľov a podľa môjho názoru nie je šialený ale posadnutý a posadnutosť vlastnou veľkosťou prináša pád!

Bellatrix 04.09.2016 17:12

Merneron
**SPOILER AHEAD**Mimochodom som jediný, kto bol z Ysery dojatý smútkom? ...
Rozhodně nejsi jediný, Ysera mě hodně mrzí. V určitém ohledu snad nejvíc z postav, které v Legion dosud zemřely. Ysery je prostě škoda.
viktort4
Mňa moc zaújma prečo chce Sargeras tak moc dobyť Azeroth. V knihe Válka prastarých Krasus povedal niečo o tom, že ak sa Sargeras dostane na Azeroth tak sa starý bohovia oslobodia a s=am Sargeras by klačal pred ich mocou. Môže sargeras Slúžiť starých bohom alebo ich chce do armády ? Potom by asi mal dostatok sily sa pustiť do bitky proti Titánom
Odpověď na svou otázku najdeš v Kronice. A v tomhle ohledu ji fakt hodně doporučuju – protože Sargeras tam jakožto postava nabývá úplně nový, naprosto nečekaný rozměr. Za sebe musím říct, že najednou naprosto dokonale chápu, proč dělá, to co dělá, a nejenom to... docela s ním i souhlasím.Sargeras vůbec není takový pomatený šílenec, za jakého jsme ho doteď měli. Dřív působil takovým dojmem, že postupně upadl do deprese a pak do šílenství... Ale ve skutečnosti to tak vůbec nebylo. Snad to ode mě není spoiler, když řeknu, že Sargeras to má v hlavě srovnané mnohem víc než ostatní Titáni. Alespoň teda z mého pohledu. Kronika ho vykreslila neskutečně poutavým a fascinujícím způsobem. Kdybych měla doporučit jedinou věc z celé Kroniky, bylo by to tohle – Sargerasovy důvody stojící za vznikem Plamenné legie.
Šéfredaktor WoWfan.cz

viktort4 04.09.2016 12:10

Dík, pár rokov byť mimo WOW a hneď celé hore nohami.

Merneron 04.09.2016 11:09

viktort4
Mňa moc zaújma prečo chce Sargeras tak moc dobyť Azeroth. V knihe Válka prastarých Krasus povedal niečo o tom, že ak sa Sargeras dostane na Azeroth tak sa starý bohovia oslobodia a s=am Sargeras by klačal pred ich mocou. Môže sargeras Slúžiť starých bohom alebo ich chce do armády ? Potom by asi mal dostatok sily sa pustiť do bitky proti Titánom
Kedže toto píšeš tak si myslím, že si asi nečítal oficiálnu kroniku od Blizzardu. Za prvé knihy a official lore nie sú to isté, takže v dobe keď písal Knaak túto knihu ešte nebolo rozhodnuté ani u Blizzardu ako to nakoniec bude, teraz však už vieme čo je pravda a čo nie je a treba to brať po novom a z dvoch uhlov pohľadu. Za prvé Sargeras chce zničiť Azeroth kvôli tomu čo predstavuje a to je nový Titán rodiaci sa v jeho srdci, mocnejší než samotný Sargeras a toho sa on bojí. Za druhé Sargeras vyhladil fyzicky titánov Pantheonu pri veľkom súboji, kde ich doslova spálil fel búrkov hoci ich duše sa zachránili a boli poslané na Azeroth do Titánskych strážcov. Za tretie Trojica by teoreticky mohla využiť Sargerasa k úniku, na druhej strane samotné Sargerasovo šialenstvo a Plamenná légia existuje len kvôli tomu aby vesmír pred podobnými bytosťami Sargeras ochránil a radšej preto spáli celý vesmír a vybuduje ho znovu ako keby mal byť Starým božstvom a Void Lordami ovládnutý a zkazený akýkoľvek rodiaci sa titán v tomto vesmíre. To je hlavný dôvod prečo Sargeras všetko ničí, on proti Trojici vlastne bojuje, i keď svojim zvráteným spôsobom.Takže celkovo keĎ to zhrnieme, tak Sargeras by najskôr Trojicu vyhladil rovnako tak ako čokoľvek iné, nakoľko ešte pred svojím šialenstvom takto jeden svet rozlomil, keĎ ho našiel pod nadvládou temného božstva, nakoľko už svoj meč má zlomený tak by mu to tak ľahko nešlo ale sám Knaak v knihe napísal toto: Sargeras - Sú tu aj takí, ktorí by nemali byť a aj takí, ktorí sa snažia prebudiť, čo by nemalo byť prebudené. A práve táto veta vystihuje to, že Sargeras samozrejme o Trojici vie ale nemieni sa jej poddať. Trojica je podľa offiko loru silná, ale samotnému titánovi nedokážte vzdorovať, jedine Strážcom a to sú jediné bytosti, ktoré trojica podľa mňa v tej knihe myslela, nakoľko ich spomína po stovkách.

viktort4 04.09.2016 10:43

Mňa moc zaújma prečo chce Sargeras tak moc dobyť Azeroth. V knihe Válka prastarých Krasus povedal niečo o tom, že ak sa Sargeras dostane na Azeroth tak sa starý bohovia oslobodia a s=am Sargeras by klačal pred ich mocou. Môže sargeras Slúžiť starých bohom alebo ich chce do armády ? Potom by asi mal dostatok sily sa pustiť do bitky proti Titánom

Entreri 04.09.2016 08:56

Merneron
**SPOILER AHEAD**Mimochodom som jediný, kto bol z Ysery dojatý smútkom? Posledný skutočne mocný a dlhé roky spájajúci článok všetkých príbehov a postáv je teraz fuč. Príde mi dosť zaujímavé ako dračích aspektov nakoniec vykreslili v Blizzarde. Tá mužská časť zošalela (resp. pokiaľ vieme tak Nozdormu ešte zošalie, ale nakoľko je pánom času žijúcim naraz všade je to relatívny pohľad) a ženská sa obetovala. Už nám ostáva iba osud mojej drahej Alexstraszy, dúfam, že to bude niečo hodné kráľovnej života.
Určitě ne, mě to hrozně překvapilo že nechali takhle Yseru odejít. Pomalu mě přijde datadisk jako GoT... Tirion mrtev, Varian mrtev, Voljin mrtev, Ysera mrtvá, další desítky postav mrtvé.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet