Pořiďte si českou WoW kuchařku a buďte vždy Well Fed!

  kuchařka    cookbook    Gamebrand   

 

Chcete obdarovat kamaráda, člena rodiny nebo sami sebe něčím unikátním z WoW? Jednu takovou možnost představuje WoW Kuchařka, která byla právě vydaná v českém jazyce!

 

Pokud rádi kuchtíte virtuálně,  ale reálné vaření jste doteď moc nemuseli, WoW Kuchařka je téměř absolutní zárukou, že se to velmi brzy změní. Protože kdo by si nechtěl pochutnat na jemném steaku ze shoveltuska, vyčarovaných manových bocháncích nebo Heartglenské ambrózii? A nebo na některém ze stovky dalších receptů, které kuchařka poskytuje?

 

S touto knihou už budete vždycky Well Fed!

 

KOUPIT WOW KUCHAŘKU

 

Zároveň jsme pro vás připravili vlákno na našem fóru, kde se můžete poradit o čemkoli, co vám nebude jasné, sdílet své vlastní rady a tipy ohledně vaření nebo se pochlubit s již úspěšně vyčarovaným pokrmem.

 

O WoW kuchařce

 

Kuchařka obsahuje více než 100 různých receptů rozdělených do šesti kategorií – polévky, hlavní jídla, sladké dezerty, pečiva, přílohy a nápoje (alkoholické i nealkoholické). Recepty jsou přehledně rozděleny podle obtížnosti, takže snadno poznáte, na co si můžete troufnout už na počátku a na co potřebujete napřed trochu vyskillovat cooking. Recepty jsou však obecně velmi user friendly, takže se nemusíte bát, že vám skillování půjde pomalu. :)

Všechny recepty pocházejí přímo z World of Warcraft a jsou tudíž tematické. Jediný rozdíl oproti jejich virtuálním variantám je ten, že zde figurují reálné ingredience. (A dalším významným rozdílem je samozřejmě to, že knižní pokrmy budou s trochou snahy 100% hmotné a poživatelné!)

 

Kniha vznikla z pera Chelsea Monroe-Cassel, kterou můžete znát také jako autorku velmi oblíbené kuchařky ze světa Písně ledu a ohně (Hry o trůny). S tvorbou receptů pro fantasy univerza tedy už má své zkušenosti.

 

Kuchařka je bohatě ilustrovaná a svým překrásným grafickým zpracováním oblaží vaše oči stejně jako žaludek. Každý recept vám nabídne jak odhad obtížnosti, tak počet porcí, dobu přípravy i samotného vaření a také tipy na to, jak jednotlivá jídla vzájemně kombinovat.

A nebudeme ochuzeni ani o drobné střípky azerothského lore! (Například, pokud by po tom někdo moc toužil, se z kuchařky dozvíte, na čem si ráda pošmákne Tyrande Whisperwind nebo jaké jídlo připravují kuchaři krvavých elfů v časech nouze.)

 

Nemusíte se bát, že byste v knize narazili na ingredience, s jejichž zakoupením si nebudete vědět rady – těch pár ingrediencí, které jsou u nás prakticky nesehnatelné, je v české verzi (díky pomoci naší odborné poradkyně Esperanty) nahrazeno za nám přístupnější ingredience. Kniha zároveň poskytuje dva dodatečné recepty, s nimiž si můžete u nás nesehnatelné přísady sami vyrobit.

 

Křest WoW kuchařky

 

Pokud byste náhodou měli příští týden cestu do Prahy nebo tam přímo přebýváte, nenechte si ujít slavnostní křest tohoto unikátního přírůstku do Warcraft literatury. Křest proběhne ve čtvrtek 16. listopadu v pražském knihkupectví Neoluxor. Akce bude probíhat od 18:00 do 19:00. Neoluxor najdete na adrese Václavské náměstí 41.

 

O své účasti na křtu můžete ostatní informovat na facebookové stránce události. Křest proběhne ve spolupráci nakladatelství Fantom Print a Crew.

 

Tak co, pořídíte si kuchařku sami pro sebe, nebo plánujete někoho obdarovat? (V takovém případě mám pro vás drobnou radu: obdarujte někoho, kdo pak bude vařit i pro vás!)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Martinique301 19.11.2017 01:09

Pri knihach nepozeram na cenu )

MegaRatchet 14.11.2017 18:25

Illidari Hokmuto nevaří!!!

barrny 13.11.2017 16:19

Koukám, že se zase chce někdo pořádně naplánovat na ceně, jak typické pro tuhle zemicku.

Bellatrix 13.11.2017 16:27

Ta cena je poměrně optimální, když zohledníš
1) jak je ta kniha tlustá
2) na jak kvalitním papíře je vytištěná
3) kolik je tam obrázků

Je to pořádná pálka, to bezpochyby. Ale za předraženou ji nepovažuju. To není jako třeba random kus oblečení, na kterej jenom někdo plácne logo nějaký hry a zvedne cenu na trojnásobek, než kolik by to oblečení stálo normálně.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Larisa 11.11.2017 16:07

aha tak pardon, zmátla mě ta fotka na které je anglická verze

Bellatrix 11.11.2017 16:08

No, českou jsem logicky vyfotit nemohla, když vyšla až teď. Ale byla moje chyba, že jsem to nenapsala jasně do textu, že jde o překlad. Nějak mě to nenapadlo.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Hromovapest 11.11.2017 13:16

V ústí chtěj za knihu skoro 6 stovek.To si za těch 6 stovek koupim raději maso ,zelí a knedlik a udělám si chutný oběd. :-)

Bellatrix 11.11.2017 16:11

Ty jo, to bude nejspíš dost parádní oběd, za 6 stovek. Nicméně chápu. Tahle cena už pro většinu lidí spadá do kategorie "tak nad tím se budu muset pořádně zamyslet, jestli to kupovat". Ale imho to za to stojí. A to říkám jako někdo, kdo se vaření vyhýbá jako čert kříži. Normální kuchařku bych si nikdy nekoupila. Ale tohle je i na pohled strašně pěkná záležitost. Už jenom koukat na ty obrázky je zážitek. Jak se říká, že dobré jídlo se jí taky očima, tak tady to platí dvojnásob, a to i jenom na tom papíře.

Šéfredaktor WoWfan.cz

12.11.2017 16:30

@Bellatrix nevim ja kdy si chcu neco uvarit tak budto uplne improvizuju a nebo si projdu recepty na netu a vytisknu si ten co me nejvic vyhovuje, precejen k wowku nejsu tak citove pripoutanej abych koupil knizku za 22 euro kdyz nemam ani na gametime

Bellatrix 12.11.2017 18:11

Beeda2004 Jo, no, kuchařka je rozhodně věc pro ty více "citově připoutané", jak říkáš. Ale vždycky si ji můžeš třeba přát pod stromeček, on by se někdo hodný snad našel.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Larisa 09.11.2017 01:59

dobrý ráno Vietname... to je mi teda novinka... jůtrubka Denisa Stormrage přesně podle týdle kuchařky vařila už loni ....

09.11.2017 06:49

tohle je vydani myslim ceskyho prekladu kucharky, nevim jestli do ted nebyla eng only

Esperanta 09.11.2017 10:55

Ano, vařila podle anglické verze, která je na trhu již od loňska. Toto je česká verze.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet