World Quests - Nový formát úkolů

http://media.wowfan.cz/uploaded/WoW-Legion
V další verzi alfa testování expanze Legion se odemknou takzvané „World Quests“, které budou hrát velkou roli v obsahu celého datadisku. Na BlizzConu se o těchto úkolech mluvilo a od té doby byl celý tým zaměstnán přidáváním zajímavých úkolů a zlepšováním celého systému. Do testování se dostane více než 300 úkolů. Toto číslo samozřejmě není konečné a bude se postupně navyšovat.

Jaký je rozdíl mezi denními a „World“ úkoly?

Hlavním rozdílem oproti denním úkolům je to, že hráč nemusí každodenně do stejného prostředí, ve kterém musí přijmout zrovna nabízené úkoly. Jakmile hráč odemkne na 110. úrovni World Quests, stačí, aby otevřel mapu a rozhodl se, jaké úkoly se mu zamlouvají nejvíce. Na mapě hráč uvidí několik detailů – popis úkolu, požadavky na splnění a samozřejmě odměnu v podobě předmětů, zlaťáků nebo třeba reputace. Druhým rozdílem je velká odlišnost úkolů. Úkoly budou obsahovat standardní úkony (najdi → zabij → dones), zabití rare bossů, souboje v pet battles, PvP souboje, speciální aktivity v dungeonech, úkoly pro profese a mnoho dalšího. Dále jsou tu questy od Kirin Tor, které jsou trochu netradiční. Namísto zabíjení vás vyšlou řešit nějakou zábavnou hádanku. Z questů pro profese máte šanci získat nové rare suroviny a pro výrobní profese nové recepty. Každá výrobní profese jich obdržela šest:
  • Alchemy: nové elixíry a potiony
  • Blacksmithing: Leystone Armor
  • Enchanting: enchanty na ring a neck
  • Engineering: vychytávky, jako je Auto-Hammer nebo Failure Detection Pylon
  • Inscription: Vantus Runes, které jsou výborným pomocníkem v raidu Emerald Nightmare
  • Jewelcrafting: výroba nových necků a ringů
  • Leatherworking: výroba Battlebound a Warhide setů
  • Tailoring: Silkweave Cloth Armor
Z Battle Pet questů máte šanci získat Battle Pet Stone nebo Battle Pet Charm. Z PvP questů máte šanci získat 805 ilvl Combatant Gear. Třetím a snad nejdůležitějším rozdílem je fakt, že se nejedná o denní úkoly! Některé z World Quests budou dostupné týden, například zabití World bossů. Jiné úkoly budou obměňovány co tři hodiny. Důvodem těchto obměn je snaha o to, aby se na Broken Isles potkávalo co nejvíce hráčů a aby se hráči zajímali o to, co se na mapě zrovna děje.

Jak se dají úkoly odemknout?

Hráč musí dosáhnout 110. úrovně a status Friendly u pěti hlavních Legion reputací, který lehce obdržíte z Questu Uniting the Isles. Splněním Questu navíc obdržíte velmi užitečný předmět s názvem Flight Master's Whistle, který vás při použití vezme k nejbližšímu Flight Masterovi na Broken Isles.

Typy World Questů – označení na mapě

Ikonky zobrazují, co můžete od úkolu očekávat a jak se na něj připravit:
  • Obyčejný "!" – lehký quest
  • Obyčejný "!" s dračím ohraničením – Elite mob (potřebná parta)
  • Modrý "!" s dračím ohraničením – Rare Elite mob (potřebná parta)
  • Modrá lebka s dračím ohraničením – Legion Dungeon (potřebná parta)
  • Fialový "!" s dračím ohraničením – World Boss (potřebný raid)
  • Zkřížené meče – PvP

Na jaké odměny se mohou hráči těšit?

World Quests hráče odměňují mnoha zajímavými předměty a reputací. Hráči se tak mohou těšit na hračky, mounty, pety a také na skvělé předměty. I přes fakt, že jsou tyto úkoly stále ve vývoji, snaží se Blizzard najít řešení, které poskytne co nejvíce aktivit a adekvátní odměny. Blizzardu jde o to, aby úkoly postupovaly ve hře společně s postavou a byly vždy dlouho životaschopné.

Co, resp. kdo jsou „Emissaries“?

Vyslanci (Emissaries) jsou hlavními zástupci všech důležitých frakcí v Legion. Každý den mohou hráči získat úkol, který bude viditelný na mapě Broken Isles. K dokončení tohoto úkolu je zapotřebí dokončit některý z úkolů, který je s frakcí spojen. Samozřejmě bude na výběr několik možností, takže si hráč může vybrat, jaký úkol se mu líbí nejvíce. Po dokončení mohou hráči očekávat zajímavou odměnu ve formě reputace a truhličky. Tyto úkoly budou pro hráče dostupné v průběhu tří dnů. To znamená, že pokud se jeden den do hry vůbec nepřihlásíte, budete moci úkol splnit další den. A samozřejmě se objeví i nový úkol. Ve výsledku můžete mít až tři aktivní úkoly od vyslanců Legion frakcí. Za splnění Emissary questu obdržíte 1500 reputace podle frakce, pro kterou jste quest plnili, a truhličku s itemy k tomu. Seznam bedniček: Dále je tu ještě jeden Emissary quest, který funguje trošku jinak. Quest The Kirin Tor of Dalaran dává Kirin Tor reputaci, Kirin Tor Chest a navíc insignii, která vám přidá 750 reputace pro Legion frakci dle vlastního výběru. Bedničky obsahují: Z Kirin Tor Chest máte také šanci získat Strange Humming Crystal, z kterého dostanete quest Enemies Everywhere. Po jeho splnění obdržíte nového petíka jménem Wonderous Wisdomball.

Achievementy

Spolu se spoustou zábavy nám World Questy přinesly také achievementy, jako je Variety is the Spice of Life, který obdržíte za splnění 100 různých World Questů. Tento achivement je důležitou součástí dalšího achievementu s názvem Broken Isles Pathfinder, Part One, který je potřebný pro odemknutí létání v Legion zónách. Další krásnou odměnou je nový vzhled vašeho artefaktu, který obdržíte, jakmile splníte 200 World Questů.


Naposledy upravil/a Bellatrix 22.11.2016 v 12:03:18.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Pacik 27.06.2016 13:10

Ellendway
Však takto budou fungovat právě World Quests. Budou dynamické, budou náhodné a budou se objevovat samy na mapě.
Jasný, ale takhle to bude fungovat jen v nových lokacích (pokud s tímto systémem budou pokračovat i v dalším datadisku), mně šlo o to, že by se mi to líbilo u všech lokací - i těch starých. A to bude asi těžko realizovatelné. I když člověk nikdy neví...

Ellendway 27.06.2016 10:44

Pacik
Mně by se líbilo, kdyby to bylo podobně, jako v Guild Wars 2 - líbil se mi tam systém, kdy nemusíte pořád běhat do města za NPC, ale prostě jdete krajinou, najednou vyskočí nějaký úkol, tak jdete a uděláte ho... Je to dost dynamické, a tu hru to dost oživovalo... Jenže to by znamenalo předělat celé WoW a to se asi nikdy nestane (možná až bude WoW 2 ).
Však takto budou fungovat právě World Quests. Budou dynamické, budou náhodné a budou se objevovat samy na mapě.

Pacik 26.06.2016 13:28

Mně by se líbilo, kdyby to bylo podobně, jako v Guild Wars 2 - líbil se mi tam systém, kdy nemusíte pořád běhat do města za NPC, ale prostě jdete krajinou, najednou vyskočí nějaký úkol, tak jdete a uděláte ho... Je to dost dynamické, a tu hru to dost oživovalo... Jenže to by znamenalo předělat celé WoW a to se asi nikdy nestane (možná až bude WoW 2 ).

ebolus 16.04.2016 19:53

Beeda2004
ebolus:bojim se ze pokud nebude azeroth v3.0 neco jak cataclysm tak se blizzard na takovy veci vykasle a bude rikat ze na to nema cas stejne jak to udelal s draenorem kde chybi takova 1/3 kontentu minimalne jak zruseny ostrovy tak jeden raidovaci tier
No ono to ani azeroth 3.0 nepotřebuje, stačilo by udělat týdenní q (něco jak battlefield: Barrens v MoP), nebo náhodného world bosse, apod., v několika lokacích (třeba po 2 na kontinent...) a dalši týden jiné lokace, atd... Už to by vytáhlo lidi do starých zón. Stejně dělají invazi na azeroth, tak tam můžou nějaká rare/bosse nechat/udělat...

kritik 16.04.2016 14:37

ebolus
Není to špatné, ale a kdyby to do budoucna udělali na celý svět, ne jen Broken Isles, bylo by to ještě lepší.
Přesně tak, toto vypadá zajimavě, po tom hráči volají už roky aby bylo co dělat ve světě a nesedět jen ve městě nebo garisonu, ale pokud zustane jen u Broken Isles nebude to to pravý ořechový, ten kontinent je moc malej a 90% všech zon co jsou ve wow je uplně nevyužitých, ten datadisk bude zase odhadem tak 2 roky a chodit pořád do 4 nebo pěti zon to strašně rychle omrzí už vám to pak leze na nervy, stejná hudba, stejný prostředí, podle mě stejně jednou ta doba nastane kdy blizzard bude muset nějak využít starý zony, ono taky proč mít klienta co zabírá asi 35GBa využívat max 5 ...

barrny 16.04.2016 14:16

Ja bych to nazval tonouci se stebla chyta aneb jak zachranit potapejici se titanic kdyz uz narazil do ledovce

bulljoker 16.04.2016 13:35

je nějaký info ohledně reputací? ve WoD to bylo strašný, v MoP to sice bylo strašně moc daily questů,ale furt lepší než grindění nebo jak v cata že ste prošli pár dungů s tabartem a hotovo

Kaspo 16.04.2016 12:18

Očividne sa Blizzard poučil z chýb vo WoD. Snaí sa urobiť niečo nové zaujímavé a konečne počúva reakcie hráčov. Vymyslieť niečo nové na tento spôsob je fakt super. Dúfam, že to bude stáť za to, aby sme sa nenudili v class halls, ako tomu bolo v Garrison.

16.04.2016 00:40

ebolus:bojim se ze pokud nebude azeroth v3.0 neco jak cataclysm tak se blizzard na takovy veci vykasle a bude rikat ze na to nema cas stejne jak to udelal s draenorem kde chybi takova 1/3 kontentu minimalne jak zruseny ostrovy tak jeden raidovaci tier

ebolus 15.04.2016 16:15

Není to špatné, ale a kdyby to do budoucna udělali na celý svět, ne jen Broken Isles, bylo by to ještě lepší.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet