WoW kuchařka vyjde v českém překladu

  kuchařka    cookbook   

 

Baví vás Cooking? A mrzelo vás někdy, že vaše kulinářské zázraky jsou jenom virtuální a že si na nich nemůžete pochutnat i v reálu? Tento trestuhodný nedostatek už bude brzy minulostí, letos totiž přijde na pulty českých knihkupectví World of Warcraft kuchařka!

 

S pomocí této kuchařky si budete moci připravit desítky znamenitých pokrmů hodných náčelníků i králů! Najdete zde vše, po čem vaše srdce (či žaludek) zatouží – polévky, hlavní jídla, sladké dezerty, nejrůznější chuťovky a alkoholické i nealkoholické nápoje ze všech koutů Azerothu.

 

Kniha čítá více než stovku různých receptů, ale nebojte se, nemusíte mít cooking na maximu. Recepty jsou přehledně rozdělené podle obtížnosti, takže si můžete vybrat, na co váš skill stačí.

(A nebo můžete být rafinovaní a podstrčit tento nový přírůstek do Warcraft literatury někomu, jehož kuchařským zkušenostem věříte více než svým. Přece jenom – na dobrém jídle si pošmákneme rádi všichni, takže kuchařka může být ideální dárek pod stromeček nejen pro skalní fanoušky Warcraftu.)

 

A na co se například můžete těšit?

  • Ogri'la Chicken Fingers
  • Kaldorei Pine Nut Bread
  • Fel Eggs and Ham
  • Conjured Mana Buns
  • Greatfather's Winter Ale
  • ...

 

Kniha vznikla z pera Chelsea Monroe-Cassel, kterou můžete znát také jako autorku velmi oblíbené kuchařky ze světa Písně ledu a ohně (Hry o trůny). S tvorbou receptů pro fantasy univerza tedy už má své zkušenosti, takže ani WoW kuchařka určitě nezklame.

 

Kuchařka je bohatě ilustrovaná a svým překrásným grafickým zpracováním může připomínat třeba nedávno vyšlou Kroniku. Jak můžete vidět na obrázku níže, každý recept vám nabídne jak odhad obtížnosti, tak počet porcí, dobu přípravy i samotného vaření a občas také tipy na to, jak jednotlivá jídla vzájemně kombinovat.

A nebudeme ochuzeni ani o drobné střípky azerothského lore!

 

WoW kuchařka - ukázka

 

Český překlad

 

Na českém překladu se bude podílet překladatelský tým, který vám přinesl obě WoW Kroniky – tedy Bellatrix (moje maličkost) a Tomáš "Brog" Kratochvíl. A to bychom nebyli my, abychom české vydání zase trochu neobohatili oproti tomu originálnímu. Díky naší talentované kolegyni Esperantě, která je pro vás ochotná některé recepty vyzkoušet, bude kniha zároveň obsahovat tipy na to, jak nahradit některé v našich končinách těžko sehnatelné ingredience.

(To, že originální jednotky přizpůsobíme našemu metrickému systému, je samozřejmostí.)

 

O tom, kdy přesně kniha vyjde, vás budeme průběžně informovat.

 

Tak co, už víte, co si připravíte jako první? U mě to rozhodně budou felová vejce se šunkou, manové koláčky a Moonglow!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

jawed 17.05.2017 16:12

Asi začnem variť ja naozaj na varenie nie som ale toto by som naozaj chcel vyskúšať

Bellatrix 17.05.2017 16:59

Nápodobně. Jestli mě něco přiměje k vaření, bude to tohle.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Esperanta 17.05.2017 09:26

Těším se jak malé dítě, až to budu zkoušet přizpůsobovat. Konečně pro mě nějaká výzva.

Nezmo 17.05.2017 08:19

Tak kvůli tomu začnu vařit!

Bellatrix 17.05.2017 16:58

Mám to stejně.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet