Activision Blizzard zavírá svou pobočku ve Versailles

  activision    blizzard    versailles   

Ačkoli většina komunity teď dozajisté prahne především po novinkách ze Shadowlands, dnes tu máme zprávu z reálného světa. Oznámilo se, že Activision Blizzard bude zavírat svou francouzskou pobočku, která se nacházela ve Versailles. Informovala o tom společnost Bloomberg.

 

Pobočka zaměstnávala asi čtyři sta pracovníků, kteří se věnovali především zákaznické podpoře, marketingu a lokalizaci her do jiných jazyků. Už jednou si tato pobočka prošla redukcí pracovní síly, když bylo propuštěno necelých sto padesát zaměstnanců v rámci masivního propouštění v roce 2019. Zbylí zaměstnanci zatím na bližší informace ohledně zavření pobočky čekají, přičemž o svém osudu by se měli dozvědět během příštího týdne. Zatím není jasné, zda všichni přijdou o práci, nebo zda se část pobočky nebo celá pobočka přesune na jiné pracoviště. V případě propouštění však na straně zaměstnanců stojí francouzské zákony, které jim zajišťují značnou finanční kompenzaci.

 

Jelikož versailleská pobočka se starala především o zákaznickou podporu pro Evropu, je otázka, co to znamená pro evropské hráče. V minulosti existovaly plány na přesun poloviny pobočky do Londýna, ale tyto plány narušil jednak Brexit, a samozřejmě také koronavirová pandemie. Zároveň však má Blizzard kanceláře určené pro zákaznickou podporu také v irském Corku, takže by nebylo od věci, kdyby se zaměstnanci (nebo alespoň jejich část) přesunuli tam.

 

Activision Blizzard v nedávné době vyvolal pozornost také stížnostmi zaměstnanců na své platové ohodnocení a následnými požadavky na férovější pracovní a finanční podmínky.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Valohran 06.10.2020 22:36

Nějaké zdůvodnění vydali? Protože u rozhodnutí jako je tohle mě spíš napadají ne úplně lichotivá vysvětlení, na první pohled z toho není zrovna cítit touha zlepšit hráčský nebo zákaznický zážitek :/

WitekCZ 07.10.2020 08:11

Peníze, peníze a zas jen peníze. Neoficiálně se ještě hovoří o konsolidaci aktivit Blizzardu a Activision pod jednu střechu.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 07.10.2020 13:36

Potřebujou ušetřit, no. Tak se zbavují aspektů, o kterých se rozhodne, že nejsou až tak zásadní.
Ale jestli myslíš nějaké oficiální vyjádření plné květnatých frází, tak to pokud vím nevydali. Prostě se to jenom oznámilo zaměstnancům té pobočky a ti s tím následně šli na veřejnost.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet