Jak může vypadat herní koutek do 10.000 Kč

Herní židle, aby nebolela záda

Bez kvalitní kancelářské židle se při gamingu neobejdete. Sedět hodiny a hodiny v krkolomné poloze na staré židli, co vám velkoryse přenechal táta z kanclu, se vám může i vymstít. Nebude to dlouho trvat a začnou se ozývat záda, krk nebo bederní páteř.

 

Výrobci přišli se samostatným segmentem, tzv. herními židlemi, které v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kancelářského křesla a moderního designu. Celkem slušný kousek pořídíte už okolo 3000 až 4000 Kč. Jestli chcete někde investovat, tak zde. A na co se vlastně při nákupu zaměřit?

 

  • Herní židle by měla být nastavitelná do výšky, dále by měl být polohovatelný sedák a opěrky.
  • Ergonomická konstrukce. Konstrukce by měla být nejen kvalitní, ale i ergonomická. Tedy abyste při sezení byli ve správné poloze (nohy na zemi, mezi koleny a lýtky je pravý úhel, je možné sedět na celé ploše sedáku a bedra máte přitisknutá na opěradlo).
  • Pohodlí. Polstrování, příjemné a prodyšné materiály jsou velkým plusem.
  • Design. Aby vám vše pěkně ladilo.

 

Stůl ve správné výšce

Stůl do herního koutku má být dostatečné široký a ve správné výšce. Musí se vám na něj vejít nejen monitor, ale i další herní příslušenství. Monitor se umisťuje zhruba na délku ruky, ale samozřejmě záleží na jeho velikosti. Větší šoupnete kousek dál, zkrátka aby vám to bylo pohodlné. Co se výšky desky týče, doporučuje se 75 cm od podlahy.

 

Jestli se chcete vejít do budgetu 10 000 Kč, na polohovací stůl vám nejspíš peníze nezbydou. Zkuste se ale poohlédnout po nějakém manuálním, tedy kdy si desku polohujete vlastníma rukama. Třeba i z druhé ruky. Není od věci si k hraní sem tam stoupnout, alespoň změníte polohu.

 

d91hnv7mhg_45393ee863a018b957f83cebfea56e43955c8649_1658489925_0782.jpg

 

Herní příslušenství, bez kterého se neobejdete

Gaming příslušenství je hodně široký pojem. My ale máme nějaký rozpočet, takže to nebudeme přehánět. Bez čeho se neobejdete?

 

  • Myš. Základem je dobrý výkon, dostatek tlačítek a ergonomie. Jestli už vás někdy potrápil karpální tunel nebo vás při hraní berou křeče, tak už víte, jak je ergonomie důležitá. Pozor, aby seděla velikostně a aby tlačítka nekladla moc velký odpor. Obstojný kousek s pěkným designem se dá pořídit okolo 1000 Kč.
  • Klávesnice. Jestli hrajete hlavně s ovladačem, tak na téhle položce můžete klidně ušetřit. Opatrně s ergonomickými vychytávkami, při hraní mohou překážet. Plusem je, když se dají odejmout. Důležitý je vyšší počet kláves s možností programování. A samozřejmě podsvícení. Dobrá se dá koupit za 1000 až 1500 Kč.
  • Gamepady a herní ovladače. S herním ovladačem se spousta her ovládá mnohem lépe, takže i hráčský požitek je někde úplně jinde. Na výběr máte z různých joysticků, volantů, pohybových ovladačů a gamepadů. Vybírejte na základě kompatibility. Rozhodně je lepší si připlatit než koupit nefunkční šmejd. Počítejte s cenou 1000 až 2000 Kč.
  • Sluchátka. Nejlepší jsou sluchátka přes hlavu, tedy s hlavovým mostem. Na delší nošení jsou pohodlnější a zvuk je kvalitnější než ze špuntů nebo pecek. Jestli vás doma neustále něco ruší (třeba sousedi), poohlédněte se po sluchátkách s náušníky, které obepnou uši – skvěle izolují okolní hluk. Zaměřte se i na materiál náušníků, z kožených a koženkových se potí uši, textilní bývají nejpohodlnější.

Co ještě nesmí chybět?

Stejně jako se váš počítač nemůže být bez kvalitního antiviru, ani vaše oči se neobejdou bez pořádné ochrany. Proto by váš herní koutek neměl postrádat nějaký druh osvětlení. Monitor by totiž neměl být jediným zdrojem světla. Jinak dochází k nadměrnému namáhání očí, syndromu suchého oka a dalším nepříjemnostem.

 

Do herního koutku se hodí lampičky se zajímavým designem (například na motivy oblíbené hry nebo filmu), stojací lampy, kterým lze nakonfigurovat barvu světel nebo LED podsvícení pomocí LED pásek (i těm se většinou dají měnit barvy). LED pásky se dají připevnit například na stůl, ale třeba i na polici atd. Fantazii se meze nekladou. A vyjde vás to je na pár stovek.

 

Další dobrou vychytávkou je i zabudovaná zásuvka ve stole. Zauvažujte nad tím, když potřebujete okamžitě dobít telefon (třeba při hraní mobilní hry) nebo ovladač, budete rádi, že nemusíte složitě hledat zásuvku pod stolem.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 13.06.2023 18:50

<a href=http://tadalafi.buzz>buy cheap generic cialis online</a> Stefan ApckzoCGAcYRcjnYm 6 19 2022

grourse 03.06.2023 06:14

<a href=http://propeci.cfd>propecia canada</a> Trichlormethiazide s mechanisms of action and adverse effects are similar to those induced by other members of this class of drug, but is 25 times more potent than the prototypic member hydrochlorothiazide Jackson 2006

Plandulcz 22.07.2022 23:37

Pro mladé je lepší pohyb venku než vysedávat u počítače. Postupem roků jsou zdegenerovaný a se zdravotníma potížemi.
Vidím u nás v práci. Je jim 20. Nechce se jim makat. Bolí je záda hlava ruce. A jsou mimo. A plány na volno....budeme pařit hry. Vlastně se o ničem jiném ani bavit neumí.

tattoo 19.08.2022 11:16

O tom třeba bude další článek. Aneb "Jak přesypat synka".

hitteeDus 23.06.2023 16:17

Is it advisable to stop and continue when blood pressure dips <a href=https://propec.cfd>buy generic propecia uk</a>

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet