Na začátku příštího roku nás čeká online BlizzCon

  blizzcon    online    virtuální   

Dobrá zpráva pro milovníky blizzardího festivalu BlizzCon. Ten letošní byl bohužel zrušen kvůli koronaviru, ale dostane se nám náhrady v podobě online BlizzConu na začátku roku 2021.

 

Už na konci letošního května, kdy došlo k oficiálnímu zrušení každoroční herní akce, vyjádřil Blizzard přání nahradit klasický BlizzCon online akcí. Ta teď získává jasnější obrysy. A během nedávného hovoru ohledně zisků z druhého kvartálu potvrdil prezident Blizzardu J. Allen Brack, že virtuální BlizzCon je naplánován někdy na začátek roku 2021. "Plánujeme přenést ducha BlizzConu do virtuálního prostředí, a to někdy v brzké části příštího roku," přislíbil Brack. Dále si pochvaloval, jaké má Blizzard štěstí, že má natolik zanícenou komunitu, a že se nemohou dočkat, až s ní budou moci sdílet to, co pro tuto virtuální akci vymysleli.

 

Na co že se to přesně můžeme těšit, to už si milý Allen bohužel nechal pro sebe, ale je přinejmenším dobré vědět, že probíhají přípravy. A to možná i na něco velmi zajímavého – Brack totiž naznačil, že je v průběhu "řada iniciativ" mimo očekávané povídání o Diablu, Overwatchi nebo World of Warcraft. Že bychom se dočkali nové franšízy?

 

Ať už bude odpověď kladná či nikoli, pro řadu lidí se virtuální BlizzCon ani nebude příliš lišit od toho "normálního" – kupování virtuálních vstupenek a sledování obsahu online je v rámci této akce natolik běžné, že člověk ani nebude mít pocit žádné velké změny.

 

Kupujete si běžně virtuální vstupenky na BlizzCon, nebo se spokojíte s "free" obsahem? Co plánujete pro tuto akci? A považujete za možné, že Blizzard přijde se zcela novou hrou?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Batole 06.08.2020 01:33

Něco o AWC se neví? Jak bude probíhat finále?

Yuuka 06.08.2020 00:09

Jen doufám že tam neohlásí novou Mobile hru jako Diablo Immortal.

Bellatrix 06.08.2020 02:41

Já to upřímně řečeno čekám. Tehdy, když oznamovali Immortal, tvrdili, že jich mají ve vývoji hned několik, takže...

Šéfredaktor WoWfan.cz

Yuuka 06.08.2020 09:59

@Bellatrix To jim ukázka reakce lidi z ukázky Diablo Immortal nestačila? Chtějí to opakovat znovu?

Lethal 06.08.2020 10:53

@Yuuka
Najväčší problém Diablo: Immortal bol, že pred Blizzconom bolo neskutočne veľa náznakov(leakov) ohľadom nového Diabla a miesto toho aby Blizzard ľudí usmerňoval, tak sa len pozeral ako rastie hype. A potom prišiel Blizzcon, konkrétne Diablo panel, kde už všetci nesmierne čakali na pokračovanie Diabla (príp. remaster/remake Diabla II) a zrazu Blizzard ohlasí Diablo hru na mobil. Ešte k tomu tá hra bola vtedy len čistý reskin Crusaders of Light.

Keby tú hru ohlásili popri veľkom Diablo titule, určite by ten hate nebol na takej úrovni a možno by sa ľudia aj na mobilné Diablo tešili, začiaľčo by čakali na D4. Čiže ak neurobia túto chybu, možno už toľký hate neschytajú, no stále si myslím, že core fanúšikov sú primárne PC hráči a mobilné hranie ich nezaujíma.

WitekCZ 06.08.2020 13:14

@Lethal To není pravda, Blizzard před Blizzconem naopak ty vášně okolo Diabla tlumil, že to hráči ignorovali je věc jiná https://www.diablofans.cz/d3/blizzard-tlumi-nadseni-pred-blizzconem/ Jsou náznaky, že k odložení D4 došlo na poslední chvíli a místo toho ukázali právě D:I.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lethal 06.08.2020 14:00

@WitekCZ Ospravedlnujem sa teda za tu dezinformaciu, nikde som to nezachytil to vyhlasenie. No po precitani si myslim, ze ten teaser na Diablo IV v tom roku mohli ukazat. Respektive mali byt konkretnejsi vo vyjadreni - co sa tyka priameho pokracovania Diabla. Proste mi to prislo ako Damage control a este tak nepriamo popisany, ze este stale si drzali mensi hype s nadejou pre hracov, ze nieco z toho univerza uvidia. A zrazu bum, Diablo: Immortal for Android/iOS. Ja osobne tu hru vyskusam, predsa Diablo na mobily nie je az taky zly napad.

kritik 06.08.2020 20:46

Co se tyce nove mobilni hry tak samotnej Blizzard by se po tom fiasku na blizzconu 2018 do toho asi moc nehrnul.

Ale Activision to vidi jinak, jenom 100 milionu dolaru pro Bobbyho Koticka je nejak malo ne ? ja jenom doufam ze novou mobilni hru oznami nekde v Asii, tedy na trhu pro ktery je urcena a ne na Blizzconu i ta symbolika je dulezita.

Yuuka 06.08.2020 22:30

@kritik Hry na mobil jsou prostě určeny mladšímu publiku. Zatím co základna fanoušku her od Blizzardu je v Evropě a USA staršího data a ty prostě hry na mobil až tolik neberou.

Bellatrix 07.08.2020 13:41

@Yuuka Právě proto hry na mobil nejsou určeny pro fanoušky v USA a Evropě, leda okrajově. Blizz díky nim chce rozšířit svou hráčskou základnu v Číně. Tam se naopak mobilní hry hrajou v míře, kterou si tady ani nedovedeme představit. Stejně tak jsou ochotní platit za herní obsah v těch hrách.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet