Server Felmyst fungoval 6 hodin

  Privátní    Server    Free   

Není to tak úplně dávno, co médii prolétla kauza kolem nelegálního World of Warcraft serveru Nostalrius a poté i serveru Elysium. Dlouhou dobu bylo po pěšině relativně ticho, tedy až do doby, než se objevil server Felmyst!

 

Pokud jste o serveru Felmyst neslyšeli, nemusíte se obávat, že byste něco důležitého propásli. Trvání tohoto serveru bylo opravdu krátké, až úsměvné. Za serverem stál člověk s přezdívkou Gummy52. Od začátku věděl, že se může stát, že si jej Blizzard vyhlédne a nechá jeho server zavřít. Přeci jen server připravoval v době, kdy byl zavřený největší nelegální server, Nostalrius. V době uzavření serveru Nostalrius ovšem autor serveru Felmyst plně pracoval na svém vlastním serveru, do kterého, dle svých slov, vložil více než tři roky svého života.

 

Gummy52 trpí svalovou dystrofií a řekl: „Vzhledem k mé zdravotní situaci jsem nebyl v pozici, kdy bych mohl spočítat ztráty a jednoduše se posunout dál. Alespoň ne v dalších čtyřech letech.“ Proto dále pracoval na svém projektu, který úspěšně dokončil minulý týden.

 

A teď na scénu přichází Blizzard. Dle Gummyho trvalo pouhou hodinu od spuštění, než mu na dveře zaklepal kurýr, který mu předal dopis od právnického oddělení Blizzardu. Dopis neobsahoval nic jiného než výzvu k pozastavení serveru.

Gummyho server emuloval slavný datadisk Burning Crusade a za šest hodin provozu dokázal získat 3 tisíce aktivních hráčů, přičemž se Gummy snažil navýšit rychlost odesílání dat, aby mohl na server pustit i další hráče. Felmyst byl v komunitě hráčů očekávanou novinkou, protože měl být lepší než jiné servery.

 

„Stalo se to tak rychle, že jsem netušil, co mám dělat… tady se dělat nic nedalo," napsal na Redditu Gummy52 a pokračoval: „Byl jsem zrovna v procesu navyšování rychlosti odesílání dat, když jsem si převzal dopis u dveří a pak jsem nevěřícně několik hodin seděl. Během těch hodin jsem si samozřejmě kontroloval, zda má právnická firma reálné sídlo, zda čísla na papíře odpovídají těm, které mají na webových stránkách, a také jsem tam zavolal, abych si ověřil, že jde o skutečný dopis."

 

Komunita kolem serveru na sebe nenechala dlouho čekat a na Twitteru se objevilo mnoho nenávistných komentářů směrem k Blizzardu.

 

 

Felmyst nebyl prvním projektem Gummyho. V minulosti již vedl server jménem Scriptcraft, který byl otevřen v roce 2011. S Felmystem chtěl zopakovat dávný úspěch, udržet server v komorní atmosféře, ovšem Blizzard na to měl jiný názor.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Judge 02.08.2017 07:58

Ja nechapem jaktoze Blizzard zavira do 6 hodin nektere servere a nektere funguju uz 6 roku a tvorci na tem ryzuju krasne trosku mi to dojde ze ne na kazdeho je stejny metr

Moped 02.08.2017 09:40

Jo to taky nechápu, měl by lusknout prstem a všechno to zrušit...

Heakler 03.08.2017 02:45

Upřímně taky si říkám, proč zavírá jen nějaký servery? A většina těch velkých normálně jede dál..

Prunusak 03.08.2017 07:38

@Heakler Tak oni dle mne, zasahují hlavně proti serverům, které zveřejnují počet hráčů, nebo novým projektům. Problém u Felmystu byl podle mě v tom, že už před spuštěním se o něm psalo snad skoro na všech webech zabývajícími se WoWkem, nebo PC hrama. Měli moc velkou reklamu a odpočet času do spuštění serveru na stránkách tomu taky moc nepomohl.

Já se divím, že Twin už dávno není zavřený, hlavně v době konce Nostalriusu, kdy na něj přešlo hodně zahraničních hráčů.

Heakler 01.08.2017 22:54

Dal do toho 4 roky svého života a je tělesně postižený, zprvu mi ho bylo trochu líto, přiznám se. Nicméně mohl ty 4 roky pracovat na nějakém svém programu a z něj třeba i vydělat. Takhle dělal něco co je nelegální, musel s tím počítat. A jinak líbí se mi reakce Blizzardu, je to jejich hra, mě by taky sralo, kdyby mi někdo dělal kopie mnou vytvořené hry a vydělával na tom.

Jinak "Komunita kolem serveru na sebe nenechala dlouho čekat a na Twitteru se objevilo mnoho nenávistných komentářů směrem k Blizzardu." Haha, komunita free serverů, to existuje? Ehm, jakoby se měl Blizzard řídit podle rozezlených freečkařů. Určitě se v Blizzu musí z těch tweetů pořádně usmívat. Jen tak dál.

02.08.2017 03:42

nevim jak vypadala homepage, ale kdyz tam lidi vetsinou daji odpocet kdy se servr zapne tak tak to nacasovani pak uz neni problem:-)
jinak pookud freecko funguje pro lidi z dobry vule a nic za to nechce tak podle me at si klidne funguje ale ty freecka kde pomalu jeste nez clovek potvrdi adresu an nej vyskoci miliarda reklam s hlasovanim donate a podobne tak ty by mohli zavrit okamzite

Rreezznniikk 31.07.2017 22:05

Měl jsem teď možnost si zahrát týden Legion a můžu s klidem říct, že na nejzabugovanějším freečku by jsem si nyní užil daleko více zábavy. Hrál jsem dlouho na retailu a s klidem můžu srovnat kvalitu dnešních top freeček, vlastně legacy serverů jak se to dnes moderně říká s kvalitou tehdejšího retailu. Zcela očividně Blizzardu chybí soudnost, stejně jako všem co úporně hájí současný retail. Slovem současný myslím asi posledních pět let.

31.07.2017 23:20

ja myslim ze je to uplne jedno co blizzrd udela s wowkem vzdycky se najde nekdo co se mu neco nebude libit, tedka se aspon snazi pridavat novej content i kdyz je to zatim rok jak pandarie kde to prvni rok taky vypadalo nadejne, ale furt lepsi jak draenor kde se clovek po pul roce kousal nudou a i behem toho pul roku nebylo vycemene co delat.

Lockdaar 01.08.2017 12:38

Celkem zajímavý názor Ale jo, tak jestli někomu nevadí nestabilní servery, zabugovaný questy, NPCčka, bossové v dungeonech nebo raidech (jestli tam některý ty raidy vůbec fungujou) a hlavně rollbacky, tak ať si tam klidně hrajou, to je samozřejmě čistě jejich věc
Je to asi určitě zase věc názoru, ale osobně nechápu, jak někdo má chuť a hlavně nervy na nějakém takovém serveru hrát. Osobně jsem zkoušel hrát tenkrát ze zvědavosti na Kronosu, když nějak začínala ta kauza s Nostalriusem (nebo už nejspíše probíhala), jelikož to byl (údajně) jeden z těch nejlepších freeček na vanillu, co se stability a kvality serveru týkalo. Zažil jsem tam celkem 3 propadnutí do textur, poměrně častý lag spikes, disconnecty a asi celkem 10x crash serveru - rollbacků, z toho si pamatuju, že byly 3 za sebou během cca hodiny a já tenkrát přišel o několik věcí v The Barrens na elite questy včetně samozřejmě několika goldů a zkušeností. No a pak, když na Kronos přišel nějakej DDoS útok, kvůli kterýmu byl snad asi měsíc úplně odstavenej, tak jsem to vzdal a klienta s vanillou jsem odinstaloval.
Nevím tedy, jestli na tom byl Nostalrius tenkrát líp se stabilitou (nezkoušel/nehrál jsem tam), ale co jsem slyšel od kamaráda, co tam tenkrát hrál, tak disconnecty, lag spikes a hlavně rollbacky tam byly taky.
Tolik asi k mým zkušenostem s free serverama, sem tam nějaký disconnecty/lag spikes bych nejspíš ještě překousl vzhledem k tomu, že je to free server a neplatím za to. Možná jsem náročný, ale s těmi rollbacky/crashem serveru je to pro mě osobně prostě nehratelný...

Akari 01.08.2017 13:21

Tak to velká gratulace! Za ten týden si toho musel stihnout opravdu hodně. Asi si jako novější hráč WoW stáhnu vanillu a na týden zahraju, asi mě to taky bude strašně bavit...

Judge 02.08.2017 07:56

HAHAHAHAHA tyden HAHAHAHA na toto sa neda ani reagovat kamo ty si NOOOB

Hromovapest 03.08.2017 13:40

Spíš je problém že bug je smysl tvého života.Nikdo tě na officialních serverech hrát nenutí.
A doufám že blizzard půjde tvrdě po těch co provozují nelegalní servery.
Kdo chce hrát ať zaplatí.Nic není ve světě zadarmo.A když na to nemáš hraj piškvorky.

Rreezznniikk 04.08.2017 00:01

Dokonce i úroveň diskuze je už pod free serverema.

Heakler 04.08.2017 02:03

@Rreezznniikk Za prvé, většina těch co se zde vyjádřila si platí za hraní na oficiálních serverech a každý takový je několikrát nad těma, kteří na tu hru nikdy ničím nepřispěli a hrají free.. Za druhé, tvrzení, že nějaký starý free servery z dob WotLKu či TBC jsou zábavnější, funkčnější a kdo ví co všechno, než Legion, který je jedním z nejvíce nadupaných datadisků vůbec.. od někoho kdo hrál Legion týden.. teda promiň ale tomu se vážně jde jen vysmát..

godlike 31.07.2017 19:39

Nechápu proč někdo jde vůbec na nelegální servery.Já když jsem wowko hrát nemoh protože jsem neměl příjem tak jsem ho nehrál vůbec pak přišel příjem a začalo wowko a voala je to 12 let

Jít na nelegální server akorát zruší veškeré očekávání,které člověk má.Začne tam hrát zuří je zklamaný a myslí si že legální servery jsou stejné srance.

Lockdaar 31.07.2017 13:56

Když to tak čtu tak je mi ho i celkem líto, že mu to vydrželo jen nějakých 6 hodin, jestli do toho investoval vážně tolik času... ale tak ono by tohle asi přišlo tak jako tak časem, tohle byla ale vskutku blesková reakce od Blizzardu.
Možná, že jsem trochu škodolibý, ale přiznám se, že mi přijde někdy úsměvný pročítat pak některý ty rage komenty a reakce...
Tuhle kauzu legacy serverů jsem už delší dobu teda nesledoval, ale přijde mi, že ten hype ohledně těch legacy serverů už není ani poloviční, jako byl tehdy s Nostalriusem..

Ellendway 31.07.2017 14:00

Já se musím přiznat k tomu, že jsem se nahlas smál, když jsem to všechno četl. Musel jsem dělat opravdu mnoho, abych nedal do článku až moc sarkastických komentářů.

Moped 31.07.2017 10:43

Zase ty jejich Legacy servery který nemůžou fungovat... jak co od toho mohl čekat, nechápu proč Blizz toleruje ostatní servery ještě

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet