A Night in Mists of Pandaria

A Night in the Pandaria
Všechny ty novinky, které vám přinášíme již od pondělí, se týkají připravovaného datadisku do World of Warcraft s podtitulem Mists of Pandaria (Mlhy Pandarie). Novinky jsou vážně fascinující, ale bylo by dobré, kdybychom vám představili také několik konkrétních příkladů. Jedním z hlavních cílů, které chce Blizzard dosáhnout, je, aby hráči, bez ohledu na den v týdnu nebo jejich zkušenosti či progresu, po přihlášení do hry, mohli udělat smysluplné věci, ať už při vylepšování nebo přizpůsobování své postavy. Představíme si malou ukázku: „Mists of Pandaria byl již vydán a jako dlouholetý hráč jsem již prozkoumal nové oblasti a splnil nespočet úkolů, které zde na mě čekaly. Moje postava je již na 90. levelu. Zrovna jsem se přihlásil do hry v noci. Jaké možnosti se mi tedy naskýtají? Co budu dělat?“
Vylepšování profesí Ještě nemám nejvyšší skill u svých profesí, a protože jsem vášnivý kuchař, mám zájem o maximální vylepšení všech nových specializací v Cookingu. Změny v Archaeology jsou také celkem zajímavé, takže bych to mohl zkombinovat a na cestách si trochu zakopat. Vlastně, a to je vážně skvělé, při vykopání artefaktu mám šanci na teleport k dalšímu nalezišti, což mi opravdu ušetří spoustu času. A k tomu se mi může stát, že objevím více artefaktů na jednom místě. Zatím jsem sice moc nezapracoval na Inscription, ale moc se mi líbí vzhled nové staffky a wandky, které mohu v této profesi vyrobit. Zase tolik mi neublíží, když si dám tu práci a dostanu všechny profese na maximální skill – 600. Také je tu možnost, že Cooking, Fishing a Archaeology vyskilluji pomocí denních úkolů u jednotlivých frakcí.

Frakce nebo Dungeon Finder?

Určitě bych měl více spolupracovat s jednotlivými frakcemi. S novým systémem odměn mohu získat „Craftsman“ tokeny a ty utratit za jiné věci, jako zábavné hračky nebo pety (mazlíčky). S Elder tokeny mohu získat nové věci, vyměnit je za Valory nebo zakoupit Charm of Good Fortune (Talisman Štěstí). Tyto talismany mi umožní „získat“ jiné věci při rozdělování lootu u bosse (a to včetně LFR), jakmile jej zabijeme. Jsem opravdu rád za bonusový roll při lootování nového vybavení, které je specifické pro jednotlivé povolání. Nemusím se tedy obávat, že bych vyhrál věc, kterou nemohu nosit. V podstatě mám šanci získat nějaký ten zlaťák nebo spotřební věci, což není zase tak špatné, protože stále je tu odměna od frakce, pro kterou zrovna pracuji. S pár lidmi jsem zatím jen Honored. Jeden kamarád již včera dosáhl na Revered s frakcí Golden Lotus, tak se musím více snažit, abych udržel krok. Exalted je celkem těžké dosáhnout, takže se pokusím být první v guildě alespoň s jednou frakcí. Můžu plnit denní úkoly pro frakci a ještě získat mnohem silnější výzbroj na své cestě.

Mé vybavení především…

Jelikož mám přístup ke všem dungeonům a raidům, které jsou navíc zahrnuty v Raid Finderu, nemusím už čekat na guildovní raid, abych získal nějaký ten lepší equip; navíc některé talismany snižují šanci na „loot rage“ při druhém rolu. Mluvíme-li o loot rage, změna v Raid Finderu na loot, který je zaměřený přímo pro vaši classu, dělá z těchto náhodných výprav mnohem lepší prostředí, než s lidmi, kteří zápasí o všechno. Opravdu by mi nevadilo využívat tuto možnost i jiné večery. S novým systémem Valorů mohu zapracovat na vylepšení svého stávajícího vybavení i navýšení item levelu a přidáním nějaké té statistiky navíc. Raid Finder je jednou z možností, jak získat za bosse několik Valorů. Pár jich ale také mohu získat z dungeonů, challenge modu nebo scenérií. Bez ohledu na to, co dalšího bych mohl udělat, abych získal Valory a mohl si tak vylepšit své věci, což dělá scenériemi, challenge modem a dungeony velmi zajímavým aspektem pro dnešní noc. Pokud udělám nějaké vylepšení na svém vybavení, určitě ho také budu chtít vyzkoušet. To můžu udělat v tzv. „Proving Grounds.“ To jsou něco jako příběhové instance pro jednoho hráče, které vyzkouší mé bojové schopnosti a můžu tak zažít další spousty legrace při získávání achievementu.

Jste při chuti, co?

Takže, možná, že budu pracovat na tom, abych dosáhl lepšího vybavení, ať už v dungeonu, raidu, z odměn u frakcí nebo vylepšením aktuálního item levelu za Valory, které získám z challenge modů, scenérií, dungeonu nebo Raid Finderu. Nestydím se říci, že se trochu vyznám v novém soubojovém systému Petů. I přesto, že jsem dříve nepatřil k vášnivým sběratelům petů, poté, co jsem viděl mé kamarády mezi sebou zápasit, můj zájem se rapidně zvýšil. Víte, viděl jsem pár lidí šaškovat kolem s novými věcmi z transmogrifikace a jak tak na sebe koukám, říkám si, že bych se měl také podívat po něčem pěkném. Mám online pár přátel, takže můžeme využít Dungeon Finder, a zkusit Challenge Mode, kde najdeme mnohem hezčí sety pro transmogrifikaci. Potřebuji také další medaili v Gate of the Setting Sun, abych získal nové boty, a poté se můžu zaměřit na nové brnění (chest). Je docela snadné vytvořit skupinu, když každý z nás v podstatě chce jinou medaili. I přesto můžeme získat nějaké ty odměny. Ta hlavní odměna za dokončení všech výzev (challenges) je mount. Samozřejmě, že je přede mnou ještě dlouhá cesta, ale je to dobrý cíl, na který se mohu zaměřit.

Rogue napadl můj totem

To je jen několik nápadů. Možná se vrátím zpět v PvP. Některé změny jsou totiž velmi lákavé, už jen dostat se zpět do světa a pořádně to rozjet. Plněním některých venkovních PvP úkolů jsem navýšil svůj týdenní cap pro Conquesty, což znamená, že si mohu vytvořit PvP set mnohem rychleji. Jen tak jsem letěl nad několika zajímavými bitvami, které jsem prostě nemohl jen tak nechat a musel jsem do nich také vlítnout, to vedlo k navýšení mého týdenního capu. Navíc po rozdělení Resilience na dva nové staty není už můj PvE set totálně nanic. Stejně tak, pokud budu mít více PvP výbavy a budu si chtít zaskočit do dungeonu, nebude to tak strašné. Stále pracuji na PvP a PvE gearu, ale je skvělé, když mohu pracovat na tom, co chci já a nebýt úplně k ničemu, pokud změním názor nebo se chci pustit do jedné či druhé strany. Dva další lidé z mého 3v3 teamu jsou online, takže bychom se měli sejít a pokusit se navýšit náš cap. Jakmile navýším svůj cap, určitě se budu chtít vrátit do jednoho nového battlegroundu. Ochraňovat a tlačit důlní vozík v souboji s útočníky v Silverhard Mines je opravdu zábavné a Murderball-esque Temple of Kotmogu je velmi intenzivní.

A ještě jedná věc…

Právě jsem vám ukázal spoustu možností, co můžete dnes večer dělat. Málem jsem ale zapomněl, můžete hledat nové mounty, které jsou ukryty po celé Pandarii; kultivovat svou zahradu a získat tak uznání u frakce Tillers; pečovat, chytat, trénovat a eventuálně řídit svého vlastního Cloud Serpent mounta; budovat historickou knihovnu s frakcí Lorewalker; pracovat na svém postupu v posvátném údolí Vale of Eternal Blossoms při vyhánění Mogu. Je tu spousta věcí, na kterých se dá pracovat po dosažení maximálního levelu. Takže, co budu dnes dělat?

Naposledy upravil/a Jerryky 23.03.2012 v 18:18:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Pierre 24.03.2012 08:24

Moc parádně napsané. Palec nahoru. Více takových článků. Už se nemůžu datadisku dočkat

Ing.Netsky 24.03.2012 07:23

Budem si farmiť.

Gustafa 23.03.2012 19:41

Já mám nejraději hradby

Javorovej 23.03.2012 19:28

Gustafa
A stejně je nejlepší slackovat ve stormwindu popřípadě v orgrimmaru
U stromku vedle aukce!

Gustafa 23.03.2012 18:48

A stejně je nejlepší slackovat ve stormwindu popřípadě v orgrimmaru

Anstriber 23.03.2012 18:48

Entreri
Co budu dělat ? Daily na cataclysmu bez pristupu do bety
true story

Entreri 23.03.2012 18:41

Co budu dělat ? Daily na cataclysmu bez pristupu do bety

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet