Battle for Azeroth se stal nejrychleji prodávanou expanzí

  Battle    Azeroth    Prodeje   

Battle for Azeroth je předurčen k tomu, aby byl oblíben. Alespoň se tak tváří prodejní čísla z prvního dne. Blizzard ve svém posledním příspěvku zmínil, že si hru během prvního dne koupilo přes 3.4 milionů fanoušků a BfA se tak stal nejrychleji prodávaným datadiskem všech dob. Prodeje z prvního dne překonaly například i předchozí expanzi Legion, které se během prvního dne prodalo přes 3.3 milionů kopií.

 

K obrovským prodejům přispělo určitě také očekávání mnoha hráčů. Battle for Azeroth zatím vypadá, že bude nabitý obsahem, bude obsahovat zajímavé dějové linie a rozhodně rozproudí bitvy mezi Aliancí a Hordou.

 

Z posledních informací, které unikly, to také vypadá, že World of Warcraft hraje opět více než 10 milionů předplatitelů. Pokud je to opravdu tak, jak říká zdroj, jenž má přístup k materiálům na již probíhajícím Gamescomu, můžeme jen doufat, že číslo nadále poroste, protože na nás již brzy čeká zpřístupnění několika věcí:

  • Za několik týdnů se otevře první Warfront – Stromgarde, ve kterém se 20 hráčů bude snažit kooperovat a získávat důležitá místa v Arathi Highlands.
  • 4. září se otevřou brány prvního raidu – Uldiru.
  • Ve stejný den započne také první PvP sezóna a Mythic Keystone Dungeon sezóna, která přinese hned několik novinek.
  • Do budoucna se mohou hráči těšit také na možnost zahrání si za Kul Tirany nebo Zandalari trolly jako spřátelené rasy.

 

Jak zatím hodnotíte datadisk vy? Dejte nám vědět do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Perzeus 1 24.08.2018 17:03

Taky bych řekl a souhlasil malé bugy ještě jsou ale snazej se je řešit co nejdříve a prodej no tam bych řekl že to muze být tak jak to je napsané 10 mil hezke číslo po 14 letech hry to musím uznat

Dalken 24.08.2018 16:04

Já jsem také více než překvapený, jak je Battle for Azeroth úžasný datadisk. Samozřejmě jsme pořád jen u toho obalu a vnitřek uvidíme až s posledním patchem, ale prozatím je to můj neoblíbenější datadisk. Nečekal jsem, že by u mě dokázal překonat i WotLK.

Hrál jsem za Allianci. Nejdřív jsem byl překvapený hladkým launchem, který byl (i přes spoustu hráčů a nižším fps) bez problémů. Sem tam malé bugy, které nebránily v pokračování příběhu a expení. To bylo první skvělé faktum. Na alianční straně nebyly ani problémy s připojením do hry.

Pak nastalo expení, které bylo úžasné. Lokace jako Drustvar a Tiragarde South jsou úžasné, i Stormsong Valley, ale expení zde bylo trošku bolestivé, přesto byly lokace (z mé strany) hezčí, než u Hordy. Velké plus patří i pro hlavní město Boralus, které je obří, skutečně obří a soundtracky v něm jsou taktéž epické a krásné.

Prozatím skutečně hodnotím jen pozitivně a to v těchto směrech - zóny (nejvíce Drustvar), Boralus, expení, soundtracks, chytlavé dungeony s lore, Island Expeditions a War Campaign. Těším se až budu mít čas si tohle vše projít ještě jednou za Hordu

Dalken 24.08.2018 16:08

Chtěl bych jen lehce dodat, že ve World Questech se v současné době objeví více než jeden bug. Existují WQ, které nedávají credit za zabití bosse, popř. dříve nebylo možné dokončit Treasures of Voldun, který byl dostupný jen pro Hordu. Byly tu i případy, kdy nešlo odevzdat vedlejší questy kvůli fázování. Tohle je jen velmi malé ( - ) mezi všemi klady, které jsem vypsal v příspěvku výše. Po necelých 2 týdnech vydávání různých hotfixů se již dostávají do fáze, kdy na tyto bugy téměř nemáte šanci narazit.

marekrich 24.08.2018 17:11

Ahoj, s bugnutejma world questama souhlasím (i když i těch bylo a je absolutní minimum, a že je dělám od spuštění do teď kompletně všechny a neutekl mi jediný wq, tak jsem narazil jen na dva který nešli splnit) ale s normálními q? pri spuštění jsem hrál téměř tři dny v kuse, dělal kompletního loremastera v bfa, dělal jsem všechny vedlejší q co jsem našel a neviděl jsem jedinej bugnutej quest (hraju tedy za alianci, je možný že horda to má jinak), jinak ani treba v dungu jsem neviděl jedinej bug i když na tradechatu furt vidím jak ostatním v dungeonech něco nefunguje a je to bugnuty (všechny tyhle bugy byly pouze neznalost hráčů a ne bug) takže za mě osobně musím říct že je to i dosud nejfunkcnejsi expanze, například oproti legionu kterej byl při startu dobugovanej jak svine je to chvályhodné :3 je to muj nazor a má zkušenost zavislaka, nevyvracuji to ze ty bugy jsou, jen já se setkal (co se funkčnosti týče) nesetkal s žádným zásadním bugem (2 nefunkční world q je ještě hodně dobrý ) a jak říkám, BfA hraji od spuštění až do tej a u me osobně bez bugu samozřejmě jsou tu visual bugy které nepočítám k funkčnosti jako treba létající či mizející textury, ty se ve wow vyskytují od valiny a jsou v každé expanzi nějaké (v bfa například létající detonatory v silithusu, bugovani kamery v dungu (nevybavim si tej jméno ), chybějící část vody (textury), visual bugu je a vždy bude spousta ale ty nijak neovlivní hru, ba naopak, alespoň je z nich zajímavej screer do dneška mám spousty screenu z ruznych expanzi )
A vlastně k těm dungum.. Přeci jen jede jsem zažil, reset encounteru u lasta v Templu ale to je jediný a zanedbatelný

Dalken 24.08.2018 19:12

@marekrich Zřejmě jsme na tom stejně, neboť s 27,320 achievement body jsem samozřejmě udělal téměř (snad) všechny questy ve hře, vč. těch z BfA. Byly bugnuté questy v lince "One Man Against the Horde". https://www.wowhead.com/quest=50911/one-man-against-the-horde

I přesto s tebou naprosto souhlasím, oproti Legionu a tipuji i dalších datadisků, to byl datadisk s nejméně bugy. Tipuji.

Lockdaar 24.08.2018 12:57

Zatím momentálně hodnotím vše velmi pozitivně, velmi mě chytlo získávání gearu z dungů, farmení reputací, dělání questů a mnoho dalších věcí. Doufám, že si tenhle datadisk najdu čas a budu se moct naplno věnovat i altům, který mě už teď hodně táhnou k tomu abych si je co nejdřív vylevloval a hrál za ně taky. Ale chci nejdřív nabrat dobrej gear z mythic dungeonů a být připravenej na ten raid + dělat na těch reputacích, abych to měl vše co nejdřív připravený pro lítání. Je to řekl bych velmi obdivuhodný, že i po skoro 14ti letech dokáže takhle trhat rekordy v prodejnosti ...
Jinak si už po tomhle s jistotou myslím podle těch čísel prodejnosti za 1. den a podle těch zaplněných serverů, na kterých se populace znatelně zvedla jak jsem tu minule zmiňoval, že ty čísla ohledně těch 10+ milionů hráčů budou pravdivý a nebudou to žádný spekulace.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet