Blizzard Must Be Crazy! - Tirion's Gambit

  Lich King    WotLK    Wrath of the Lich King   

Tirion's Gambit

Frakce: obě
Lokace: Icecrown, Northrend
Questgiver: questchain s mnoha questgivery
Potřebný level: 78 (80)
 
I když jsme začali s velmi úsměvným questem, neznamená to, že se budeme omezovat pouze na vtipné úkoly. Řekli jsme si totiž, že se podíváme na zoubek questům, které stojí za to si udělat. A questová linie, která končí questem Tirion's Gambit je právě jedna z těch linií, které si pokaždé (jakožto lore redaktor) neuvěřitelně užívám. Než se dostaneme k jádru věci, řekneme si, jak se ke questu dostat. Musíte splnit několik questů, které začínají na Orgrim´s Hammer a Skybreakeru, to je podle toho, zda jste Aliance či Horda.
Jako Aliance půjdete za Officerem Van Rossemem na Krasus' Landing v Dalaranu. Jako Horda půjdete za Sky-Reaverem Klumem na tom samém místě. Od obou vezmete q, který vás pošle na Orgrim's Hammer či Skybreaker a můžete začít questovou linii, kdy máte získat Shadow Vault. Až ho získáte, musíte získat pro Argent Crusade Crusader's Pinnacle a od jednoho s raněných vojáků ve věži vezmete quest #13225, zatímco od Warlorda Hork Strongbrowa vezmete quest #13224. A po odevzdání jděte za svým death knightem a vezměte od něj další chain quest. Ten vás pošle k ICC a po krátkém chainu, kdy odpálíte saronitové bomby, vás výbuch odhodí do propasti.
Naštěstí spadnete do jezírka s ledovou vodou. Když se ze strašlivého nárazu o vodní hladinu a pádu do ledové vody proberete, zjistíte, že ve vodě něco tmavého plave. Je to krystal. Nebo spíše druh nějakého orgánu ukrytého v ledu. Už to začíná být celkem děsivé, což? Když se krystalu dotknete, pocítíte bolest, jakoby vám někdo usekl ruku, i když na ní žádné znatelné zranění není.
Když se vzpamatujete, blízko uslyšíte dětský hlas, který říká: „Tohle jsi doopravdy neměl dělat.“ Doplavete ke břehu a zjistíte, že hlas patřil duši malého chlapce. Má blonďaté vlasy, modré oči a jmenuje se Matthias Lehner. Když se ho zeptáte, co tím myslel, odpoví: „Viděl jsem, jak si ho vyřízl a hodil ho sem dolů. Řekl, že už ho nebude potřebovat. Že ho to činí slabým.“ V tu chvíli vám hlavou proběhne, že je to všechno přinejmenším podivné a ten chlapec musí mít nějakou spojitost s Králem Lichů. Zakroutíte hlavou a posloucháte dál. Chlapec vám řekne, že jste se krystalu neměli dotýkat (popravdě je to spíše srdce zmražené do krystalu – a hádejte koho), ale už se stalo. Řekne vám, že teď vás bude Král Lichů hledat a najde vás, protože se nikam neschováte. Nabídne vám však pomoc. Máte mu přinést 3 kapky krve z Faceless One. Chlapec vám poradí, abyste je na sebe natřeli a Král Lichů vás už tak nemůže vidět. Ještě než vám ukáže portál, kterým se můžete dostat do bezpečí, vám řekne, že pokud se příště potkáte, Král Lichů po vás bude znovu pátrat a je jen otázkou času, kdy vás najde.
Vrátíte se na vaši loď a váš rytíř vás pošle na další misi, aniž byste mu cokoliv o malém chlapci řekli. Máte sesbírat části demolisheru, abyste ho mohli zprovoznit a vytáhnout proti Pohromě. Když tak uděláte, znovu se objeví chlapec a zeptá se vás: „S tímhle stojem chceš jít proti Pohromě? Takhle nevyhraješ. Můžeš jich zničit stovky, tisíce... ale nikdy nevyhraješ.“ Má sice pravdu, ale on sám ví, že vám to nerozmluví a tak vás nechá dělat svou práci a řekne vám, že se poté máte s ním setkat na jedné opuštěné základně, kde vám ukáže něco, z čeho dokonale pochopíte, proč říká, to co říká.
 
Tirion´s Gambit
 
Rozdrtíte pár stovek hnijících lebek, abyste zjistili, že to k ničemu nevede. Vydáte se tedy na smluvené místo a zjistíte, že je to zničený tábor, mnoho let starý. Chlapec je tu také. „Asi si myslíš, že jsi silný, že? Drtit lebky a lámat kosti tím tvým válečným strojem. Ale to není nic naproti síle, která ty nemrtvé stvořila. Viděl jsem, jak to princ udělal. Mohu ti ukázat, jak se to stalo... pokud chceš.“ Vy samozřejmě chcete, protože si myslíte, že i přes to, co jste viděli, máte pořád silný žaludek. Matthias vám ukáže, jak Arthas povraždil stovku svých mužů a udělal z nich ghúly. „Princova pravá síla nebyla schopnost vytvořit si armádu z mrtvol... To je přeci snadné. Byla to schopnost udělat to, co musí být vykonáno. I kdyby měl povraždit vlastní muže,“ řekne vám chlapec poté, co jste vše viděli. „Copak to nevidíš? Když s nimi budete bojovat, jen doplníte jejich řady. Nepočítám s tím, že pochopíš... pravděpodobně skončíš jako ostatní. Možná bude lepší vrátit se k tomu, kdo tě poslal. Mohli by si o tebe dělat starosti.“ A vy jdete, protože jste pro dnešek viděli už příliš. Thassarian i Koltira vás oba přivítají se slovy: „Jsi v pořádku? Vypadáš, jako bys viděl ducha.“ Nejenže jste ducha viděli, ale tak trochu vám to i potvrdí, že i rytíři smrti mají smysl pro humor. Rytíři vás oba pošlou k Sindragosa's Fall, abyste povraždili pár nemrtvých, kteří se tam zdržují. A zvláště kultisty, protože proč? Thassarian je prostě nemá rád, proto. Doletíte tedy na místo a začnete zabíjet nemrtvé v domnění, že alespoň přijdete na jiné myšlenky. To vám ale není přáno, protože na místě znovu potkáte duši malého chlapce. K sakru! To není možné? Co je zač? Proč je tu? Jakou má spojitost s Králem Lichů? Asi bychom to měli prozradit, pokud jste už na to nepřišli sami. Zkusíme malý trik s přehozením písmen...
 
ARTHAS MENETHIL
MATTHIAS LEHNER
 
Matthias Lehner je anagram Arthase Menethila. Je to ta jeho dobrá část, která ještě nezemřela. Je to ta část, kvůli které si Arthas srdce vyřízl. Když si tak začínáte dávat dohromady souvztažnosti, začíná vám přejíždět mráz po zádech nebo jen hledíte na monitor s otevřenou pusou. Blizzard prostě občas umí být opravdu „creepy“. Chlapec vám řekne, že téměř celá Modrá letka padla zde a kultisté je jednoho po druhém oživují. A Arthas oživil na tomto místě největšího z nich. Podle názvu místa jistě uhádnete, jaký drak to byl. A pokud chlapci donesete kostěný prach z malých dráčků, ukáže vám, jak to Arthas udělal. „Máš určitě spoustu otázek. Jsi jediný, kdo mě může vidět, protože ses dotkl něčeho, co kdysi patřilo jemu... nepamatuješ si? Nevíš, co to je? Nemůžu ti to prostě jen tak říct... On už prostě není jen princ... je to král!“ a pošle vás na Court of Bones k Citadele, abyste se na to podívali na vlastní oči. Všimli jste si, jak o Králi Lichů mluví jako o někom jiném a ne jako o někom, koho byl kdysi součástí? Právě i tyto detaily činí celou questovou linii tak zajímavou a mrazivou.
 
Tirion´s Gambit
 
„Před tím, než se princ stal králem, vybojoval mnoho bitev... ale pouze v jedné se přiblížil smrti,“ řekne vám chlapec, když konečně dorazíte na nádvoří ICC. „Bylo to přímo tady. Poté, co ti ukážu, co se zde stalo, pochopíš všechno.“ A vy uvidíte souboj Illidana a Arthase. Doopravdy tuhý souboj, kdy se Arthas opravdu přiblížil smrti. „Po tomto souboji si princ uvědomil, že to, co ho drží tak zpátky, je skutečnost, že je stále ještě člověk... stále může cítit.... stále může krvácet... stále má srdce, které může někdo probodnout. První věc, kterou udělal, když se stal králem, bylo, že si ho vyřízl a hodil ho dolů do propasti, kde jsme se poprvé setkali. A ty jsi první osoba, která se ho od té doby dotkla.“ Taky se vám trošku přitížilo? Když jsem tuto questovou linii hrála poprvé, nevšímala jsem si jí. Teprve když jsem se stala lore redaktorem, jsem si ji podrobně pročetla a takový mráz po zádech během plnění lore úkolů mi snad nikdy nepřebíhal. Ale možná je to také tím, že se prostě příliš zajímám o Pohromu a rytíře smrti. Proto je pro mě tento quest chain jeden z nejlepších, jaké mám tu čest udělat znovu, když mám možnost.
„Teď už víš, proti komu... proti čemu bojuješ. Tvůj protivník už nezná bolest... nezná lítost... ani lidskost. Je to protivník, který dosáhne všeho, čeho chce. Jeho srdce je tou slabostí a on ví, že jsi ho našel. A jestli se pro něj vrátíš, buď si jist, že ho tentokrát nenechá bez dozoru.“
Co vás napadne? Vrátit se pro něj. Co byste to byli za hrdinu. A nyní přichází na řadu konec tohoto quest chainu, který rozhodně nezaostává za svými předchůdci. Když se vrátíte za svým rytířem, konečně už mu řeknete, proč se celé dny tváříte, jakobyste viděli ducha. Ten vám řekne, že příběh o Arthasovu srdci už jednou slyšel, ale vždy si myslel, že je dost přikrášlený. Nebyl. Řekne vám, že by bylo záhodno srdce získat, ale Ebon Blade se do toho nemohou plést, protože operují až příliš blízko Pohromy.
Proto se nabízí jen jeden člověk: sám Tirion Fordring a jeho Argent Crusade. Ten vás samozřejmě přivítá se slovy: „Silná slova. Kdyby to řekl někdo jiný než ty, mohl bych ho snadno prohlásit za blázna.“ Vy už blázni po tom všem možná jste, ale Fordring to tak naštěstí nenechá: „Ráno mě mí zvědi informovali o tom, že akolyté Kultu Zatracených se vydávají do Cathedral of Darkness a cosi nesou s sebou. A podle tvých slov už vím, že to je Arthasovo srdce... poslední věc, ve které přetrvává jiskřička lidskosti. To je znamení Světla. Pokud tato věc stále existuje, je zde šance, že se Arthas Menethil může stát znovu člověkem!“ Člověk by do toho Tiriona neřekl, že může být po těch letech pořád tak naivní, že? I když, nepleťme si víru s naivitou. Ovšem tato mise je přinejmenším sebevražedná, šílená a znovu sebevražedná. A protože vám už je po všech těch informacích jedno, jak skončíte, vydáváte se s Tirionem a několika jeho věrnými Argent Dawn ke Cathedral of Darkness, abyste Arthasovo srdce získali.
Zabijete jednoho z akolytů a převlečete se do jeho róby, abyste splývali s davem a společně s ostatními se vydáváte do katedrály. Tam se stane cosi, s čím jste nepočítali. Přijde sám Král Lichů a rychle vás vyvede z omylu, že jste se mohli nepozorovaně vplížit dovnitř. Nastane slovní přestřelka mezi Arthasem a Tirionem, kdy si Král Lichů myslí, že paladin se přeci nepokusí zničit poslední zbytky lidskosti, které přetrvávají v srdci. Tirion se však rozhodne velmi rychle. Vyběhne s Ashbringerem v rukách proti krystalu a rozstříští ho. Srdce vybuchne, Tirion padne k zemi v bezvědomí, Král Lichů dopadne značně ochromen opodál. A na vás běží banda naštvaných, ale doopravdy hodně naštvaných akolytů. Stoupnete si do kruhu, abyste bránili bezvládného Tiriona a jen sledujete, jak se proti vám žene obrovská přesila.
 
Tirion´s Gambit
 
Vypadá to opravdu beznadějně. Ale kdo říká, že tu není nikdo, kdo by vás z horké kaše vysekal? K vašemu překvapení se objeví Darion Mograine s Koltirou i Thassarianem a dalšími Ebon Knighty a zachrání situaci. A vy pak můžete Tiriona v klidu odvést do bezpečí. Když se probere, řekne vám: „Dovedl jsi mě k pochopení toho, co jsem potřeboval vědět. Arthas Menethil už není... už je pouze Král Lichů.“ Mohla jsem sice popsat, jak questy probíhaly, ale nikdy se tento popis nebude rovnat tomu, když si questové linie projdete sami a budete si číst úplně vše do posledního detailu. Dostat se ke správné questové linii, která vás odkáže na další a další, vám zabere mnoho času, ale podle mě tyto questové linie stojí za to a jsou jedním z důvodu, proč zastávám názor, že byl pro mě Wrath of the Lich King nejlepším datadiskem co se týče lore. Zároveň je tento quest příkladem, že Blizzard nemusí být šílený jen díky vtipným questům, které nás rozesmějí, ale také díky tomu, jak moc si dokáží pohrát charaktery a doplnit omáčku i tam, kde už sám o sobě příběh mrazí do morku kostí. Díky, Blizzarde, za tyto úžasné quest chainy.
 
Zpět na seznam questů

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

hitteeDus 01.06.2023 12:38

Factors which should modulate MCP 1 transcription e <a href=http://cials.cfd>buy cialis 5mg</a> These visible and bulging veins are often associated with symptoms such as tired, heavy, or aching limbs

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet