Blizzard nevidí počet hráčů tak černě

//pic/news/actibliz
Je tomu více jak měsíc, co Blizzard oznámil, že mu opět klesl počet aktivních účtů jeho online hry World of Warcraft na 11,1 miliónů. Mnoho lidí to vidí jako logický pád a přisuzují to mnoha věcem. Jedni v tom vidí klesající kvalitu, druzí hovoří o tom, že WoWko si nemohlo tak dlouho udržet stoupající tendenci, co se týče počtu hráčů, do nekonečna. Postě a zkrátka - 100 lidí, 100 názorů. Michael Ryder, viceprezident Blizzardu, to vidí trochu jinak.
S WarCraftem se děje poslední dobou spousta skvělých věcí. V letošním roce uvádíme WoW na brazilský trh, vkládáme do toho velké očekávání. Čísla, která byla z konce posledního čtvrtletí, byla před spuštěním Cataclysmu v Číně. To je velká část našeho odvětví do budoucna. Také jsme změnili trial mechanismus pro World of Warcraft, takže lidé, kteří zkoušejí WoWko, mohou hrát neomezeně až k úrovni 20. V minulosti byl trial účet vázaný na čas. Naše data ukazují, že lidé kteří dosáhnou levelu 20, mají větší pravděpodobnost zůstat, protože už překonali počáteční fázi. To nám pomůže vybudovat a udržet si naši hráčskou základnu.
Takže Michael Ryder v podstatě řekl to, o čem jsem psal minule. Ono se to také dalo čekat. Jestli se klukům z Blizzardu vyplnil jejich optimismus, uvidíme na konci dalšího čtvrtletí, kdy Blizzard zveřejní další zprávu pro akcionáře. Sdílíte i vy optimismus Michaela Rydera nebo jste spíše skeptici? Poroste podle vás křivka hráčů World of Warcraft nebo bude klesat stejným, ba i rychlejším tempem?

Naposledy upravil/a Astra 06.09.2011 v 06:54:18.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

CrazyMuffin 05.09.2011 18:01

Hráči končí a někteří začínají v průběhu celé hry. Tak to prostě je. WoW nyní nemůže už nabídnout nic speciálního navíc, co ostatní nové hry by mohly. Nikdo nezačne najednou hrát jen díky transmogrification nebo novému raidu. WoW nyní má akorát šanci být stejnou hrou jakou byla před x-lety, avšak s mnoha vylepšeními. Někdo to neocení a odejde, někoho to ve hře udrží, a někdo je hře natolik zavázán, že ji hraje od začátku a bude hrát do konce.

Therimarthas 05.09.2011 17:57

mně to příjde,že WoW upadá,a to tím,že Blizz Cata nezvládl. Začátek se mi zdál dobrej,ale ještě bylo tolik věcí,co mohli udělat,Cataclysm měl velkej potenciál a Blizz ho nevyužil,to si myslím já.

Ellendway 05.09.2011 17:49

Marduch
Nevim, jak novej trial systém ovlivňuje lidi co hrajou (anebo už právě nehrajou), spíš mi to příde jako reakce na pokles hráčů a snaha přivést nový lidi.
Nebo jdou jen s dobou - protože přesně toto je dnešní trend.

Ellendway 05.09.2011 17:48

V podstatě má pravdu. Vůbec bych se nedivil, kdyby polovina lidí, co uvádějí statistiky, byla zabanována za různé věci.

Marduch 05.09.2011 17:48

Nevim, jak novej trial systém ovlivňuje lidi co hrajou (anebo už právě nehrajou), spíš mi to příde jako reakce na pokles hráčů a snaha přivést nový lidi.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet