Broken Shore

  Broken Isles    Broken Shore    legion   

Historie

Broken Shore, neboli Roztříštěné pobřeží, je nepřehlédnutelné především díky bráně, kudy na Azeroth vpadla Plamenná legie. Kdysi však bylo Broken Shore součástí prastarého Suramaru a na jeho místě stál Chrám Elune. Po Rozdělení světa si chrám i jeho okolí vzalo moře. O několik tisícovek let později do potopeného chrámu uvěznila Strážkyně Aegwynn tělesnou schránku Sargerase, kterého porazila v souboji v Northrendu, spolu s několika mocnými artefakty. Během Druhé války Gul’dan vyzvedl Broken Shore ze dna mořského a vnikl do Sargerasovy hrobky, což se mu stalo osudným. Gul’danův někdejší mistr Ner’zhul poté do hrobky vyslal svou vlastní výpravu, která odsud odnesla mocný artefakt, Žezlo Sargerasovo (Jeweled Scepter of Sargeras), s jehož pomocí poté otevřel nesčetné množství portálů na svém domovském Draenoru a způsobil zánik planety.

 

Současnost

Ani Gul’danova smrt však nepřinesla tomuto prokletému území klid. Sargerasovu hrobku totiž zneužil dosud žijící Gul’dan z alternativní, draenorské reality, a znovu zde otevřel monstrózní portál pro Legii, čímž zahájil největší invazi démonů, jakou Azeroth dosud poznal. Jeho definitivním cílem bylo přivolání samotného pána Legie, padlého Titána Sargerase. Plamenné legii vstříc se na Broken Shore vydaly síly Aliance i Hordy, jakož i menších frakcí, kupříkladu Argent Crusade. Bitva se rychle proměnila ve strašlivý masakr, při němž zahynulo nesčetné množství azerothských největších hrdinů. Některým se podařilo uprchnout, jiní byli vzati do zajetí nebo jsou jejich osudy dosud neznámé. V zóně (nebo spíše nad ní) se také nachází Dalaran a Acherus, které sem přiletěly podívat se, co se to tu se všemi těmi démony děje.

 

Classové questy

Šampion azerothských paladinů (tzn. hráč hrající za tuto classu) se vydá na Broken Shore krátce po již zmíněném krveprolití, aby se pokusil zachránit Tiriona Fordringa, který padl do zajetí Legie. Tirion sice podlehne smrti, avšak jeho zachránce získá do úschovy Ashbringer.

Šampion demon hunterů se vydá na Broken Shore, aby zde získal Aldrachi Warblades, artefakt pro Vengeance specializaci. Šampion válečníků bojoval na Broken Shore po boku vrykulů, ale málem podlehl přesile. Ze samotného pokraje smrti jej zachránila valkýra a přenesla jej do Halls of Valor (jejichž součástí je Skyhold, warriorská Class Order Hall).

Šampion hunterů se vypraví na Broken Shore po boku Vereesy Windrunner, která chce pátrat po své ztracené sestře Allerii. Odtud se vydají na Niskaru, svět Plamenné legie, kde prý je Alleria držena. Na Niskaru zároveň vyšlou výpravu v honbě za svým artefaktem i Knights of the Ebon Blade.

 

Lokace v lokaci

  • Deliverance Point
  • Soul Ruin
  • The Weeping Terrace
  • Felrage Strand
  • Deadwood Landing
  • Broken Valley
  • Tomb of Sargeras
  • Felfire Pass

 

Statistiky

Level: 110

Pet Battle level: n/a

Prostředí: skály, pobřeží, vyprahlé louky a lesy, láva, starověké elfské ruiny

Frakce: Army of Legionfall

Sousední lokace: Val'Sharah, Broken Shore, Suramar

Města: n/a

Rudové žíly: Felslate

Bylinky: item #124105, object #269278

 

Dungeony

– více zde
  • Assault on Violet Hold

 

Trivia

Broken Shore mělo být původně pokryto korály, aby připomínalo svůj dlouhý pobyt na dně moře, odkud jej Gul’dan vyzvedl. Vývojářům však takové prostředí připadalo příliš mírumilovné, a proto nakonec zvolili současnou podobu ve stylu such corruption, much demons, wow.

 

Galerie

SOON
» Zpět na Lokace «


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet