FanCity 2013

http://wowfan.cz//pic/uploaded/fancity2013
Již 3. ročník FanCity se nekonal jako obvykle v Praze, ale byl přesunut do Chotěboře, kde v hotelu Fantazie probíhal celý program a nemohl chybět ani tým WoWfan v zastoupení mé osoby hned s několika přednáškami. Festival nabízel čtyři programové linie, sál plný deskových a karetních her, konzole a počítače, na kterých jste si mohli vyzkoušet legendy jako například DOOM nebo poměřit síly v turnajích. Festival se nekonal jen uvnitř, ale byl uspořádán hromadný pochod k volbám, kde si mohl vhodit hlas do volební urny každý, nehledě na to, zda je to superhrdina nebo princezna, protože každý hlas se počítá!
fancity1fancity2
Během prvního dne běžel již festival naplno, ale zahájení bylo poněkud komornější vzhledem k velikosti celého conu, který byl ovlivněn přesunem z Prahy do Chotěboře. Na zahájení, které bylo spíše formou přednášky ředitele Václava Pravdy, byl vysvětlen přesun z tak výhodného místa někam, kde to mají všichni poněkud z ruky a potom následovalo pár vtipných historek z rekonstrukce hotelu Fantazie, ve kterém se od tohoto ročníku budou konat i ty příští. Kromě „slavnostního“ zahájení proběhl i úvod do GameLine a rozeběhly se první přednášky. V dalších dnech, tedy v sobotu, neděli a pondělí, běžely již všechny programové linie naplno a přednášelo se na každém rohu a to opravdu doslova, protože některé přednášky, nenáročné na techniku, probíhaly díky příznivému počasí i ve venkovních prostorech přiléhajících k hotelu. Mohli jste navštívit přednášky o seriálech a filmech v přednáškové místnosti SeriesConu, pokud vás zajímá věda a literatura, tak tu byl program XB-1, dalším neméně zajímavým programem byl Fantasy & History a samozřejmě i GameLine, kde byla větší část přednášek aktualizována z Festivalu Fantazie, ale i přes to byly odlišné diskuzemi a přednášející je vždy udělali co nejzajímavější pro diváky.
fancity3fancity4
Během přednášek v GameLine jste se mohli setkat obvykle se čtyřmi jmény, která se v programu střídala. Nejvíce přednášek měl jako již pomalu každý rok Marek Tvrdý, který pracuje na lokalizaci her pro Českou republiku, blízce spolupracuje s CD Projekt Red a českým distributorem her Comgad. Jeho přednášky byly zaměřeny na Bioware a jeho hry, společnost EA, závodní simulátory, ale také připravil přednášku o erotice ve hře Zaklínač, která měla velký úspěch, seznámil nás s překladem a s tím, jak se u nás kradou hry. Právě na těchto přednáškách byla možnost vyhrát úžasné ceny jako například PC hry Mass Effect, Zaklínač a Euro Truck Simulator nebo získat zajímavé plakáty. Dalším přednášejícím byl Martin Čabrun, který se zaměřil například na zajímavou hru, která je svázaná se stejnojmenným seriálem, Defiance. Za zmínku stojí i jeho poněkud interaktivní přednáška o hře s miniaturami X-Wing, která je inspirovaná Star Wars. Během přednášky byla možnost hru sledovat a později se stala hitem a každý si ji chtěl vyzkoušet. To však nebyla jediná hra s miniaturami, o které se přednášelo. Štěpán Jura představil hru Warhammer 40k a seznámil případné hráče s tím, co je potřeba do začátků k této hře.
fancity7fancity8
Přednášky, které jsem po překonání velké trémy a nervozity odpřednášela, měly zaměření na World of Warcraft a další hry od společnosti Blizzard Entertainment. Poprvé, když jsem uviděla sál, tak jsem začala být mnohem více nervózní. Kdybych měla porovnat místnost z Festivalu Fantazie a tu, kterou měla GameLine, tak byl rozdíl obrovský. Na vyvýšené pódium jsem se bála pomalu i vylézt, natož tam začít v klidu mluvit a seznamovat obecenstvo s obsahem přednášek. Nakonec vše dopadlo bez zranění a já zvládla vše přesně, jak bylo naplánováno. Povedlo se mi diváky seznámit s historií Blizzardu, vývojem hry World of Warcraft a představit zbrusu novou hru Hearthstone: Heroes of Warcraft. To nebyl jediný program, který jsem připravila, a tak se ještě relaxovalo při hudbě z Azerothu a pomalu jako v kině se mohli cítit účastníci přednášky, kde se promítaly cinematics z World of Warcraft, Diabla či Starcraftu.
fancity5fancity6

Co zajímavého vám uteklo kromě přednášek?

Mohli jste si vyzkoušet mnoho deskových a karetních her, kde v naší skupince slavily velký úspěch hry Carcassonne, Duch, Sedm draků anebo si zahrát hru WoW TCG, kterou jsem si sebou na FanCity přivezla a oprášila jí. Dále bylo možno vyzkoušet své řidičské schopnosti na simulátorech, tancování a pohybové dovednosti na konzolích nebo se zúčastnit spousty turnajů a to jak v karetních hrách, tak ve hrách na konzolích a PC. Přijeďte na PragoFFest, který se koná v termínu 30.1. - 2.2.2014 nebo na GameFFest o Velikonocích. Více o FanCity z mého pohledu naleznete ve článku na Zuzlinka.cz

Naposledy upravil/a Astra 31.10.2013 v 19:26:12.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MeappyGed 09.02.2023 13:35

<a href=https://vkamagras.cyou>kamagra etanol</a> PMID 28265881 Review

Almonry 12.12.2022 09:41

PMID 7766737 Review <a href=https://clomids.icu>tips for getting pregnant on clomid</a> When doing a cycle ALWAYS take a cycle support supplement

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet