Festival Fantazie 2018

  Festival Fantazie    přednášky    World of Warcraft   

Festival Fantazie je největším festivalem popkultury v České republice a každoročně se pořádá na Vysočině v Chotěboři. A ani BlizzFan tým tu nebude letos chybět s přednáškami týkajícími se Blizzard her a i dalších! Naše pořady a přednášky i jiných lidí o Blizzard hrách najdete pod GameLine.

 

Stručně o Festivalu fantazie

Datum konání: 29. 6 . – 8. 7. 2018

Místo konání: Chotěboř

Web: ZDE

 

Naše pořady patří pod linii GameLine, jejíž kompletní rozvrh naleznete ZDE a budou rozřazeny do několika dní. Přesný rozpis našich přednášek naleznete zde:

 

Rozpis našich pořadů

World of Warcraft

Beseda: WoW Classic aneb vanilla 2.0
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9022 B, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 20:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Na BlizzConu 2017 Blizzard oznámil plán na "WoW Classic" – servery, které pojedou na staré dobré vanille. Ale byla vanilla opravdu tak dobrá, nebo si jen nasazujeme růžové brýle nostalgie? Setká se WoW Classic s úspěchem, nebo po pár měsících budou servery prázdné?

 

Void Lords: Arcizáporáci světa Warcraftu
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9018 P + B, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 17:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Plamenná legie padla. A my toho hned využijeme, abychom si vzájemně povyráželi zuby a vypálili města. V pozadí ale číhá další hrozba - a tentokrát ultimátní. Nejsou to Staří bohové, ale jejich pánové, Void Lords, Pánové Prázdnoty. A nadcházející bitva o Azeroth bude právě proti nim...

 

Battle for Azeroth - Allied rasy
Eliška Damborská "Esperanta" 
9017 P, N, 1h , Středa 4.7 - 19:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Fanoušci už dlouho volali po přidání různých sub ras do World of Warcraft. S novým datadiskem tak přijdou Dark Iron trpaslíci, Nightborne, Zandalari trollové a další. Jaká je jejich historie? Co musíme udělat proto, abychom za ně mohli hrát? A v čem jsou lepší než ostatní rasy?

 

Kvíz hudby ve WoW
Eliška Damborská "Esperanta" 
9003 Q + P, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 21:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Blizzard s hudbou nikdy nezklame. World of Warcraft má v sobě neskutečné množství skladeb napříč všemi datadisky. Pojďte si s námi zasoutěžit a otestujte si, jak moc dobře hudební doprovod ve hře znáte!

 

Skrytý svět World of Warcraft
Eliška Damborská "Esperanta" + Bellatrix
9002 P + B, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 18:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Lore Warcraftu je nesmírně rozsáhlé, takže se v něm schová mnoho zajímavých příběhových detailů nebo skrytých významů, které vám unikají. Snažíme se stále zachránit Azeroth? Proč trpaslíci do všeho strkají nos? A proč je Sargeras vlastně klaďas? Přijďte si s námi zadiskutovat o detailech v lore.

 

Questové linie lokací ve WoW
Eliška Damborská "Esperanta" 
9001 P + B, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 14:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Většinou chceme expy, dostat nějaký lepší gear a hlavně rychle z lokace pryč. Přemýšleli jste ale někdy o tom, jaká má daná lokace příběh a že mnohdy o hodně přicházíte? V přednášce se podíváme na lokace, které mají nejzajímavější questové linie.

 

WoW literatura: minulost a budoucnost
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9024 P + B, A, 1h , Středa 4.7 - 20:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
World of Warcraft není jen počítačová hra. Je to celý svět, který byl vybudován i díky obrovskému množství literatury. Na této přednášce vás čeká shrnutí toho, co už vyšlo, co teprve vyjde a na která díla se můžete těšit i v češtině.

 

Battle for Azeroth: nový WoW datadisk
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9023 P, A, 1h , Středa 4.7 - 17:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Další expanze World of Warcraft ponese název Battle for Azeroth. Na této přednášce si společně shrneme, co všechno přinese do hry – nové kontinenty, hratelné rasy, mechaniky a v neposlední řadě také nové příběhy, které zcela změní svět Azerothu.

 

Humor, internety a World of Warcraft
Eliška Damborská "Esperanta" 
9006 P, A, 1h , Středa 4.7 - 16:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Komunita Blizzardu je to, co jejich hry dělá tolik úspěšnými a mnohdy je i inspiruje. Častokrát se totiž stane, že z nevinného hotfixu se stane internetové meme, z nepovedeného raid encounteru se stane achievement a pokud špatně vaříte, hned vás všichni nařknou z toho, že jste zapálili Teldrassil.

 

Overwatch

Vtipná Overwatch videa
Eliška Damborská "Esperanta" 
9005 P + F, A, 1h , Úterý 3.7 - 17:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Overwatch měl neskutečný úspěch a již nyní jej hrají miliony hráčů po celém světě. A to taky samozřejmě znamená nárůst fanouškovské tvorby ať už na hudebním poli či parodií na různé situace ve hře.

 

Hearthstone

Historie Hearthstone
Rendell Stook
9046 P, N, 1h , Středa 4.7 - 15:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Od prvního vydání beta verze až po nejnovější rozšíření (např. Witchwood) - tak tím vším vás protáhne přednáška o historii karetní hry Hearthstone, jenž je s námi už několik let a za tu dobu se neuvěřitelně rozrostla. S čím jsme se za tu dobu setkali?

 

Starcraft

20 let StarCraftu
Lukáš Jílek "Lunchbox" 
9009 P + B, N, 1h , Čtvrtek 5.7 - 16:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Vesmírná RTS od Blizzardu letos slaví 20. výročí od svého vzniku. Ohlédneme se za všemi díly série, zrušeným spin-offem, doprovodnými knihami a komiksy, a za tím, jaký vliv měl StarCraft na vývoj progamingu.

 

Ostatní herní přednášky od našich redaktorů

Mýty o počítačových hrách
Zuzana Komprdová "Bellatrix" 
9049 P + B, N, 1h , Pátek 6.7 - 21:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Všichni je známe: hry jsou jenom pro děti, hrají je jenom nespolečenští nerdi, hraní ve vás probudí násilnické sklony. Kde se tyto a další mýty vzaly, proč se šíří a jak je vašemu okolí vyvrátit? A podíváme se na to i obráceně: v jakých všech ohledech mohou být hry prospěšné?

 

LARPy a roleplay podle videoher
Brog & Zuzana Komprdová "Bellatrix" 
9027 P + B, N, 1h , Středa 4.7 - 11:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Chtěli byste se na chvíli ocitnout ve WoWku? Zahrát si postavu z Dragon Age? Potkat slavné osobnosti z Witchera nebo jimi dokonce být? Bít se na bojišti jako vypadlého z Falloutu? Na této přednášce zjistíte, kde všude a jak je (offline i online) to možné!

 

Magie a náboženství ve světě Zaklínače
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9021 P, N, 1h , Sobota 7.7 - 16:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Univerzum vystavěné kolem Zaklínače (Witcher) je jako každé správné fantasy univerzum nesmírně bohaté na historii i detaily. Na této přednášce si budete moci poslechnout o tom, jak v tomto světě funguje magie a jakou roli v něm hrají různá náboženství. (Přednáška se bude opírat o hru i knihy.)

 

Witcher: Víc než jen hra
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9020 P, N, 1h , Sobota 7.7 - 20:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Pravděpodobně víte, že herní Witcher staví na základech knížek od A. Sapkowského. Ale jak dobře znáte podklad, na kterém hra vznikla? Na této přednášce si popovídáme o knihách a o tom, jak vlastně souvisí s hrou. A zmíníme i další ne-herní počiny, jako např. plánovaný seriál pro Netflix.

 

Chci být jako Commander Shepard!
Zuzana Komprdová "Bellatrix"
9019 P, N, 1h , Pátek 6.7 - 13:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Chcete to v životě někam dotáhnout? Přejete si být pro své společníky inspirací? Toužíte stát se ikonou, k níž budou ostatní nábožně vzhlížet? Zapomeňte na kurzy osobního rozvoje. Přijďte na přednášku a dozvíte se, jak být jako Commander Shepard!

 

Darksiders
Eliška Damborská "Esperanta" 
9004 P + B, N, 1h , Pátek 6.7 - 11:00h / Sokolovna - Přízemní sál 35 S
Darksiders je herní sága o čtyřech jezdcích Apokalypsy, která donedávna končila jen u druhého dílu. Na konci letošního roku nás čeká pokračování. Stojí za to se se sérií seznámit blíže? Za mě určitě.

 

Co dalšího na Festivalu fantazie?

Festival fantazie samozřejmě nenabízí jen linii věnovanou počítačovým hrám. Na své si tu přijde každý nerd i geek. Ať už jste nadšenci do Hry o trůnyStar Wars nebo třeba Harryho Pottera, nudit se rozhodně nebudete.

Kompletní rozpis všech pořadů na FF naleznete ZDE.

 

 

Stavíte se za námi na Festivalu Fantazie? Přijďte na naše přednášky nebo jen tak popovídat!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Prunusak 27.06.2018 16:35

Budou záznamy z přednášek (videa) ? -prosím, prosím, smutně koukám . Jel bych na festival, ale v průběhu festivalu budeme mít guildovní sraz, takže ten má přednost

Esperanta 27.06.2018 18:30

Bohužel. My to před lety dělali ale koukalo na to tak málo lidí, že už jsme to pak nezařizovali.

Praotectrekkie 26.06.2018 13:43

Tak podle rozpisu koukám, že se mi to tentokrát překrývá s Trekfestem. No snad stihnu alespoň něco...

Esperanta 26.06.2018 13:56

Ajajaj Po letech nebudeme mít Praotce na přednáškách!

Praotectrekkie 27.06.2018 09:54

@Esperanta Zkontroloval jsem program Trekfestu a vypadá to, že bych aspoň 3 - 4 přednášky ve WoW linii stihnout mohl, takže se Hvězdné flotily ve vašich řadách jen tak nezbavíte.

Bellatrix 27.06.2018 13:20

@Praotectrekkie Budeme se těšit! Hlavně se pokus přijít na moji besedu o vanille, to bude určitě zážitek na celej život.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet