Jak dopadl Festival Fantazie 2010

wowfan.cz na festivalu fantazie

Určitě nikomu z vás neušlo to, že se WoWfan.cz zúčastnil Festivalu Fantazie i tento rok v rámci programové linie OnCon. 7. a 8. července se tak naši redaktoři sešli v srdci Chotěboře, aby zapřednášeli o nejrůznějších aspektech World of Warcraft. Oproti loňskému roku se na místě překvapivě sešli všichni přednášející, a tak už od začátku šlo všechno hladce.

Vedle oficiální reportáže nepřehlédněte také:

Náš program byl po celé dva dny hodně nabitý a mnozí z nás měli přednášet poprvé v životě. Naštěstí měl na úvod několik přednášek Wrent, který už má zkušenosti z minulého roku, a tak jsme dostali možnost se na vše v klidu psychicky připravit. Středa byla sice pouze zahřívacím kolem, co se týče počtu přednášek, nicméně účast byla vysoká.



V místnosti 33, kde jsme po celé dva dny přednášeli, se tak stala „meeting pointem“ WoWkařů ze všech koutů Česka a Slovenska. Koho ale zajímá, odkud tito hráči přijeli, že? Neodvažovali jsme se začít s anketou, kdo je z Drak’Thulu, nicméně bylo jasné, že mnozí pochází i z jiných serverů. A jestli je to ,,freečko“ nebo ,,ofík“, to nikoho opravdu nezajímalo. Podstatné bylo hlavně to, že se s celým obecenstvem dalo skvěle debatovat. Pár z nás mělo právě naopak strach z toho, že při přednášení se lidé do diskuze nezapojí, ale s tím naštěstí problém nebyl.



Jak se ukázalo v přednášce Free servery (Free vs. Ofik), který byl pod taktovkou Snake Pliskena, některá témata mají mnohem větší tendenci vyvolat diskuzi, ale tak už to zkrátka bývá.
Trochu jsem se obával své přednášky, že se lidé moc nezapojí do diskuze a já tam budu stát a nebudu mít co povídat. Ale opak byl pravdou a poměrně rychle se lidé zapojili do diskuze. Byly zde názory, které obhajovaly free servery a jiné je zase byly proti. Celkově jsem s přednáškou velice spokojen a už jsem uvažoval o tom, že bych ji zopakoval další rok, i když s jistými úpravami.

Když jsme neměli práci s přednáškami, užívali jsme si Festival Fantazie plnými doušky. Někteří z nás se šli podívat na filmy, které byly po večerech promítané v kině, zatímco jiní se zásobovali tousty z místního buFFetu.



Čtvrteční ráno bylo pro nás znamením, že máme před sebou ještě kupu dalších přednášek, které za nás nikdo neudělá. Vedle klasických přednášek, které byly plné informací, debat a videí, došlo také na kvíz plný hodnotných cen. Vedle filmů a časopisů jsme také v rámci cen rozdávali nádherné Fan Arty, které Novom odněkud vykouzlil. I když jsme si mysleli, že se v obecenstvu nachází několik opravdových znalců světa World of Warcraft, nikdo nebyl ani zdaleka blízko všem správným odpovědím. Nutno uznat, že účast nebyla tak vysoká, jako ve středu, ale sranda opravdu byla.



Ten den také došlo na dlouho očekávanou přednášku Paladin - svatý bojovník nebo homosexuál? v podání Wrenta, kde si přítomní mohli potěžkat ,,opravdové“ kladivo paladinů. I přes hořečnatou diskuzi se nakonec všichni shodli na tom, že Blood Elfové paladinové jsou teplí. Mimo nás přednášel o World of Warcraft také Praotec Trekkie, který svou hodinku věnoval protodrakům. Nerad bych ohlašoval něco oficiálně, ale nebojím se říct, že se jednalo o nejstaršího WoWkaře, který se OnConu a celkově i Festivalu Fantazie zúčastnil. Ať už to bylo stylem, kterým byla přednáška vedena, nebo protodrakem, kterého si Praotec s sebou přinesl, všem se přednáška opravdu moc líbila.



Jak to tedy nejlépe shrnout? Úspěšně jsme naší část OnConu zahájili a úspěšně jsme ji i mohli ukončit. Technika, publikum ani redaktoři neselhali a vše probíhalo tak, jak by mělo. Těžko se dá celá akce popsat hromadou písmenek, a tak vám říkám, přijeďte příští rok i vy!

Naposledy upravil/a Hanzik 27.02.2011 v 20:17:31.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hanzik 16.07.2010 01:06

Pokud budou informace, bude to určitě i tady

Artmix 16.07.2010 00:35

Ahoj vím že to sem nepatří ale chci se optat. Až bude Blicon a budou nějyký informoce o tý nový MMO budou zde k vidění?? A letošní FF se fakt:-d.

Hanzik 15.07.2010 17:50

Nevím, kde jsem sebral těch 350km... ale tam a zpět to je necelých 500km :-D

Novom 15.07.2010 17:48

Realdruid - neměl dopravu? Tak tuhle výmluvu jsem ještě neslyšel, protože existují autobusy, vlaky a přinejhorším i kolo.Coxxik - no a z Kladna to je na Černý most asi hodina cesty, pak stačilo nasednout do busu, který jel speciálně kvůli FF až na místo a za hodinu a půl jsi tam byl. Tady nebyl problém ve vzdálenosti. Fanscinuje mě, jak všichni svádí to, že nepřijeli, na dopravu (Serwak to měl 4,5 hodiny vlakem, Hanzík 350 km autem).Pro všechny, video bude časem, mojí starostí je pouze ho dostat na net, o zbytek a zpracování se postarají jiní.

Sirena 15.07.2010 17:29

Nj, na těch elfech něco bude =D a taky, (jako celkově)když se vytváří acc Blood Elf muže, tak když se vybírají ty účesy... =D Dlouhé lokny a culíčky. Je jen jeden účes, ktery je nakratko.

Coxxík 15.07.2010 17:16

Paladina neřešim, ale neřekl bych, že teplej ... Také jsem chtěl přiject, ale když jsem zjistil, kde ta Chotěboř je ... Jsem z Kladna x)

Aruniel 15.07.2010 16:55

Festak vypada z obrazku a povidani moc pekne, skoda, ze to mam tolik z ruky... BTW, co se tyce paladinu...Nekdo to rad horke, aneb proti gustu zadny disputat.

Divinespite 15.07.2010 16:48

Ahoj jsem velky fanda vaseho webu ctu ho uz velmi dlouho a velice se mi libý ....jenom chci podotkonout že mě osobně urazilo to že prý jsou blood elfove paladinové teplouši,to me trochu naštvalo ale ...souhlasim že blood elf pala je teplej ale blood elfka pala NENI TEPLA !!!!

REALDRUID 15.07.2010 16:44

Už se těším,škoda že jsem neměl dopravu,ale příště už tam určitě budu na motorce,je to kousek

Hanzik 15.07.2010 16:40

Video bude za pár týdnů, až ho Novom zpracuje.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet