Lei Shen - Thunder King

Historie

Začátek

Mladý Lei Shen se narodil ve strašlivém věku, který je znám pod názvem Age of Hundred Kings. Stejně jako jeho bratři byl silný a zasvěcený do umění války. Ale od ostatních své generace neměl v hlavě pouze dobývání. Když dosáhl věku, kdy mohl vládnout svým vlastním legiím, rozhodl se probudit samotné bohy. Pouze ti nejvěrnější byli ochotni ho následovat tam, kam se málokdo odvážil vkročit – do samotného srdce Thunder Mountain, posvátného domova mogu. Tam vytrhl srdce samotnému bohu mogu a díky tomuto nenávistnému jednání získal moc nad větrem a kamenem. Jeho následovníci před ním padli na kolena a chtěli ho nazývat Králem blesku. Lei Shen však nesouhlasil. Stejně jako blesk udeří z čistajasna a dokáže spálit živou bytost i strom, hrom otřásá celou zemí a zvěstuje tak příchod něčeho velkého a nebezpečného, před čím se zvířata i lidé krčí hrůzou. Lei Shen sám sebe prohlásil za Thunder Kinga, Thunder Mountain prohlásil za své sídlo a na vrcholku samotné hory postavil majestátní město.

Sjednocení

Ozbrojen silou bouře, Lei Shen, nyní znám pod jménem Thunder King, sebral své stoupence a vytáhl proti všem, kteří mu stáli v cestě a nechtěli uznat jeho jako jediného krále. Ti šťastnější byli sežehnuti blesky, jiní byli odtáhnuti v řetězech a mučeni tak dlouho, dokud nepodlehli. Avšak mnozí mogu viděli v Lei Shenovi snahu sjednotit celou rasu. Noví stoupenci se shromažďovali kolem praporu Thunder Kinga a dychtivě očekávali jeho rozkazy, které většinou žádaly zotročit ostatní rasy. Lei Shen měl ve své ideologii jasno: jedině mogu mohou vládnout světu, všechny ostatní rasy jsou tu jen proto, aby mu sloužily. Ti kdo se nebudou chtít podrobit, budou přinuceni silou nebo budou zabiti.

(Kruto)vláda Thunder Kinga

Aby udržel svá tajemství nedotčena a nespatřena nežádoucími zraky, nechal Lei Shen postavit Mogu'shan Vaults, obrovitý komplex ztracených artefaktů a místo odpočinku velkých a již zemřelých králů. Jakožto císař ustanovil jediný jazyk, sjednotil měnu do jedné jediné a také vytvořil první zákoník. Prvním pravidlem toho zákoníku bylo: vzpoura, povstání a rebelie bude potrestána veřejnou popravou. A nyní přicházejí na řadu Pandareni. Kdyby v nich Lei Shen neviděl potenciál, vše by bylo jednodušší. Jenomže to bylo přesně naopak. Thunder King proto neměl důvod jim věřit. Hned poté, co si podmanil jejich zemi, bylo Pandarenům zakázáno naučit se číst a psát. Jejich vůdci a filozofové byli popraveni a všechna umělecká díla a spisy byly spáleny. Velká říše však potřebuje velký přísun otroků (a že jich Lei Shen k výstavbě svého paláce a celé říše nepotřeboval málo) a tak se Thunder King po čase musel vydat někam, kde mohlo být těchto potencionálních služebníků ještě mnoho: do Kun-Lai Summit. Tváří v tvář tamějšímu lidu řekl, že pokud se najde bojovník, který by ho dokázal v souboji porazit, odejde a opustí země v míru. Pokud však v souboji Lei Shen vyhraje, lidé těchto zemí se mu musí podrobit. Lei Shenova výzva byla přijata Xuenem (bílým tygrem), který viděl v jaké nepříjemné situaci se celý národ nalézá a tak musel zasáhnout. Oba legendární bojovníci bojovali po třicet dní a třicet nocí, blesky křižovaly oblohu a zem se otřásala. Ke konci však i sám velký Xuen padl k nohám vládce hromů. „Tvá prostá magie není pro mne žádnou výzvou, pošetilý tygře,“ zahřímal Lei Shen. „Obdivuji tvou houževnatost, avšak tvůj vzdor musí být potrestán.“ Lidu z Kun-Lai vzkázal toto: „Vězte, že ti kdož se mi postaví, poznají pravou sílu mého hněvu! Tento tvor nepozná milosrdnou smrt. V těchto horách pro něj vybudujeme žalář, ze kterého bude sledovat následky svého selhání, jak vy a vaše děti budou sloužit mé říši jako otroci.“ Jak Thunder King začal postupně sjednocovat pod svou vládu i další rasy, jež na Pandarii žily, pochopil, že mantidi se nikdy nepodřídí jeho autoritě. Přikázal tedy svým otrokům, aby území mantidů oddělili od Pandarie velkou majestátní zdí, Serpent's Spine Wall. Její výstavba trvala mnoho generací, ale Lei shen věděl, že strach může motivovat jeho poddané. Strach z mantidů hýbal horami, dal vzniknout armádám, zabezpečil říši a postavil jeho zeď. Každý voják jeho armády nosil nefritový znak se symbolem koruny s překříženými blesky. Dokonce vznikla skupina elitních vojáků, kteří si říkali Císařův štít (čili Emperor's Shield). Když si však po mnoho letech Pandareni řekli: a dost, Lei Shen byl donucen uzavřít spojenectví s kmenem Zandalari trollů, kteří jim pomáhali ve válce, kdy Pandareni bojovali jen proto, aby se vyprostili z řetězů Thunder Kingovy krutovlády. Lei Shenovy obavy ohledně Pandarenů se naplnily. Mogu byli od těchto válek rozprášeni a v nepříliš velkém počtu byli nuceni přežívat po mnoho let.

Smrt

Pandaren Loh-Ki říká, že Lei Shen byl zabit v bitvě s Pandaren monky právě ve Vale of Eternal Blossoms a v posledních chvílích závěrečného souboje byl stvořen Alani Stormborn, Cloudserpent, který brázdí vzdušné proudy nad tímto údolím. Lei Shenova smrt však vyvolává po mnoho let řadu otázek. Nikdo si totiž není stoprocentně jistý, jak Lei Shen vlastně zemřel. Do každé bitvy nosil kopí, sekeru a helmu, při pohledu na níž nepřátelé prchali hrůzou z boje. Tradovalo se, že jeho sekera hozena se strašlivou přesností nárazem do těla oběti vydávala zvuk burácení hromu. Když císař zemřel, jeho zbroj byla umístěna do bezpečí Guo-Lai Halls, obklopena ochranou věrných vojáků z terakotu (ano, narážka na terakotovou armádu). Právě tuto zbroj máte za úkol získat pro Golden Lotus, aby ji měli bezpečně pod dohledem. Není nikterak lehké získat všechny části této zbroje, natož ji uhlídat.

Návrat

Lei Shenovo tělo bylo bezpečně uloženo pod zámek do jedné z katakomb v Kun-Lai Summit. Jenomže trollové z kmene Zandalari o tomto místu věděli také. Než se kdokoliv stačil vzpamatovat nebo tomu zabránit, Lei Shenovo tělo bylo pryč. Trollové ho vzali na Isle of Reckoning, kde Thunder Kinga, jakožto svého vládce oživili a ten se vrátil zpět do svého sídla, kde na nás čeká, až mu půjdeme vmést veškerý nesouhlas osobně do tváře.

Questy

S Lei Shenem je to v Pandarii obdobně jako s Lich Kingem v Northrendu. Známky jeho aktivity nebo aktivity jeho příznivců jsou vidět na každém kroku. Mluví se o něm s posvátnou hrůzou, mogu a trollové, kteří vám zkříží cestu, provolávají ve fanatismu: „Thunder King will rise again!“ a vy si pořád říkáte, kdy se ten Thunder King tedy ukáže. Ve Vale of Eternal Blossom musíte získat jeho zbroj, v Kun-Lai musíte přímo zajistit jeho tělo, v Dread Wastes se dozvíte, že mantidi jsou od zbytku Pandarie oddělení také díky Lei Shenovi. Když dáváte na questy pozor, zjistíte, že Thunder King zanechal na Pandarii nesmazatelnou stopu.

Throne of Thunder

V patchi 5.2 se Lei Shen vrátil do svého opevněného paláce na Isle of Thunder, aby připravil sebe a svou armádu na znovunastolení své krutovlády. Během toho shromáždil všechny klany mogu a Zandalari, aby roztříštil svobodu na už tak válkou zmítané Pandarii. Nebyla by to však Aliance ani Horda, kdyby se mu toto počínání nepokoušeli překazit a tak shromáždili všechny své síly a vydali se na Isle of Thunder, potlačit Lei Shenovu znovuvzrůstající moc a s ní i nesčetné řady trollů a mogu. Časem se hrdinové propracovali až do Lei Shenova paláce (Throne of Thunder), nejen z vlastní iniciativy ale také kvůli další prosbě posledního černého draka. Wrathion chtěl vědět, jak a proč mogu vznikli a tak nakázal dobrodruhům zabít Thunder Kinga, získat jeho srdce a přinést mu jej, aby mohl zjistit jejich tajemství. Poté srdce snědl, aby tak znovuzrození Lei Shena zabránil. Stav: Mŕtvy (Lore) Kde se nachází: Throne of Thunder, Isle of Thunder Frakce: Císařství mogu (The First Dynasty) Rasa: Mogu Postavení: První Císař Mogu

Trivia

  • Tvrdil o sebe, že je zabijak kráľov a bohov. Týmto nemal na mysli Yu'lon, ale Ra-Dena. Chvastal sa, lebo Ra-Den je stále nažive.


Naposledy upravil/a Mordecay 10.09.2015 v 17:49:14.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Petanurban 22.05.2013 17:05

To jsem opravdu netušil, že jeho srdce Wrathion snědl. Zajímavé....

Muradin 21.05.2013 20:11

Ano já Wrathionovi od patche 5.2 taky moc nevěřím , ale co mi víme možná právě to Blizz chce.

cerberos 21.05.2013 14:32

Začínám,Wrathiona už maličko podezřívat,nevěděl jsem že srdce od Lei-Shena sní..hm to podle mě nevěstí nic dobrého tím pádem si nabral ještě větší moc,odněpaměti jsou černí draci lstiví a nevyzpytatelní např. Onyxia,Sinestra,Nefarian a spol,bojím se že s ten drak Wrathion je neupřimný vůči nám co mu plníme jak blbci ty legendární ůkoly,i když ty odměny jsou skvělé,co kdzž je to právě jenom lákadlo pro nás...

Muradin 20.05.2013 20:51

Achjo proč to srdce snědl takhle by byla aspon naděje , že by jsem Thunder Kinga mohl aspon vidět.Je to prostě chudáček ten Lei Shen. Doufám že se v budoucnosti aspon o něm dozvíme víc informací.

Esperanta 17.02.2013 00:40

V pořádku. Až budete nuceni psát text během krátké chvíle, zjistíte, na kolik naprosto jasných věcí si ani nevzpomenete, uděláte naprosto banální chyby, které byste jindy neudělali. Vysvětlování je ale asi k ničemu, pokud si to nezažijete na vlastní kůži.

seager 16.02.2013 23:15

Ale mně se článek taky moc líbí, rád si čtu, ale jen jsem se chtěl zeptat. Vůbec jsem to nemyslel jako rýpaní nebo prskání. To mě mrzí, jestli to tak vypadalo.

Zandalari 16.02.2013 15:23

Espe mas muj obdiv... tesim se na nake dalsi zajimave veci o me oblibene rase Mogu ...

sargerases 16.02.2013 15:07

chtěl bych mít tolik zkušeností s lore jako Esperanta je fakt good a takove kraviny co tu řešíte jestli dříve blesk nebo burácení hromu?? jste asi upadli ne ? navíc je to fantasy svět kde všechno muže být jinak než v normalu.... Bakda : taky maš doma nějakeho draka na kterem jezdíš do práce?

DaveL 16.02.2013 14:52

Boha, místo aby jste byli rádi že tu máme alespoň něco; aby jste věděli o kom je řeč a proč je.. tak tu prskáte nad triviální blbostí.. fujeto.

Muradin 16.02.2013 12:46

A navíc není to snad jedno? Já když jsem si tento článek přečetl sotva jsem si toho všiml a když jsem si to uvědomil jen jsem pokrčil rameny mě stačilo , že jsem se zase dozvěděl něco nového o Lei Shenovi a historii Pandarie , protože psát tento článek a ješte řešit fyzikální zákony by se mi moc nechtělo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet