Letošní změny v PvP eSportu

  PvP    BlizzCon    2017   

 

Máte rádi PvP a rádi jej sledujete? Pokud ano, máme pro vás dobrou zprávu. Tento rok bude mnohem více možností, jak si PvP ve World of Warcraft užít. Blizzard totiž oznámil několik změn, které se dotknou všech hráčů, kteří by si rádi zkusili zasoutěžit a dostat se třeba až na BlizzCon!

 

Ještě letos se objeví více kvalifikačních turnajů, ve kterých budou moci týmy ze Severní Ameriky a Evropy předvést, co v nich je. Jde o reakci na fakt, že registrace do turnajů jsou nyní umožněny všem týmům, které budou mít tři až čtyři hráče. Zápasy osmi nejlepších týmů v každém kvalifikačním turnaji budou živě přenášeny samotným Blizzardem. Jako třešnička na dortu je i samotné odměňování hráčů. V každém turnaji si hráči rozdělí šest tisíc dolarů. Blizzard tedy letos do odměn pro hráče vloží 280 tisíc dolarů (něco málo přes 7 milionů korun).

 

Společně s více turnaji přichází i další novinka. Týmy budou moci získávat turnajové body. Čím více bude mít tým bodů, tím budou větší jeho šance k tomu, aby se dostal na regionální kvalifikační turnaj. Body budou moci týmy získávat jak v oficiálních, tak v oficiálně schválených komunitních turnajích. Získané body jsou určeny pro tým, nikoli jednotlivce. Účast v turnajích nebude nijak omezená.

 

Za oficiální turnaj budou moci týmy získat 160, 80, 36, 20 a 12 bodů za 1., 2., 3., 4., a 5. s 6. místem. Komunitní turnaje mají trochu méně bodů, konkrétně 40, 20, 12 a 8 za 1., 2., 3. a 4. místo.

Nová cesta ke světovému finále na BlizzConu 2017.

 

Oproti loňskému roku se také navýší počet evropských a severoamerických týmů, a to z osmi na dvanáct (dvanáct pro každý kontinent). Všechny oficiální regionální turnaje budou hrány takzvaně přes LAN a účastníci se budou muset dostavit osobně.

 

A co nás čeká na letošním BlizzConu? Počet týmů se zvýšil z osmi na dvanáct s tím, že Jižní Ameriku bude reprezentovat jeden tým a Čínu budou reprezentovat dva týmy.

 

Jak se vám nové změny zamlouvají? Sledujete živé přenosy PvP turnajů?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Antaos 14.03.2017 00:44

Spis bych rekl,ze je to nejaky druh politiky od Blizzardu.Kazdy datac co byl ,tak nejaka nova klasa byla op.Pamatujete DK v blodu mel veci heal nez jeho vlastni healer v arene ..Monk te zabil na 4 rany .A Demon ma solidni burst a rychlost vybornou survalitu.Kazdopadne pripada me ,ze za Liche to pvp melo aspon smysl .Klasi co meli veci burst nemeli az takovy defenc v primo combatu a ten kdo nemel burst mel male stuny ci survalitu.Tim si to aspon trochu vybalancovalo.
Pripada me, jako by to vzala po Lychu jina grupa lidi co vymysli spelly a mechaniku.A od te doby to stoji za prd..
Nechapu proc sebrali reforge veci ci nakupovani veci za body jak v pvp ci v pve.
Melo to aspon nejaky smysl a pocit,ze clovek ikdyz malinko tak prece si tu postavu udelal podle sebe .Me to aspon bavilo .
A hlavne chodil si farmil body a pak sis udelal radost nejkou veci .
Ted se musim smat tenhle sistem jak v pvp tak v pve podle me stoji za prd.Chod a mozna ti neco padne a kdyz padne,tak uz to mas nebo je ti to na prd a dis
To neni Wow ale spis DiabloWow stejne proporce jen s mensim rozdilem,ze u vendoru mas moznost si koupit neco lepsiho na sebe nez ve Wow u vendoru ci aukce(pokud to nestoji miliony goldu,na ktere stejne malo lidi ma )
Proto si rikam,ze je to politika aby clovek hral novou kasu co je nejakou dobu OP a pak ten sistem chod a mozna ti neco padne ci zvyseni dropu pokud chodis world Q.
Tohle oni potrebuji aby jsi hral a platil. Na jednu stranu je chapu,ale na druhou si myslim,ze tahle sesta [jejich cesta]vede primo do pekla odpuzuje to lidi vice hrat nez naopak..
Jee sorry nejak sem se rozepsal )

Antaos 14.03.2017 00:50

world Q na zvyseni dropu na Legendarku oprava

Vatt'ghern 13.03.2017 08:39

Taky možnost jak si vydělat.

I když PVP mi už od TBC (vanillu jsem nehrál tak nebudu hodnotit) přijde že to je jen špatný vtip nejsilnější specy lock hunt shadow priest (ve WOD i disco) a nevšiml jsem si, že by se blizz na tom snažil něco změnit.

Ellendway 13.03.2017 08:42

Tak ono je to stejné jako každý datadisk. Tým A je silnější než tým B... Blizzard něco udělá s tím, aby tým B byl silnější, brečí tým A. A stále dokolečka.

PvP nebude nikdy vybalancováno.

Vatt'ghern 13.03.2017 08:55

@Ellendway jak jsem psal PVP je ve wow na houby a asi nikdy nepochopím lidi co nad tím sedí pomalu 24/7

Hromovapest 12.03.2017 09:17

Pvp už dávno ztratilo smysl.Není tam balanc vůbec.Stačí když potkáte třeba například demon huntera s rogunou. Nebo monka healer například s DH.A dáváte si to s jednou rukou.
Kamarád takhle dal 2100+ rting bez námahy.Jak řekl....čekal jsem na tomto datadisku od toho víc.

Ellendway 12.03.2017 15:17

To je něco jako několik datadisku rogue a priest, ne?

Hromovapest 12.03.2017 17:57

@Ellendway Jo.Ale tak roguna byla vždycky dobrá v pvp.Na vanile to byl můj main a byl dobrej.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet