Nezapomeňte využít Party Sync!

  party sync    synchronizace    levelování   

Party Sync je herní prvek, který Blizzard přidal do hry v patchi 8.2.5. Jak již název napovídá, jde o sesynchronizování hráčů v partě. Určitě se vám už někdy stalo, že váš kamarád chtěl začít levelovat novou postavu a vy byste si s ním rádi zahráli, ale novou postavu si zakládat nechcete. Díky Party Sync si můžete seškálovat levely a hrát za svou stávající postavu. Party Sync dokonce umožňuje projít si již splněné questy, za které dostanete i odměny.

 

Dva týdny zpátky i přes delší dobu, po kterou je Party Sync ve hře normálně dostupný, vydal Blizzard článek připomínající, jak tento systém funguje a že právě teď je vhodný čas ho využít. A to díky buffu Winds of Wisdom, který o 100 % zvyšuje získávání zkušeností. A při levelování v partě je vždycky víc veselo! Winds of Wisdom poběží až do spuštění Shadowlands pre-patche. Datum vydání tohoto patche zatím není známo.

 

Hraní s přáteli, pokud jsou vaše postavy na různých levelech, nikdy nebylo jednodušší. Vyzkoušejte Party Sync. Party Sync vám umožní seškálovat levely hráčů v partě, aby mohli procházet stejný herní obsah

 

Prožijte znovu a společně historii Azerothu

Když si hráči aktivují Party Sync, všichni v partě se seřídí na stejnou questovou fázi. Pokud myší přejedete přes quest v quest trackeru, uvidíte, kdo všechno má daný quest přijatý, jaký je jejich progress a kdo je připravený quest odevzdat. Rovněž budete mít přístup k funkci "znovu splnit quest", která dovolí hráčům, kteří už mají určitý quest splněný, projít jej znovu se svými kamarády, kteří quest zatím nedělali. I za opakování questu dostanete odměnu, která odpovídá vašemu skutečnému aktuálnímu levelu, bez ohledu na původní level questu. Questy takto mohou být opakovány za odměny jednou denně.

 

Jak na to

Synchronizaci party zahájíte takto:

  1. Pozvěte a přijměte hráče do party.

  2. Otevřete si Mapu & Quest Log (klávesa M).

  3. Klikněte na Start Party Sync (Zahájit synchonizaci party) v pravém dolním rohu.

  4. Všichni hráči v partě musí kliknout na Accept (Potvrdit).

 

Jakmile všichni hráči potvrdí synchronizaci, status questů se také sesynchronizuje a přizpůsobí se vaše levely, abyste mohli hrát všichni společně.

 

Většinu questů si můžete projít znovu, ale jsou i výjimky. Opakovatelné questy jako daily nebo world questy nemůžete opakovat přes Party Sync. Rovněž Blizzard z opakování vyřadil questy, které mají příběhové důsledky. Vývojáři o tom rozhodovali případ od případu. Spadají sem například questy jako úvodní questová linka demon hunterů nebo questy, kde si můžete zvolit, že zradíte svého náčelníka (jak jste mohli!).

 

Synchronizujte se na jejich level

Díky Party Sync si můžete nechat dočasně přizpůsobit svůj level, takže hráči s vyššími levely budou moci questovat se svými kamarády s nižšími levely, kteří zrovna levelují.

Levely se budou škálovat podle toho, jaký je nejvyšší možný level v expanzi, jejíž obsah může plnit hráč s nejnižším levelem v partě. Uveďme si příklad: pokud má hráč s nejnižším levelem ve vaší partě level 83, váš level se seškáluje na level 90. Pokud má hráč s nejnižším levelem ve vaší partě level 21, váš level se seškáluje na level 60.

 

Obsah Max. level
Vanilla 60
Burning Crusade 80
Wrath of the Lich King 80
Cataclysm 90
Mists of Pandaria 90
Warlords of Draenor 100
Legion 110

 

Zatímco je Party Sync aktivní, staty členů party se zredukují a skilly budou limitovány na ty, které odpovídají seškálovanému levelu. To také znamená, že po seškálování na čas ztratíte přístup např. k itemům, na aktivaci jejichž efektů byste potřebovali vyšší level. Díky tomu se hlavní pozornost hráčů bude soustředit na pomáhání členům party s nižšími levely. Je zde také rozdíl oproti Timewalkingu – když si seškálujete level skrze Party Sync, dočasně ztratíte přístup k abilitám (k azeritovým traitům, spellům, talentům a efektům trinketů), které mají požadavek na vyšší level, než jaký budete mít po seškálování.

 

V průběhu questění, zatímco máte aktivovaný Party Sync, si můžete všimnout i questů, které jste už dělali – to jsou opakovatelné questy! Přijměte je tak jako normální questy a dokončete je společně. Pamatujte ale, že opakovatelné questy jsou dočasné a ztratíte k nim přístup, jakmile ukončíte Party Sync. Některé questy se také mohou deaktivovat, pokud vaše skupina už nesplňuje požadavky na ně. U questů, které nelze opakovat, se nebude zobrazovat příslušná ikona, zatímco šedá ikona značí questy, které máte v logu, ale vaše parta na ně nemá splněné požadavky. Tyto questy nemůžete dokončit, pokud nejprve neukončíte Party Sync.

Party Sync ukončíte tak, že kliknete na Stop Party Sync v pravé spodní části mapy & quest logu.

Vyrazte vpřed se svými přáteli

Hráči mohou využít Party Sync od prvních krůčků ve hře až po současný příběh Visions of N'Zoth. Zároveň vezměte na vědomí, že Party Sync je dostupný pouze na retailu, nikoli ve WoW Classic.

 

Využili jste už někdy v minulosti Party Sync? Nebo to plánujete nyní? Jak jste s touto funkcí spokojení?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet