Nový datadisk - The Dark Below?

http://media.wowfan.cz/news/darkbelowlogo

Přímou cestou do podsvětí

Když se před dvěma lety dostala na internet zpráva, že si Blizzard zaregistroval ochrannou známku Mists of Pandaria, málokdo bral tuto zprávu vážně a ještě méně bylo těch, kteří věřili, že skutečně půjde o celý datadisk. Rok se s rokem sešel a situace se opakuje, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát zprávu, že si Blizzard zaregistroval další trademark, už nikdo nejspíš za vtip nepovažuje. Hlavní zádrhel tentokrát spočívá v tom, že název The Dark Below nemusí nutně souviset pouze s WoW (tentýž termín se vyskytuje i v Diablu a mohlo by tudíž jít i o datadisk Diabla), nicméně náznaky, které Blizzard poslední dobou nenápadně pouštěl do světa, činí alternativu WoW datadisku s touto tématikou velmi pravděpodobnou.
Na začátek by se asi hodilo říci - co je to vlastně to Dark Below? Tento termín se ve hře vyskytl jen jedinkrát, ve jméně mořského leviatana Ozumata, který je nazýván jako „Fiend of the Dark Below“ (Stvůra Temného podsvětí). Má se za to, že Dark Below je jakási tajemná sféra obývaná démony a jinými strašlivými stvořeními, která může a také nemusí mít co dočinění s Twisting Nether (Spletitým podsvětím). Jisté je, že démonická stvoření v Dark Below neslouží Plamenné legii a tudíž se nabízejí dvě alternativy: buď je Dark Below jakási část Twisting Nether, pravděpodobně „zastrčená“ někde stranou, kde existuje frakce démonů nesdílejících cíle Plamenné legie, či se jedná o jinou sféru Azerothu, která by se nejspíše vyskytovala někde hluboko pod povrchem, jak napovídá název „Below“ (= dole, vespod) a dala by se ztotožnit s peklem či podsvětím. Nyní bych se ráda vrátila k oněm náznakům Blizzardu. Jedná se o
  1. informace poskytnuté přímo ve hře černým drakem Wrathionem a krvavým elfem Zoltanem, kteří hovoří o návratu Plamenné legie a Sargerase
  2. poznámku Blizzardu, že v nadcházejícím datadisku budeme potřebovat pomoc ztracených hrdinů z Alianční expedice, Turalyona a Allerie
  3. poznámku z Blue Tweets, kde se na toto téma také hovoří

Zkáza se blíží!

Už v průběhu MoP jsme mohli pozorovat náznaky hrozby příchodu Plamenné legie. Černý drak Wrathion, Deathwingův syn a zároveň jediný nezkažený černý drak, v jednom questu hovoří o nebezpečí pro Azeroth, které může znamenat Plamennou legii. Zde je přepis jeho varovného monologu.
SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
Zde je nejvíc zarážející asi to, že pokud by se měl datadisk orientovat na Dark Below, jakou roli v tom hraje Plamenná legie (protože infernálové Plamennou legii beze vší pochybnosti značí)? Že bychom se dostali přímo do střetu zájmů dvou démonických frakcí, Plamenné legie a démonů z Dark Below, kteří mají své vlastní nám neznámé cíle? Vezmeme doslova úsloví bojovat ohněm proti ohni a spřáhneme se s démony, abychom bojovali s Plamennou legií a měli přitom alespoň minimální šanci na vítězství? Mnoho otázek, žádné odpovědi. Wrathion také není jediný, kdo přichází s neveselými předpověďmi příchodu Plamenné legie. V MoP bylo to Felwoodu přidáno NPC krvavého elfa Zoltana, který je na rozdíl od Wrathiona z démonů celý nadšený a v jejich jazyce prohlašuje věci jako "Sargeras bude opět žít!", a "Vy všichni musíte pomoci k velkému znovuzrození našeho Pána, který přijde a oslepí všechny kacíře a daruje nám nezměrnou sílu!" Zmínky o Sargerasovi jsou nejspíš silně přehnané a Zoltan je prostě jenom fanatický blázen, ale ruku na srdce, víme snad, co se se Sargerasem stalo poté, co byl zbaven těla a jeho duše byla rozervána? Není možné, ba dokonce pravděpodobné, že se jeho podstata přesunula do nějaké sféry podobné Twisting Nether, kam se navrací mrtví démoni? Nenabízí se nám tím Dark Below přímo na stříbrném podnose? A co se týče jeho znovuzrození, nedivila bych se ani v nejmenším, kdyby se pár šílených kultistů rozhodlo mu třeba sehnat hostitelské tělo a přivolat ho zpět do bytí. Otázka je, jestli je vůbec možné, aby se jim něco takového podařilo. Ale pro Blizzard už zjevně není přehnané vůbec nic.

Vítejte doma

http://media.wowfan.cz/uploaded/outland_broken
Turalyon a Alleria jsou ztracení už tak dlouho, že se na ně a na jejich jistě nemilý osud začalo pomalu zapomínat. Blizzard však oživil diskuze o ztracené dvojici zmínkou, že v nadcházejícím datadisku budeme potřebovat jejich pomoc. Co to tedy může znamenat? Předně, jediné, co se ví o jejich posledním osudu, je to, že po roztrhání Draenoru Ner’zhulovou zhoubnou magií zmizeli (pravděpodobně některým z Ner’zhulových portálů) neznámo kam. Uvažovalo se o tom, že je portál vtáhl na některou planetu, která mohla nebo také nemusela být ovládána Plamennou legií, ale v souvislosti s Dark Below je velmi pravděpodobné, že se místo toho dostali do jiné sféry, Temného podsvětí, kde nějakým záhadným způsobem přežili až do doby, kdy se s nimi v dalším datadisku (možná) setkáme. Buď se před démony nějakým způsobem skryli, aby přežili, nebo - což je hodně šílená myšlenka, nikoli však nemožná - neměli tamější tvorové žádný důvod nečekané nánštěvníky zabíjet, protože nejsou součástí Plamenné legie. Mohlo mezi nimi tedy dojít k nějaké dohodě, ale to už bych zacházela do přílišných spekulací. Od toho už jste tu vy a vaše komentáře.

Umíme vymýšlet nové zóny!

V Blue Tweetech, přeložených na konci minulého měsíce, jste se mohli dočíst toto: Zvědavost: Po tom, co půjdeme na Argus příští datadisk (mrk), už tu není moc co nabídnout ve známých WoW lore zónách, předěláte staré zóny v budoucnu? Myslíš si, že nedokážeme vymýšlet nové kontinenty? Nebo nové sféry, do kterých se hráči můžou vydat?

Zaplaveme si?

http://wowfan.cz//pic/gameinfo/historie/35
Jakou roli v tom všem ale může hrát Ozumat, u nějž spekulace o Dark Below začaly? Jistě, je to vodní tvor vyskytující se v hloubkách, ale stále ve sféře Azerothu. Je snad možné, že by byl průchod do Dark Below možný skrz ty nejhlubší hlubiny oceánu? A když už se věnujeme tématu dna moří, nelze si nevzpomenout na Starého boha N'Zotha, který podle Puzzle Box of Yogg-Saron přebývá kdesi v ledových hloubkách oceánu. Může hrát v této věci nějakou roli? Nejspíš by bylo trochu překombinované plést do contentu s démony Starého boha, musíme však zvážit všechny alternativy. Podobnou roli by mohl hrát i jeden z Elemental Lordů Neptulon, na kterého se po Cataclysmu tak trochu pozapomnělo. A pokud by Blizzard alespoň okrajově soustředil dění datadisku do oblasti oceánů, mohli bychom se konečně potkat i s královnou Azsharou, která byla (společně s N’Zothem) horkým favoritem jakéhokoli budoucího datadisku. Nehledě na to, že oba, Azshara i Neptulon, N’Zothovi slouží. Azshara proto, že ji „zachránil“ před bídným utonutím a vytvořil z ní a jejích lidí nagy, a Neptulon byl jakožto Elemental Lord ve službách Starých bohů už od samého počátku existence Azerothu.

Tak abychom vyrazili... a kudy vlastně?

A jak bychom se tedy do Dark Below, ať už to bude cokoli, mohli dostat? Mimo výše zmíněné alternativy s oceánem připadá v úvahu jeden z Ner’zhulových portálů, kterým se tam pravděpodobně dostali Turalyon a Alleria. Blizzard se sice v Blue Tweets ohradil proti předělávání starých zón, ale myslím, že opětovné zapojení Outlandu by mnoho hráčů potěšilo, a jak víme, Blizzard jde hráčům dost často na ruku.

Pořád se máme co učit

A když už jsem mluvila o boji ohněm proti ohni, dovolím si ještě malé zaspekulování ohledně případné hero classy, o níž se nedávno velmi plamenně diskutovalo na našem fóru: Pokud bychom se skutečně spojili s obyvateli Dark Below proti Plamenné legii, co kdyby opět přišli ke slovu lovci démonů, vycvičení však nikoli Illidanem, nýbrž někým v této tajemné sféře? Byli by tvorové stojící proti Plamenné legii ochotni zasvětit nás do svých tajuplných umění?
A teď zbývá už jen jediná otázka. Co si o tom všem myslíte vy? Podíváme se do démonické sféry Dark Below a skamarádíme se s tamějšími hodnými démony, kteří nám pomohou porazit Plamennou legii a všichni se budeme mít rádi až do smrti? Poznamená Turalyona a Allerii dlouhý pobyt mimo známý svět? Považujete lovce démonů za možnou hero classu pro další datadisk, vezmeme-li v úvahu, že by nejspíš byla značně modifikovaná?

Naposledy upravil/a Bellatrix 13.08.2013 v 23:41:36.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Greeg 08.10.2013 19:38

NEviem ,no predstava , že by sa dej nového datadisku nejako spojil s outlandom sa mi veľmi páči podobne aj tématika Azshara a Old Gods .

legionnaire 25.09.2013 20:04

Zergons
...Chaos chci! Chaos! Chci mega raidy na old gody chci world eventy ...
pekná predstava, čo keby rovno pristál nejaký vesmírny koráb o veľkosti Oshu'gun-u priamo na Stormwind Veľký exodus ľudí do Lordaeronu a exodus nemŕtvych trebárz do neobyvanej polovice Silvermoonu }samozrejme epické ultra mega fighti s demonami

Mordecay 23.08.2013 19:11

Asimerian
Podobne tomu môže byť aj zo sanctuary čo su pod Wyrmest Temple, z 5 možných sú open len OS pre čiernu letku a RS pre červenú, takže zelená môže byť vstup do Smaragdového sna.
Tie svätyne boli zničené počas Cataclysm Krasusom.

Darklifer 23.08.2013 18:43

Zergons
No urcite bych rad videl velkou expanzi s 10lvl a kombinaci invaze Azerothu legii a old godu. Byla by celkem zajimava atmosfera kdyby byl Old God ''tam venku'' treba v duskwoodu a mezitim by horel Stormwind a Orgrimmar kde by byla legie. Chaos chci! Chaos! Chci mega raidy na old gody chci world eventy (neco treba jako cata-preevent jak jsme chranili mesto pred elementalama tak by to bylo s demonama akurad vic nebezpecne). Musi udelat nejakou mega zmenu pokud chteji se drzet na trhu s novou generaci konzoli. Taky nejaky event jako otevirani Anq'qiraj nebo nejak tak to jmeno proste 1time event co zmeni svet.
Chaos tohoto rázu bychom nepřežili, protože v okamžiku, kdy by tu byl Sargeras tak to budou desetitisíce démonů a samotný padlý Titán (už to je nad naše síly) a potom ještě Old Godi a v případě, že by tu opravdu byli Old Godi a nejen jakási malá část Old Goda tak je naše šance taková, že oni se postarají o největší problém - Sargerase - a pak my pro ně budeme jednohubka. Vždyť celý Pantheon musel zavírat jednoho Old Goda po druhém.

Asimerian 23.08.2013 15:49

Bellatrix
Ano, ty portály vedou do Smaragdového snu, akorát ve hře je prostě nikdy neudělali průchozí. Tak myslím, že by je asi konečně použili, kdyby přidali Smaragdový sen. Nebo aspoň doufám.
Podobne tomu môže byť aj zo sanctuary čo su pod Wyrmest Temple, z 5 možných sú open len OS pre čiernu letku a RS pre červenú, takže zelená môže byť vstup do Smaragdového sna. Rovnako aj pri TotT je vchod do raid instancie čo bola zamýšlana ako Abysal Maw s Neptulonov ale nakoniec s toho žišlo. Veľké možnosti má aj CoT.

Zergons 19.08.2013 22:02

No urcite bych rad videl velkou expanzi s 10lvl a kombinaci invaze Azerothu legii a old godu. Byla by celkem zajimava atmosfera kdyby byl Old God ''tam venku'' treba v duskwoodu a mezitim by horel Stormwind a Orgrimmar kde by byla legie. Chaos chci! Chaos! Chci mega raidy na old gody chci world eventy (neco treba jako cata-preevent jak jsme chranili mesto pred elementalama tak by to bylo s demonama akurad vic nebezpecne). Musi udelat nejakou mega zmenu pokud chteji se drzet na trhu s novou generaci konzoli. Taky nejaky event jako otevirani Anq'qiraj nebo nejak tak to jmeno proste 1time event co zmeni svet.

Counsellor 18.08.2013 00:27

Cecil
Zmiňovaný portály do Emerald Dreamu jsou na Azerothu už od vydání hry, a Blizzard je ještě nepoužil. A to vypadají že jsou všechny aktivní. Bohužel si myslím že i portály na Outlandu nestihne jiný osud než dekorace okolí... Ale což, třeba se nám splní sny a průchozí se stanou všechny.
Nezbývá než doufat, ale i kdyby hra měla přesáhnout 100 lvl, aby odhalila svá tajemství, neříkejte, že byste ji nehráli

Cecil 18.08.2013 00:09

Counsellor
Já myslím, že další expanze se bude týkat Outlandu, osobně jsem ji čekal už po TBC, protože po celém Outlandu můžete najít portaly podobné těm v Blasted Lands a Hellfire Peninsula. V Nagrandu je jeden velice zachovalý a v Blade's Edge Mountains můžeme najít dokonce aktivní, takže už jej stačí jen zprůchodnit a hurá na démony
Zmiňovaný portály do Emerald Dreamu jsou na Azerothu už od vydání hry, a Blizzard je ještě nepoužil. A to vypadají že jsou všechny aktivní. Bohužel si myslím že i portály na Outlandu nestihne jiný osud než dekorace okolí... Ale což, třeba se nám splní sny a průchozí se stanou všechny.

Mordecay 17.08.2013 23:58

DaveL
V komiksu o Varianovi hraje dosti velkou roli a vypadá tam čile k světu.
Myslím, že hovorí o tej Sargerasovej podstate nie o Aegwynn.

DaveL 17.08.2013 23:30

Bellatrix
Já vím, četla jsem Posledního strážce. A ona nezabila oživeného Sargerase, domněle zabila jeho avatara, kterého použil ke vstupu na Azeroth. Do ní a do Medivha se pak otiskla jeho podstata, jak říkáš, nicméně stejně nevíme, co se s ní stalo po Medivhově smrti. (Podle wiki unikla do Twisting Nether, ale to je diskutabilní.)
V komiksu o Varianovi hraje dosti velkou roli a vypadá tam čile k světu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet