Overwolf představil novou CurseForge aplikaci

  CurseForge    Overwolf    addon   

Koncem června 2020 přišlo nečekané oznámení o prodeji CurseForge. Twitch se tehdy oblíbené platformy zbavil a novým majitelem se stala firma Overwolf. Tehdy byla slíbena (staro)nová aplikace na správu addonů. Nyní je po několikaměsíčním vývoji dostupná všem skrz beta testování, viz tisková zpráva firmy Overwolf.

Nabruste si meče, vyleštěte brnění, dnes vám s hrdostí představujeme novou CurseForge beta aplikaci!

Aplikace je v současné chvíli dostupná pouze pro Windows a pro World of Warcraft addony. Podpora pro Minecraft a další hry bude dostupná od 17. listopadu, ve stejný den bude dostupný Mac klient.

 

Představujeme novou CurseForge apku!

V červnu jsme oznámili akvizici CurseForge, který jsme koupili od Twitche, a to, jaký to bude mít dopad na tvůrce a hráče. Od té doby tvrdě pracujeme na nové CurseForge aplikaci, děláme ji nově zcela od základu a stavíme ji na Overwolf frameworku. Nechali jsme se inspirovat původním Curse klientem, takže novou aplikaci jsme udělali tak, aby byla podobná a intuitivní. V podstatě je to ta samá CurseForge aplikace, kterou znáte z dřívějška a kterou milujete. Nyní se ovšem jedná o samostatnou aplikaci určenou na objevování a správu addonů.


Stáhněte si novou aplikaci zde!

 

Sami bychom to nezvládli

Dnešní spuštění aplikace je skvělou příležitostí projevit vděčnost všem, kteří testovali CurseForge aplikaci během alfy. Tisíce hráčů a tvůrců důkladně prozkoumaly celou aplikaci a sdílely zpětnou vazbu, čímž nám pomohli udělat aplikaci efektivnější. Během alfa testování jsme obdrželi stovky poznámek týkajících se aplikace, udělali jsme tucty oprav a úprav. Výsledkem je hladší běh a lepší zážitek.

 

Ještě jednou děkujeme, že jste nám pomohli s budoucností CurseForge!

 

Co se chystá

Děláme aplikaci, která bude domovem pro všechny autory módů. Cílem je nádherná platforma, kde mohou hráči objevovat nové věci. Podle nás je cestou otevřená diskuze jak s autory módů, tak s hráči. Chceme, aby CurseForge aplikace byla plně transparentní, tak jak můžete vidět na veřejné roadmapě.

 

Chceme i nadále zůstat transparentní ohledně výzev, kterým čelíme, a taktéž ohledně naší dlouhodobé CurseForge vize. Čteme vaše obavy, komentáře i zpětnou vazbu, které sdílíte online a na našem portále. Tyto nápady a zpětná vazba se stávají součástí naší roadmapy. Takže prosíme, sdílejte vaše postřehy!

 

Naše první dojmy? Srovnání s WoWUp.io se v následujících řádcích nemůžeme nevyhnout. Stažení asi nemá smysl komentovat, 1 MB velký soubor dává tušit, že se ještě něco bude dál stahovat. Což se potvrdilo. Po spuštění si zcela očekávaně vyberete, kam chcete appku nainstalovat, čímž se spustí stahování dalších 20 MB dat a navíc se stáhne i aplikace Overwolf. Jelikož CurseForge staví na Overwolf, asi je jeho instalace nezbytná. Celkem na disku zabere 320 MB, původní Twitch aplikace zabírala půl giga. WoWUp si řekne o 100 MB.

 

První spuštění trvá nečekaně dlouho, několik minut, a na konci si můžete, ale nemusíte, projít uvodním intrem. Prostředí aplikace vypadá na  současné poměry moderně, barevná kombinace ve fialovo-růžové, resp. tmavé s modrými a oranžovými akcenty, není vůbec špatná. Slibované reklamní bannery se konají tak napůl, jelikož již v aplikaci jsou, ale zatím obsahují poděkování. Máme obavy, jak velké bannery v konečné verzi budou, jaký vliv budou mít na výkon celé aplikace, internetový provoz, bobtnání aplikace na disku a potažmo na výkon celého systému.

es4mhekqlj_0809ea285468161e7ca6148966bb1bcc5c1d4da0_1604670207_439.png

WoW je nalezeno téměř okamžitě, přepínač mezi Classic a Retail verzí se schovává uprostřed nahoře (tmavé rozbalovací menu na tmavém pozadí, super nápad, když je člověk barvoslepý). U jednoho addonu, který používám, mi Overwolf hlásí, že je rozbitý. Divné, jelikož funguje tak, jak má. Na druhou stranu aktualizace addonů vyhledává v pravidelných intervalech a na rozdíl od WoWUp nabízí aktualizace mnohem dříve. Jak by se dalo očekávat, narozdíl od WoWUp chybí podpora addonů z jiných zdrojů, např. TukUI, WoWInterface atd. Jako poslední plus bych zmínil chybějící Twitch streamy, které se v původní aplikaci spustily ihned po startu.

 

Nová CurseForge aplikace sice na jednu stranu proklamuje otevřenost, jednoduchost, intuitivnost a malou velikost ale ve všem zatím podle mého selhává. Právě podobnost s Twitchem a snaha prodávat reklamní prostor (byť zisky půjdou tvůrcům) zavdává různým pochybám. Je na vývojářích, jak se poperou se zpětnou vazbou z bety.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Imrann 06.12.2020 12:31

Ahoj,
Snazim se nainstalovat klienta, ale vzdy mi to hodi chybu s pripojenim, ikdyz net normalne funguje. Mel nekdo podobny problem?

https://i.ibb.co/qshP216/Screenshot-1.png

Imrann 06.12.2020 12:44

Tak jsem nainstaloval rovnou WoWUp, problem solved :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet