Priest

Jestli existuje nějaká spojnice mezi lidmi a Světlem, pak jsou to rozhodně kněží. Po celá milénia, kdy komunikují se Světlem a snaží se dělat svět lepším místem, procházejí zničenou zemí, podávají pomocnou ruku všem potřebným a vnášejí světlo do každého temného zákoutí. Ovšem stejně jako světlo nedokáže existovat bez tmy a tma beze světla, někteří kněží se snaží lépe pochopit své schopnosti využíváním Stínu a kouzel, které se namísto léčení zaměřují na zraňování kohokoliv, kdo by se opovážil ublížit nevinným.

 

Historie

Kněží existují dlouho. Vlastně stejně dlouho jako existuje samo Světlo, které k nim promlouvá. Věří v něj mnoho ras Azerothu a i některé, které z Azerothu nepocházejí. Avšak možná nejstaršími uživateli, krom draeneiů, jsou noční elfové, kteří neužívají Světlo jako takové, ale požehnání měsíční bohyně Elune. Naopak ve Východních královstvích si Světlo našlo své zastánce mezi lidmi a trpaslíky. Jedním z nejznámějších kněží byl Alonsus Faol, arcibiskup Církve Svatého světla ve Stratholmu, který sehrál důležitou roli na začátku Druhé války, kdy nabídl pomoc nejen svých kněží, ale také založil Řád Stříbrné ruky a dal tak vzniknout paladinům, svatým válečníkům, kteří rozhodli o výsledku války.

 

Hrdinové

Velen

Velen, vůdce draeneiů, je možná nejstarší bytostí, která na Azerothu vládne Světlem. Už od dob vzniku Plamenné legie je, společně s ostatními draenei, vyhnancem z vlastního domova.

 

Anduin Wrynn

Princ Anduin Llane Wrynn je právoplatným dědicem stormwindského trůnu. V době zmizení svého otce, Variana Wrynna, vládl Stormwindu po boku Bolvara Fordragona a Katrany Prestor. V době Cataclysmu se vydal studovat taje Světla do Exodaru od samotného Velena.

 

Alonsus Faol

Arcibiskup Alonsus Faol je důležitou figurou, která sehrála velkou roli za Druhé války. Nejenže jeho kněží pomohli uprchlíkům ze Stormwindu, ale také založil Řád Stříbrné ruky a dal tak vzniknout prvním paladinům. V nadcházejícím datadisku Legion se má vrátit.

 

Tyrande Whisperwind

Tyrande je Vrchní kněžka sesterstva Elune a oficiální spolu-vládkyně nočních elfů. Vyrůstala se svými dvěma přáteli, bratry Illidanem a Malfurionem Stormragem. Jakmile dorostla do správného věku, stala se novickou Elune v Suramaru.

 

Moira Thaurissan

I když byla Moira jediným dítětem Magniho, krále trpaslíků, ironforgské zákony nepřipouštěly, aby se žezla ujala žena. Když však Magni zkameněl, vlády se ujala společně s Council of Three Hammers a vládne Ironforge dodnes.

 

Základní informace

Kněží disponují nejen obrovským množstvím léčivých kouzel, ale také těch, které jim propůjčují zvýšenou schopnost obrany a pomáhají držet si nepřátele daleko od těla. Každý zkušený kněz dokáže využít své síly k ochraně ostatních a zároveň se stát nepříjemným soupeřem.

 

dhTyp

  • Healer
  • Ranged Magic Damage Dealer

 

Bary

  • Život
  • Mana

 

Dostupné brnění

  • Cloth

 

Dostupné zbraně

  • Daggers
  • One-Handed Maces
  • Staves
  • Wands

 

Dokáže odstraňovat tyto negativní efekty

  • Magic
  • Disease

 

Dostupné rasy

Alliance Horda
Human Troll
Dwarf Undead
Draenei Tauren
Gnome Blood Elf
Night Elf Goblin
Worgen Nightborne
Lightforged -
Void Elf -
Pandaren

 

Schopnosti

  • Healing - Knězi využívají širokou škálu léčivých kouzel, aby vyléčili zranění sobě i svým přátelům.
  • Ranged damage - Díky Stínu jsou kněží schopni udílet velké poškození, ať už najednou, nebo v pravidelných intervalech po nějakou dobu.
  • Power words - Světlo dokáže nejen léčit, ale i zaštítit spojence mocným štítem, který pohltí mnoho silných útoků, nebo mohou jednoduchou modlitbou zvýšit schopnost obrany sobě i svým přátelům.
  • Mind Control - Jejich spojení s myslí a dušemi všech žijících bytostí jim umožňuje dokonalou schopnost manipulace.

 

Talenty

Jakožto mistři léčitelského umění se specializují hlavně na pomoc spojencům, ať už se jedná o léčení jejich zranění, nebo o buffy, které jim pomohou s obranou nebo se zvýšením damage. I když jsou to svatí bojovníci, poštvat si je proti sobě opravdu nechcete. Z dálky dokáží podpořit své přátele, ale i udělit velké zranění, pokud se jim znelíbíte.

  • Discipline
  • Holy
  • Shadow

 

Klady a zápory

Přednosti

  • Disponuje velkým množstvím léčivých kouzel, které může aplikovat jak na své spojence, tak i na sebe.
  • Umí oživit padlého spoluhráče.
  • Disponuje kouzlem, které ochrání jakoukoliv přátelskou jednotku štítem, který absorbuje určité množství zranění.
  • Má silné buffy, které podporují Spirit a Staminu.
  • Pomocí kouzla Mind Control dokáže ovládat jakéhokoliv humanoidního nepřítele se stejným či nižším levelem.
  • Má mnoho DoTek, které způsobují zranění po dobu několika vteřin.
  • Shadow priest má od datadisku Legion namísto many Insanity, která se některými kouzly dobíjí a některými vyčerpává.
  • Discipline priest je schopen používat Shadow i Holy spelly.

 

Nevýhody

  • Může nosit jen cloth armor.
  • V boji se zbraněmi na blízko je nepoužitelný.
  • Když se k němu někdo dostane na blízko, téměř nic nevydrží.
  • Málo instantních kouzel, které by dávaly přímé zranění.
  • Je závislý na maně.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MSarah 18.09.2010 10:10

DobřeTakže se dám asi na holy.,A takhle do bg jaké talenty? discipline?

Aruniel 18.09.2010 09:50

Rekneme, ze se budes orientovat na PVE, tedy raidovani, dungovani, heeeerecky...Takze, kazdy talent strom ma sve vyhody, nevyhody, a ruzne specifika. Wrent v tomto clanku, velice pekne popisuje priesta, takze doporucuji cely precist. 1, Nejprve je treba si rict, co chci, co me bude bavit. Bavi me healovat? Nebo chci delat ,,zlo´´ a tedy rozdavat rany.Muzes vyuzit zde talenty, pokud si nejsi jista, nebo ruzne talenty napr. od jinych hracu z armory, ci stranky priestbuilds.com.2, Taktez na tvem miste bych si po vybrani specu poradne procetl talenty abych lepe pochopil dany talentovy strom.Pokud umis anglicky, pak najdes dostatek tipu a rad na www.shadowpriest.comVyse uvedene je prevazne mysleno na PvE.

MSarah 18.09.2010 08:52

AhojZačala jsem nedávno hrát za priesta a vůbec nevím, do čeho dát talenty tak jestli by mi někdo poradil.,ale chtěla bych se zaměřit na holy, později možná shadow

Aruniel 17.09.2010 22:18

Spell penetrace slouzi pouze k tomu, ze ti pomaha snizovat resist vuci magii, kterou utocis proti danemu targetu. Resillience naopak pomaha, tomu kdo ji ma na sobe v:- redukuje sanci na obdrzeni kritu- redukuje dmg z jiz obdrzeneho kritu- redukuje dmg ktery do tebe de- redukuje efekt mana drain spelluK tomu fightu s magem: Pravdepodobne to bylo tim ze mel:1, Jak rikas hodne resilky2, Spellstealnul ti buffy, tzn. i shadow protection3, pokud se stalo vyse uvedene a tys mu to nedispelnul, tak ano, pak jsi mu mf moc nedaval.BTW, proti magum doporuji nahodit dotky a pak honem do LoS. Pokud te frost mag chytne nekde na prostranstvi tak muzes mit problem. Ale jsem spise pve hrac, me pvp zkusenosti jsou zanedbatelne.

Pagöda. 17.09.2010 22:05

a zase dalsi class ktery nemel spell pene a resil ano a daval sem do nej stejne dmg jako do maga ...

Pagöda. 17.09.2010 22:04

k tmu magovi mel hodne resilky ...

Pagöda. 17.09.2010 22:04

Oo mno rekl si toho vic nez sem cekal ale dekuji ti ... vlastne ted bych potreboval prodiskutovat spell pene vim k cemu slouzi ale pro jistotu .... diky nemu mi sp classy davaji mensi dmg a missuji? a nebo mi davajimensi dmg diky resilce? vlastne jeden mage ma sp pene a resil ... daval sem do nej malo dmg MF mno a on tvrdil ze to dela sp pene nedela to nahodou resilka? take otazky : sp pene redkuje spell dmg? :resil redukuje dmg ? a mimochodem myslim si ze o sh priestovi vis vic nez dost

Aruniel 17.09.2010 15:22

V prve rade bych rad doplnil, ze rozhodne tomu nerozumim tolik, abych tu mohl poucovat..Ale pokud chces shrnuti (PVP Shadow priest na WOTLK): K equipu: urcite si udelat pvp set, main staty SP a haste, crit naberes ze setu. Resilky je dostacujici kolem 1k, konkretne 1100 bych rekl ze je akorat.K armor penetration: Snizuje armor targetu, tzn. ze dotycnemu, ktery ma equip s ArP zvysuje dmg, ktery do tebe dá. V tvem pripade, kdy utocis jako caster spelly, je tento stat naprosto bezvyznamny. Avsak, muzes zlepsit sve survival sance pomoci glyphu, talentu atd., napr.: Glyph of Inner Fire, ktery ti zvedne o 50% armor z tveho selfbuffu Inner Fire. (tedy ne z celkoveho ale z armoru, ktery ti da ten buff)K Spell penetration: Rikas, ze vis k cemu slouzi, tudiz nebudu dale rozebirat, snad jen doporucuji mit aspon 131 sp pene, a to z duvodu, ze vetsinou bude mit protivnik nejakou tu shadow protekci, tedy 130 prot proti shadow.Snad ti to pomohlo, doufejme, ze se zde vyjadri i nekdo mnohem sofistikovanejsi.

zajic 15.09.2010 02:32

Pagöda.
stejne priesta taurena skoro nikdo nebude hrat .... + myslim ze to neni spatny . Aspon to ozivi hru ... treba priest tauren bude vypadat fakt dobre
osobne bych hral taurena priesta.. v t6 vypada moc luxusne..ale co bude v ty dobe t6? zbytecnost po ktery nikdo ani nevzdechne.. uz ted to je nic..
furrymare
boze tauren v cata bude priest no to je proti prirode
kdyz muze bejt tauren Holy Cow (pala) tak proc by nemoh bejt priest? Sunwalkeri neverej ve svetlo jako takovy ale ve slunce..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet