Proč je World of Warcraft tak populární?

Jak to všechno začalo?



 roce 1994 vydala firma Blizzard první hru ze série Warcraft. Na tu dobu byla hra velice propracovaná. Tehdy si asi nikdo nemyslel, že za 15let to bude takto vypadat.

O 2 roky později Blizzard vydal další díl Warcraft 2. Tato hra přinášela dlouhý singleplyer a navíc i multiplayer. Tehdy si blizzard řekl že vyrobí i něco z budoucnosti - a přišel Starcraft.

Přichází Warcraft 3 ,který s sebou nese i datadisk. Tato hra se ještě hraje dnes v podobě známé jako DoTa. Velice pěkně propracovaná hra se 3D prostředím.

Psal se rok 2004 a na svět přichází úplná bomba - World of Warcraft. Hra trhala žebříčky a trhá je dodnes. Již první den od vydaní tuto hru hrálo strašně lidí. Oblíbenost stoupala a počet serverů taky. Z Warcrafttu 3 se hráči mohli pěkně přesunout do WoW, kde ten příběh byl použit. Jediné co potřebuje je připojení k internetu a počítač, hra není moc náročná.

A teď to vypadá takto



Na oficiálních serverech je přes 11 milionů předplatitelů. To číslo je si myslím větší, protože existují stovky free serverů. World of warcraft se nakonec zapsal do Guinnesovy knihy. Blizzard neváhal a vydal další dva datadisky k této super hře. Ovšem ne všichni se uspokojili, nkěteří spíše nadávají, že je to lehké, ale každý je jiný. Třeba se to napraví příchodem další etapy nebo vymyslí novou hru. Jenže to říci nedokážu...
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet