První HC kill Azshary

  Azshara    Patch 8.2    World First   

Včera se nám otevřely brány nového raidu, Azshara's Eternal Palace, který představil nové, avšak dle mnohých velmi zábavné mechaniky. Ty ale představují narůstající výzvu, čím víc se blížíte k souboji se samotnou Azsharou. Oproti předchozímu raidu, Battle of Dazar'alor, se zdá, že Blizzard si chce více vyhrát s konceptem výkonu každého jednotlivého hráče, místo plnění mechanik raidu jako celku. Každý hráč během jistých soubojů má v tomto ohledu jistou zodpovědnost, aby raidu nezavařil a nepřivedl jej tak k wipu rapidní rychlostí.

 

Samotný souboj s Azsharou je propletený občasnou komplexností a hlavně uměním dávat pozor. Z počátku totiž musíte hlídat 3 wardy a nesmíte dopustit, aby kterýkoli z nich přišel o energii. Postupem času se aktivuje speciální ward uprostřed, ke kterému musíte přistupovat zase trošku jinak. Tohle vše musíte zvládnout s dalšími 4 fázemi a 2 mezifázemi, kterými musíte Azsharu provést. Každá z nich začíná mít jinou komplexnost, což může místy vyústit v totální chaos. Komu prvnímu se vlastně povedlo tohle zvládnout na HC?

 

Jedná se o americkou guildu Strawberry Puppy Kisses z realmu Area 52. Na tomhle killu byl však jedinečný fakt, že k pokoření posledního bosse na Heroic obtížnosti došlo až po 24 hodinách od otevření nového raidu. Normálně to doposud šlo tak svižně, že i poslední boss byl na Heroic obtížnost pokořen v den, kdy byl samotný raid otevřen. Celý Azshara's Eternal Palace, obzvláště Azshara, vyžaduje místy opravdu velkou koordinaci a soustředěnost, což mělo za následek to, že Azshara padla de facto až další den. 

 

 

Líbí se vám nový raid? Jak daleko jste prozatím došli? Podělte se v komentářích!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Perzeus 1 11.07.2019 21:17

Opravdu po zacatku fba patch ktery se povedl konecne blizz pochopil ze to jde i lepe nerikam ze se to kazdemu zamlouva to uz je vec jednotlivce a cg ke killu

Hromovapest 11.07.2019 20:05

Gratulace. Nový raid je super. A vůbec celý ten patch.Mam na 3 měsíce co dělat s mainem než se dostane na řadu altík.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet