Quest for Pandaria, 3. kapitola

/pic/povidky/questfpanda/qfp-logo
„Takovéhle řeči mívají vážně následky, Chene.“ „Hej, podívejte se na mě! Oh, počkat, nemůžete, protože jsem Li Li Stormstout, magická neviditelná pandarenka!“ „Li Li by si nikdy takový nesmysl sama nevybájila,“ pokračoval Chon Po. „Ne bez…“ „ ‚Nesmysl?‘ O čem to mluvíš? To není žádný nesmysl! Tam venku je celý obrovský svět, o který bychom se měli starat, a zatím každý smradlavý pandaren na tomhle plovoucím ostrově je příliš zaměstnán schováváním své velké hlavy pod krunýřem, jako to dělá Shen-zin Su za velkých bouří.“ „Panhaheni nehají krunýře, Li Li,“ zamumlal Shisai s plnou pusou. „To je metafora, ty hňupe.“ „Nemluv s plnou pusou, Shisai! A ty svému bratrovi nenadávej, Li Li!“ Li Li pohlédla na svého otce a bratra. „Nemůžu uvěřit, že nejste ani trochu zvědaví. Co lidé ve světě? Co jejich města, jejich země?“ „Ani ne, pokud to zahrnuje sežrání ogrem, jak jsi říkala, Li Li.“ Shisai hlasitě polkl. „Teda, příběhy strýčka Chena jsou skvělé a tak vůbec, ale…“ „Páni, ta ryba, co jsi udělal, je vážně skvělá, Po. Díky moc za večeři!“ ozval se hlasitě Chen. „‘Sežrání ogrem‘?“ Chon Po se vymrštil ze židle. „To si vymýšlíš věci, abys s nimi děsila bratra?“ Naklonil se vpřed a upřel na svoji dceru přísný pohled. „Ne!“ vykřikla Li Li rozhořčeně. „Já si nic nevymýšlím! Teda… přesně jak jsem říkala, ten ogr mě zajal, ale s tím sežráním to byla možná trošičku nadsázka…“ „DOST!“ zaburácel Chon Po. „Poslouchej se trochu! Začít s tím, že se ti ‚nic nestalo‘, a pak podotknout jakoby nic, že tě držel v zajetí ogr! A ty stále trváš na tom, jak je okolní svět úžasný a poetický? To tě Boova smrt vůbec nepoučila?“ Všichni, včetně Shisaie, ztuhli. Li Li svěsila hlavu a uhýbajíc očima se zahleděla na svůj talíř; srdce jí probodl palčivý osten viny.
„To nebyla její chyba, Po,“ řekl Chen tiše. „Ne,“ připustil Po s očima upřenýma na Li Li, „ale kdyby nebyla utekla, nikdy by k tomu nedošlo.“ Li Li zaštípaly v očích slzy. Kolikrát už o tomhle sama přemýšlela? Li Li v poníženém vzteku stiskla zuby. Nebudu brečet. Nebudu brečet. Nebudu… „Chone Po, nebyl jsi to ty, kdo poslal Boa za Li Li?“ „Co tím chceš říct, Chene?“ Chen si povzdechl. „Jenom to, že přemýšlet nad tím coby-kdyby, je ztráta času. Li Li nemohla předvídat budoucnost o nic víc než ty.“ „Že jsem nemohl?“ Chon Po obrátil svůj hněv proti bratrovi. „Stalo se vůbec někdy něco takového tady na Shen-zin Su? Náš domov je to nejbezpečnější…“ „Ano,“ přerušil ho Chen rozhodně. „Pro Xiu Li obzvlášť.“ Atmosféra kolem stolu při zmínce o Li Liině a Shisaiově matce ještě více zhoustla. Chon Po sklonil hlavu, třesa se vztekem. „A,“ pokračoval Chen tvrdošíjně, „Wanya už také pohřešujeme hodně dlouho. I on je zřejmě mrtev.“ Chon Po zavrčel a otočil se k Chenovi. „Co tím chceš říct?“ „Rybářské lodě se potopí. Ne všichni se navracejí. Jako Wanyo, jako… jako tvoje žena, nebo další naši přátelé. Risk tu bude vždy, bez ohledu na to, kde se nacházíme. Nemůžeš to ovlivnit.“ Chon Po se pomalu a tiše posadil, překypuje vztekem. „Tati,“ zkusila to Li Li, „chci vidět svět. Budu opatrná…“ „Jsi zatracený blázen, že nad tím vůbec přemýšlíš!“ Chon Po uhodil pěstí do stolu, až se keramické misky roztřásly. „Svět je nebezpečné místo, jak nám ostatně tvůj drahý strýc Chen neopomněl připomenout. Jsi dítě. Chceš skončit jako Bo? Nebo tvoje matka?“ „Chone Po!“ pokáral ho ostře Chen, ale ve chvíli, kdy ta slova teprve opouštěla jeho ústa, už Li Li vybíhala z místnosti, dusíc v sobě pláč. Po chvíli uslyšeli nad schody prásknutí dveří. Chen se vyrovnaně zadíval přes stůl na Poa, který si vyzývavě založil ruce na hrudi. Jeho umíněně stisknutá čelist Chena prakticky vyzývala k nějakému protestu. „Na slovíčko, drahý bratře, pokud nejsi proti?“ zeptal se Chen tak zdvořile, jak jen dokázal, a pokynul směrem ke kuchyni. „Dobře.“ Chon Po se prkenně postavil a napochodoval do druhé místnosti s Chenem v těsném závěsu. Shisai, zanechán o samotě u stolu, vylovil z polévky kousek mrkve a pomalu žvýkal. Vrhl letmý pohled směrem ke kuchyni, ke schodišti, a polkl. „Tak tohle je divný,“ oznámil poté prázdné místnosti a přidal si.
<- Předchozí | Stránka 3 | Další ->


Naposledy upravil/a Mordecay 11.09.2014 v 23:23:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ordefefem 22.04.2023 10:24

It is also do any male enhancement products actually work Maryland good <a href=http://buycialis.skin>buy generic cialis online safely</a>

Darswaithe 14.11.2012 15:22

No to bude velký ratata jeste

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet