Rozhovor s Clainou

  Claina    Kresby    Legion   

 

SKIP TO THE ENGLISH VERSION

 

Mnoho lidí do World of Warcraft komunity přispívá převážně streamováním či tvořením poučných a zajímavých videí. Pak tu jsou ale tací, kteří zvolili poněkud tradičnější způsob. Od digitální podoby se přesunuli ke kořenům samotného umění, tedy kreslení. My si dnes představíme přesně takovou osobu, která naší československé komunitě takto přispívá.

 

Pokud jste trochu aktivnější na sociální síti Facebook, konkrétně v československých World of Warcraft skupinách, pak jste nejspíše natrefili na nejeden obrázek s touto tématikou. Někteří hrdinové z Warcraftu žijí dál barevně na bílém. Této role se ujala především právě Claina, pro kterou kreslení rozhodně není cizí. Řekli jsme si, že ji trochu vyzpovídáme. 

 

 

Ahoj, mohla by ses nám představit trochu blíže?

 

Ahoj! Jmenuju se Šárka a říkám si “Claina”. Miluju všecko, co se odchyluje od reality, takže především PC hry. Jinak je mi 19 a jsem z Prahy. (Jo, a jsem z půlky Moravačka, wow! :D)

 

 

Jak ses ke kreslení vůbec dostala?

 

Nikdy jsem nějak více nekreslila, ale hrozně jsem si zamilovala pár her a chtěla si své oblíbené postavy ztvárnit. A tak jsem začala kreslit a líbilo se mi to. Nebylo to ještě nic extra, ale dostávala jsem kladný ohlas a to mě to hodně motivovalo pokračovat.

 

 

Proč sis vybrala převážně "Blizzardovky"? Jak jsi k nim nalezla cestu?

 

Warcraft. První hra od Blizzardu, co jsem hodně hrála, převážně s bráchou. Ten mě pak přivedl i k World of Warcraft. Zbožňuju absolutně všecko ohledně té hry. Hrála jsem i Diablo III a to mě třeba motivovalo ke kresbě Tyraela. 

 

 

Jaká je tvá oblíbená postava? 

 

Khadgar. Celkově mám hrozně ráda mocné kouzelníky. Bojovníci s meči jsou fajn, ale kouzelníci jsou zas něco úplně “odchýleného od reality”. Jo a taky mi přijde, že jeho postava je ve hře ztvárněna tak trochu vtipně, a to je prostě bod navíc. A mám ve hře hračku s jeho hlavou, to je sen. 

 

 

Na které ze svých děl jsi nejvíce hrdá? 

 

Tak vždy jsem nejvíce hrdá na ty, co dělám bez předlohy, jako třeba má nedávná kresba Anduina. Ale také na ty, co jsou zpracované kvalitně a téměř bez chyb, z těch mám největší radost z Variana a Garroshe. Ale podle mě nejvíce budu hrdá na to, co dělám teď, a to je Sylvanas a opět bez předlohy, zatím jde skvěle, tak uvidíme!

 

thahka6cz2rm8k9_1493983325.jpg

 

 

Dá se to hodnotit i podle obtížnosti? Myslím tím, zda je pro tebe nějakou postavu těžší nakreslit než nějakou jinou?

 

Určitě ano. Třeba orci mají specifický obličej a já jsem naučená na lidské obličeje a i ty mi někdy dělají problém. Nebo třeba stavba těla trolla, murloka, goblinů a jiných potvůrek, co jsou vlastně jako člověk, jen pěkně zohýbaní nebo zmenšení. Pak tu máme draeneiské a taurenské nožky s kopýtky. Je toho dost, co se musí člověk přiučit. Takže třeba s kresbou Garroshe jsem spokojená, ten obličej mi dal zabrat. 

 

 

Co, resp. koho jsi naposledy kreslila?

 

Anduina. A teď mám rozdělanou Sylvanas!

 

zu3kwsyzf5r6gya_1493983325.jpg

 

 

Už máš vyhlídnuté, koho budeš kreslit příště?

 

Pravděpodobně Maiev. Už jsem ji chtěla kreslit dlouho, tak se do toho konečně pustím. ☺

 

 

Používáš nějaké speciální pastelky, nebo se to dá i normálními? Odráží se to nějak na té kresbě?

 

Můžete se znova podívat na obrázek Variana, ten je pastelkami, co stojí +- 7,- Kč za kus. No a pak tu jsou pastelky, co stojí skoro 50,- Kč za kus, a těmi jsem kreslila Garroshe, tak můžete porovnat sami. Pokud už trochu umíte pracovat s pastelkami, dá se to téměř s čímkoli, ale ta lepší kvalita dodá většinou výraznější barvy a také se nelámou a kresba má takovou hladší texturu, prostě je to o maličko lepší, lhát nebudu! 

 

ppd7u9qzz8ehzkl_1493983325.jpg

 

 

Nelze si té kvality nevšimnout. Jsou tvé výtvory na prodej?

 

Ano, mám e-shop, ale tam není nikdy vše co zrovna prodávám, takže je vždy lepší mi napsat na stránku a domluvit se, e-shop potom zařizuje všecko okolo prodeje, bezpečí dodání a platby.

 

 

Zajímavé. Když pominu kreslení, jsi také aktivním hráčem World of Warcraft?

 

Ano. Hraju aktivně +- 8 let. Byly chvíle, kdy jsem nehrála a pak začla, ale to měl asi každý hráč World of Warcraft. Hrávala jsem na privátních serverech, “freečkách”, ale už přes rok a půl hraju na oficiálním serveru.  

 

 

Aliance, Horda? Nebo snad Plamenná legie?

 

“Za Alianci? Za Hordu? Ne. Za Azeroth!!!” To jsou asi tak mé pocity.  Je pravda, že Alianci preferuji, ale hraju ji spíš ze zvyku, mám ráda obě frakce, každá měla své ztráty a bolesti a své problémy a řešení. Nikdy jsem nebyla přímo na jedné straně, nejradši bych pomohla všem a rozdrtila Plamennou legii. Cítím se jak panda. Sakra.  

 

 

Co tě ve WoW nejvíce zajímá, resp. co provozuješ nejvíc?

 

Často dostávám narážky, že jsem žena a je to ten důvod, ale miluji sbírání transmogů. Jelikož hraju monka a ten má docela smutný počet setů, tak si často tvořím nějaké své vlastní. Dále taky zbožňuji profese a vše okolo nich, hlavně vydělávání goldů z flaštiček. Taky chci nasbírat všechny recepty na vaření ve World of Wacraft. Jídlo a flaštičky budou lidi chtít pořád!  

 

 

Zajímá tě příběh? Pokud ano, jak bys zhodnotila boj s Legií? Co se podle tebe bude dít dál?

 

Příběh tak nějak sleduji, ale co mě zajímá, je, kam sakra zmizela Jaina Proudmoore. Ženy jsou problémové, takže to bude určitě něco okolo toho. No a kdybych neměla vtipkovat, tak asi nějaké příjemné zachránění Azerothu, chvilka klidu a pak příchod N’Zotha a všichni umřeme na ránu chapadlem po hlavě. Nebo tak něco. Ok, stále vtipkuji, nechávám se překvapit, co doopravdy bude dál!

 

 

Však ono se to nějak vyvrbí. Schválně, co si pro nás Metzenáři připraví. Nicméně, já ti děkuji za ochotu, že jsem tě mohl trochu vyzpovídat. Přeji hodně štěstí a úspěchů s kreslením, ať se daří a nejspíš budeš mít i o jednoho "kresbozájemce" navíc. *smích*

 

Já moc děkuju, doufám, že jsem všechny čtenáře neunudila k smrti. A pokud chcete vidět více mých prací, určitě se přijďte podívat na mou Facebook stránku nebo můžete sledovat průběhy mé kresby na Instagramu. Takže já se loučím, jdu zachraňovat Azeroth!

 

 

English version - click below

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Hanzias
Jan Vágner

Hanzias je autorem 227 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Rreezznniikk 27.05.2017 08:42

Pěkný, to čumim :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet