Steelseries SRW-S1 Racing Wheel

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/wheel/SteelSeries_Wheel

Balení

Oproti myším, sluchátek či klávesnic z balení volantu dýchá volnost. Balení je skoro z průhledného plastu, takže jde vidět každé tlačítko, každý kousek volantu. Samozřejmě na obalu najdete informace o produktu. Ale o těch trochu později.
SIMRACEWAY S1 Steering Wheel SIMRACEWAY S1 Steering Wheel SIMRACEWAY S1 Steering Wheel SIMRACEWAY S1 Steering Wheel
[odstavec]

Design volantu

Volant odpovídá vzhledově spíše volantu Formule 1. A to jak tvarem, tak počtu tlačítek, kterých je patnáct. Co může být trochu zarážející je absence pedálů a pevného uchycení ke stolu. Ptáte-li se proč? Je odpověď velice jednoduchá. Volant má zabudované polohové senzory, takže snímá, na kterou ze stran je nakloněn. Na jednu stranu je to opravdová paráda, protože je volant dobře skladovatelný, avšak nevýhodou může být delší ježdění závodů, po kterých mohou trochu bolet ruce.
SIMRACEWAY S1 Steering Wheel
Jak jsem již napsal. Volant zdobí patnáct tlačítek, která s trochou boží vůle využijete ve všech závodních hrách. Ať už se jedná o pohledy či změnu kamery, boost, klakson nebo tlačítko pro menu... všechna tlačítka jsou uspořádána tak, aby nebylo žádné z nich moc blízko a ani moc daleko od boků volantu.
SIMRACEWAY S1 Steering Wheel
Bohužel hlavní hrou, která je volantem plně podporována, je Simraceway, takže další vymoženosti jako Assists nebo ukazatel otáček v jiných hrách nevyužijete. Prostě a jednoduše nefungují. Což je velká škoda například u F1 2011, u kterých se dokáže člověk zabavit na dlouhou dobu.
SIMRACEWAY S1 Steering Wheel
Na zadní straně volantu jsou čtyři pedály. Dva z nich jsou k akceleraci a brzdění a dva ke změně převodových rychlostí.
SIMRACEWAY S1 Steering Wheel SIMRACEWAY S1 Steering Wheel
[odstavec]

Kompatibilita a hry

Po delší dobu jsme u SteelSeries zvyklí na nutnost, resp. možnost připojení komponentu přes SteelSeries Engine. Program, který pomáhá s aktualizací ovladačů a firmware, není u volantu potřeba. Volant je stejně jako všechny výrobky SteelSeries Plug-and-Play a nepotřebuje tudíž žádnou péči ze strany uživatele. Pokud máte k dispozici velkou zásobu závodních her, můžete jásat. SIMRACEWAY S1 Steering Wheel nalezne podporu v mnoha hrách, které jsou již na trhu. Největší využití nalezte avšak ve hře, kterou vydala přímo firma. Simraceway je závodní hrou, ve které volant funguje nejlépe a využije všechna tlačítka a možnosti. Avšak nechybí podpora u F1 2010, F1 2011, DiRT 2, DiRT 3, DiRT Showdown, Live for Speed, Test Drive Limited, Need for Speed: Shift, Need for Speed: Underground a v mnoho dalších hrách. Osobně jsem volant zkoušel ve formulích, DiRT 2, DiRT 3 a Simraceway. Hry dostávají s volantem úplně jinou atmosféru a začaly mě bavit. [odstavec]

Obecné informace

Volant není zrovna nejlevnější záležitostí, ale v poměru cena - výkon a skladnost je jasným vítězem pro každého, kdo hledá dobrý a skladný volant. Sám bych nečekal, že mě hraní na profesionálního jezdce rally začne bavit. S volantem jsem dostal chuť sednout do auta a navštívit nejbližší pole nebo závodní okruh. Samozřejmě existují lepší a možná levnější varianty, ale i tento mazel má něco do sebe. [odstavec]

Kde volant koupit?

Pořízení v Česku bude docela oříšek. Větší obchody jej vůbec nevedou (ani na objednávku). Avšak na portálu Heuréka se pár obchodů najde. Avšak je tu další, možná lepší varianta. SteelSeries má poštovné nad 100€ zdarma. Při ceně €119,99 tedy můžete využít i oficiální obchod bez nutnosti platit dalších pár stovek za poštovné.

Poděkování

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries za poskytnutí zkušebního volantu. Firma jednala jako vždy rychle a vše bylo na profesionální úrovni. V budoucnu se rozhodně můžete těšit na další zajímavé výrobky. [odstavec]

Doplnili byste něco?

Pokud máte nějaké návrhy na doplnění článku, resp. review, klidně napište do komentářů a můžeme se nějak domluvit. Děkuji.

Naposledy upravil/a Ellendway 08.06.2012 v 14:10:41.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

DaveL 10.06.2012 14:09

Volant zajímavý, ale protože kvalitních F1 her ani moc není, tak jiná volba je pak už Logitech G25 / 27 což už je zase jiné kafe.Elle, kdyžtak si s tím zkus zahrát ještě GRID.. :P

Ellendway 08.06.2012 17:16

Rammelzee
Peckové, u F1 a pod. to musí být senzační a mít tu možnost, tak ho taky na pár (set) okruhů ozkouším. Bohužel jediné, co ze závoďáků a simulátorů dlouhodobě hraju je LFS a to 70/30 ve prospěch driftů, kde by mi ta opora v podobě stolu chyběla. Jak z pohledu rejdu, tak rychlého kontra. Po tejdnu hraní bych měl ruce jak v Úžasňákách (myslím že ta gumo-ruká tam byla). Ale recenze suprová.
Osobně volant nejvíce používám u DiRT 2, protože F1 se mi zdají až moc arkádové a ne moc dobře se hrají, když letíš do zatáčky 250km/h. Ale u DiRTa se hra fakt super.

Rammelzee 08.06.2012 17:05

Peckové, u F1 a pod. to musí být senzační a mít tu možnost, tak ho taky na pár (set) okruhů ozkouším. Bohužel jediné, co ze závoďáků a simulátorů dlouhodobě hraju je LFS a to 70/30 ve prospěch driftů, kde by mi ta opora v podobě stolu chyběla. Jak z pohledu rejdu, tak rychlého kontra. Po tejdnu hraní bych měl ruce jak v Úžasňákách (myslím že ta gumo-ruká tam byla). Ale recenze suprová.

Ellendway 08.06.2012 13:24

Michelin
Rád bych poděkoval firmě SteelSeries za poskytnutí zkušební myši...a já že se testoval volant
Hah! Díky za upozornění. Těch pár posledních řádků bývá vždy stejných.

Michelin 08.06.2012 13:07

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries za poskytnutí zkušební myši...a já že se testoval volant

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet