The Exodar

xodar je opravdu podivné město, ve kterém sídlí většina zástupců rasy Dreanei na Azerothu.

Jeho historie je opravdu krátká, protože Exodar je vlastně přestavěná vesmírná loď, ve které nedávno Dreaneiové přistáli na Azerothu. Původně to však byla součást ještě většího vesmírného komplexu zvaného Tempest Keep - v něm kdysi přiletěli Naaru do Outlandu. Ti ho však časem opustili, a dovnitř se poté nastěhoval princ Kael'Thas se svými následovník.

Vůdce Dreaneiů - Velen se se svým lidem skrýval v Outlandu ze strachu z Plamené Legie a z orků a jednoho dne vymyslel plán, jak odtud uniknout. Zaútočili na jedno křídlo Tempest Keepu a v něm odletěli skrz Twisting Nether až do Azerothu, kde přistáli na řetězu malých ostrovů západně od Darkshore.

Exodar vypadá trochu jako obrovský krystal a uvnitř můžete nalézt spoustu technických vymožeností, které sloužili například k pohonu vesmírné lodi.

Zajímavý je i název Exodar, který vlastně poukazuje na část Bible Exodus, jelikož Dreaneiové museli také odejít a opustit své domovy.

Hlavní města - Exodar



Zpět na seznam zajímavostí

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

djmetla
Patrik Hoffmann

djmetla je autorem 1114 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet