Trollové

  Darkspear    Vol'jin    Troll   

Historie

Trollové jsou jedna z nejstarších ras Azerothu. V minulosti jejich říše pokrývala většinu světa. Jak už tomu však bývá u smrtelnických ras, občanské války a vzrůstající napětí mezi jednotlivými kmeny vyústily v to, že se celá říše začla štěpit na menší, až se celá rasa uskupovala v pouze menších kmenech. Hratelní trollové, kteří jsou součástí Hordy, pocházejí z kmene Darkspear. Samotný kmen Darkspear pochází z trollí říše Gurubashi. Ta vznikla v důsledku války s rasou Aqir, kdy se jednotlivé trollí říše spojily v takzvanou Říši Zul a tyto služebníky Starých Bohů lovili dnem i nocí. U trollů však bylo velice časté, že se jejich říše nesnášely, tudíž nebylo žádným překvapením, když k sobě opět začly chovat odvěkou nenávist poté, co válka s Aqiry skončila a Říše Zul se tím rozpadla.

 

Říše Gurubashi ovládala území jižního Azerothu. Velkou ránu jí však uštědřilo Rozdělení Světa (The Sundering), ze kterého se Gurubashi nikdy plně nevzpamatovali. S celou říší to šlo od desíti k pěti, až to vedlo k tomu, že část těchto trollů hledala pomoc u Loa. Jeden takový jménem Hakkar jim odpověděl, ale málo kdo věděl, že to bude jedna z těch smutnějších kapitol v historii. Ačkoli to Gurubashi do jisté míry nakoplo v odrážení jejich sousedních nepřátel, Hakkarův vliv na trolly byl více než negativní, jelikož se jednalo o Loa, který vyžadoval pravidelné oběti v časech hladomoru a nemocí. Přesto se zde vyskytovali trollové, kteří se stali jeho fanatiky. Tito trollové se nazývali Ata'lai. Zandalari trollové byli zprvu potěšeni vzestupem Gurubashi, ale když si uvědomili, že Hakkarova touha po krvi nebude mít konců, rozhodli se zakročit. 

 

Vypluli proto do Eastern Kingdoms a vykročili vstříc nové válce, která je zavedla až do Zul'Gurubu, hlavního města říše Gurubashi. S vypětím všech sil však byli schopni Hakkara a jeho stoupence zastavit. V této občanské války se celá říše Gurubashi začala štěpit do menších kmenů, a jedním z nich byl právě kmen Darkspear, který s ostatními kmeny z říše Gurubashi moc dobře nevycházel. To vyústilo v jejich emigraci na nezmapované ostrovy nedaleko Maelstromu. 

 

Osud na jednu stranu Darkspear trollům příliš nepřál a zanedlouho našli své nové nepřátele po přistání na těchto ostrovech v místních murlocích ovládaných nagou Zar'jirou. Mimo murloků se dostali do bojů s Kul'tiraskou jednotkou, která pátrala po ztracených lodích z Lordaeronu ukradených orky. A stejně tak, jako se objevili Kul'tirané, se objevili i orkové pod vedením Thralla, kteří naopak trollům nabídli pomoc. Vůdce Darkspear trollů, Sen'jin, pomoc s vděkem uvítal. Bohužel pro ně, Zar'jira chaosu mezi lidmi, orky a Darkspear trolly využila, což nakonec vyústilo v Sen'jinovu smrt.

 

Thrall Darkspear trollům nabídl místo v Hordě a ti jej jak z vděku, tak z potřeby spojenců přijali. Následovali orky a jejich Hordu až na horu Hyjal, kde se odehrála jedna z největších bitev s Plamennou legií. Po Třetí Válce se orkové usadili v krajině Durotar na východním Kalimdoru a trollové na nedalekých ostrovech zvané jako Echo Isles (Ostrovy Ozvěn), kde si, po dlouhé době, založili nový domov. Vedení Darkspear trollů se mezitím chopil Sen'jinův syn, Vol'jin. Nadvlády nad ostrovy se však chopil bývalý Vol'jinův přítel, Zalazane, který vlivem moci, jež disponoval, svůj kmen zradil.

 

Ačkoli trollové v následujících letech nedostali příliš prostoru, k opaku se začalo chýlit ke konci datadisku Wrath of the Lich King. Vol'jin se definitivně rozhodl vzít si Echo Isles zpátky, a proto požádal o pomoc i ostatní rasy Hordy. Darkspear trollům se nakonec podařilo Zalazaneho porazit a Echo Isles obsadit. Naneštěstí byl Thrall nucen jmenovat nového náčelníka Hordy, kterým se stal arogantní Garrosh Hellscream, který ostatním rasám dával najevo svůj postoj, k trollům obzvláště. To donutilo veškeré Darkspeary žijící v Orgrimmaru přestěhovat se na Echo Isles. 

 

Vol'jin po krátkém čase dostal pozvánku na trollí summit pořádaný prorokem Zulem s cílem znovu obnovit majestátnou trollí říši, která by se postavila svým nepřátelům a znovu zaujala své právoplatné místo ve světě. Vol'jin však odmítl a řekl, že jeho místo a domov jsou v Hordě, a pokud ji ohrozí, postaví se proti nim.

 

Garroshova arogance během objevení Pandarie vystoupla na takovou úroveň, až si tím znepřátil i valnou část samotné Hordy. Tuto rebélii vedl Vol'jin, který Garroshovo chování předvídal jako jeden z prvních. Navzdory neúspěšným pokusům o vraždu vůdce trollů z Garroshovy strany, se arogantního náčelníka podařilo svrhnout a na jeho místo byl dosažen právě Vol'jin. 

 

Garrosh však měl v plánu se Azerothu za jeho "nelibost" pomstít a ve snaze vytvořit novou, "nezkaženou" Hordu se za pomoci bronzové draka Kairoze vydal do alternativního Draenoru. Ačkoli zdánlivě utekl svému trestu, nevědomky poskytl Legii možnost k další invazi Azerothu prostřednictvím alternativního Gul'dana. 

 

Po kampani na alternativním Draenoru Legie skutečně započala svou třetí invazi na Azeroth, kdy se Gul'dan "v tichosti" dostal k Sargerasově hrobce, odkud otevřel portál na samotný Argus a démoni tak mohli započít největší útok, kterému Azeroth kdy z jejich strany čelil. Tentokrát byly velmoci Azerothu, Aliance i Horda, s hrozbou Legie již dobře obeznámeny a ačkoli je invaze zastihla poněkud nepřipravené, byly odhodlané její útok odrazit. Aspoň si to myslely. V první neslavné bitvě o Broken Shore Legie uštědřila oboum frakcím krutou ránu a to tím, že vůdci obou frakci v konečném důsledku zemřeli. Ačkoli Vol'jin byl z posledních sil schopen říct své poslední sbohem až v Orgrimmaru, duchové mu prý vyjevili, že novým náčelníkem, k překvapení všech, se má stát Sylvanas Windrunner. Vol'jinovo tělo poté bylo obřadně spáleno a jeho popel vložen do urny. 

 

Azeroth nakonec z války s Legií vyšel vítězně, ale v jejím důsledku se po celém Azerothu začal objevovat záhadný materiál zvaný Azerite (v podstatě krev Azerothu-titánky), který tentokrát definitivně vzplál oheň války mezi Aliancí a Hordou. Obě frakce začaly hledat nové spojence a konkrétně Horda je našla v Zandalari trollech a rozdílné trollí kmeny k sobě zvláštní cestou nalezly cestu. V souvislosti s tím se prohloubil kontakt s Bwonsamdim (loa smrti), se kterým měl Vol'jin jakési pouto vzájemného respektu. Zalazane v tom čase našel způsob, jak se vymanit z Bwonsamdiho vlivu a opět začal ohrožovat Echo Isles. Po sletu těchto událostí se zjistilo, že Vol'jinova urna je prázdná a jeho duch nezvěstný, což pohlo i samotným Bwonsamdim. Vol'jinova ducha se po nějaké době podaří vypátrat a dozvídáme se i náznaky toho, že ani on sám neví, kdo od něj požadoval dosazení Sylvanas na pozici Náčelníka a prazvláštní okolnosti, které nakonec vyústily v jeho smrt. Momentální role Darkspear trollů je ta, že musí čelit prazvláštním cestám osudu, které je přivedly k Zandalari trollům a záhadným okolnostem, které nyní provázejí Vol'jina.

 

Raciální schopnosti

spell #20557 - Ze zabíjení zvířat (Beast) dostanete o 20 % více zkušeností (expů).

spell #20555 - Vaše životy se obecně regenerují o 10 % rychleji. Část celkové regenerace životů v hodnotě 10 % probíhá i během souboje (combatu).

spell #26297 - Po aktivaci zvýší váš Haste stat o 15 % na dobu 10 sekund. Cooldown 3 minuty.

spell #58943 - Trvání veškerých pohyb omezujících efektů mířených vůči vám je sníženo o 20 %.

 

Povolání Výsledek obrázku pro darkspear troll crest

  • Death Knight
  • Warrior
  • Hunter
  • Shaman
  • Monk
  • Druid
  • Rogue
  • Priest
  • Mage
  • Warlock

 

Známé postavy

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: Echo Isles, Durotar
  • Mount: Raptor
  • Vládce: - (spekuluje se o Rokhanovi, jinak bude záležet na celkovém osudu Vol'jina)
  • Hlavní město: Orgrimmar / Echo Isles
  • Jazyk(y): Orcish, Zandali

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet