Vyjádření redaktorů k aféře

anarchY

Jelikož se Al-Adamova aféra týká celého našeho webu, nebylo by úplně od věci, kdyby se k tomu vyjádřili jednotliví redaktoři. Dovolte mi, prosím, abych se toho ujal jako první.

Jak už to v životě bývá, ne vždy se nám povede udělat něco, čeho bychom později nelitovali nebo nás to alespoň trochu nemrzelo. Co se týká naší aférky, myslím, že se chyba stala víceméně na obou stranách. Pokud jde o stranu postiženého webu, jednalo se o vskutku školáckou chybu, ze které se ale tým určitě poučil. Ano, chybami se člověk učí, to už říkala Illidanova prababička. Druhou stranou problému je Al-Adam, který jakožto známý trader a byznysmen využil situace a doménu koupil.
Řekněme si ale na rovinu. Adam se na to klidně mohl vykašlat a mohl vedět, že to s sebou přinese jisté problémy. Ty to také přineslo a Adam to nyní vysvetluje ve své rozsáhlé obhajobě. Na druhé straně, kdo z nás by to neudělal, když se jedná o konkurenci? Konkurence je potřeba se zbavit, tak už to prostě je. Netvrdím, že Adam se chtěl někoho zbavit, ale přirozené je, že se ji snažíme alespoň potlačit, omezit. Zachoval bych se stejně jako on - kdo ne? Ikdyž tvrdíte, že se v případě postiženého webu nejedná o konkurenci, mýlíte se. Každý slušný web (což wow.hisgrak bezpochyby je) je pro nás konkurencí. Celkem hravě se návštěvnost může zvednout díky nečemu, co náš web prostě nemá.
Nicméně já osobně bych byl rád, kdyby mezi oběma stranami vznikla spolupráce. Naše záměry jsou přeci společné - děla práci co nás baví, dělat ji pro Vás. Zkrátka informovat českou veřejnost o novinkách ze světa nejskvělejší on-line hry World of Warcraft.

Shrnutí

Adam udělal to, co by možná udělala většina z nás. Jelikož mi obchodování (a nejen internetové) také není úplně cizí a dost dobře chápu pojem "konkurence", Adamovo počínání zcela chápu. Team Hisgrak se dopustil chyby, ze které se určitě poučil a věřím, že se vztahy mezi oběma stranami urovnají. Také bych tedy rád Team Hisgrak pozval na Festival Fantasie, který by opravdu mohl stát za to a myslím, že pár společných panáčků by to mohlo spravit. :-)

Díky za pozornost, anarchY.

enterthan - WoW.Hisgrak.cz

Taže nějaké moje vyjádření. Ta "školácká" chyba byla způsobena více okolnostmi. jednou z nich je časová tíže, protože dříve než stihneme spustit novej web starej skončí. Druhou věcí je že doména měla být zaregistrována ještě ten den co to bylo zveřejněno (několik hodin) jenže nastaly komplikace, které nikdo nečekal. Ovšem to jsou problémy naše nikdy jsem neřekl že nechápu proč to Al-ADAM udělal a že si na tu chybu nedáme znovu pozor. To co udělal by opravdu udělalo mnoho lidí, kteří mají kteří mají o internetovém "podnikání" něco v podvědomí (což Al-ADAM určitě má viz. fórum Webtrh, kde jsem několikrát na jeho příspěvky narazil). Ale celé toto vyjádření vzniklo hlavně v okamžicích těsně po tom co jsme se to dozvěděli kdy přece jen emoce svou roli hráli. (neřikám že bych se pod něj nepodepsal i dnes). Pro celý náš web je to ukončená věc za 3-4 dni zmizí web wow.hisgrak z českého internetu a bude vše zapomenuto nadobro. K této reakce mě dohnali nesmyslnéé zprávy na shoutboxech a ( i když to se dalo očekávat).
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet