Výňatek z Before the Storm

  Anduin    Sylvanas    Kniha   

Samotný román Before the Storm vyjde 12. června a už je nyní dostupná k předobjednávce na Amazonu. Děj knihy se odehrává těsně po epilogu datadisku Legion, ale zároveň i před samotnými pre-eventy, které povedou k Battle for Azeroth, tedy vypálení Teldrassilu a dobytí Lordaeronu.

 

Ačkoli se některé stránky přímo z knihy na internetu objevily dříve, jistě chápete, že by překládat tyto stránky (ke všemu na přeskáčku) nemělo smysl. Nedávno se však na internetu objevil oficiální popis knihy a menší úryvek v podobě Anduinova dopisu adresovaného Sylvanas. Dopis můžete najít těsě pod bluepostem. Pro ty z vás, kteří angličtinu moc neovládají, jsem dopis i popis knihy přeložil do češtiny.

 

Blizzard zdroj

 

Toto je první z celkové série tří úryvků chystaného románu Before the Storm od Christie Golden. Tento oficiální prequel k datadisku Battle for Azeroth vyjde 12. června 2018 s tím, že už nyní si jej můžete předobjednat na Amazonu. Určitě si nenechte ujít i zbylé dva úryvky, které brzy vypustíme. 


Popis knihy:

 

Azeroth umírá.

 

Přestože Horda a Aliance porazily démony tvořenou Plamennou legii, hluboko pod povrchem světa se schyluje k ohromné katastrofě. Padlý titán Sargeras ve své poslední zvrácené snaze očistit vesmír stačil vrazit svůj meč do samotného srdce Azerothu.

 

Anduinu Wrynnovi, králi Stormwindu, a Sylvanas Windrunner, náčelnici Hordy a královně Opuštěných, tak nezbývá moc času začít s procesem znovuobnovy, natož truchlit nad tím, co ztratili. Jizva Azerothu totiž vyjevila záhadný materiál známý jako azerit. Ve správných rukou může tato zlatavá substance výrazně přispět k všeobecnému rozvoji, v těch špatných se však může stát prostředkem hromadného ničení. 

 

Zatímco se Horda s Aliancí předhánějí v záchraně raněného světa a odkrytí tajemství, kterými je azerit zahalen, Anduin se uchýlí k zoufalému plánu mezi oběma frakcemi konečně uzavřít mír. Azerit je však hrozbou pro rovnováhu sil, a Anduin si tak musí získat Sylvanasinu důvěru. Ale tak jako vždy, Temná paní má své vlastní úmysly. 

 

Aby byl mír vůbec možný, musí věk krveprolití a nenávisti skončit. Jsou tu však skutečnosti, které si ani jedna strana nechce přiznat, stejně tak jako ambice, od kterých nechtějí upustit. Zatímco se obě frakce přetahují o moc, kterou azerit vyzařuje, hrozí, že z jejich doutnajících nesvarů vzplane válka - válka, která otřese celým Azerothem.

 

 

Český přepis:

 

Král Anduin Llane Wrynn úctyhodně zdraví královnu Sylvanas Windrunner, Temnou paní Opuštěných a náčelnici Hordy,

 

Píši Vám ohledně návrhu, který se však netýká vojska, území či obchodu. Věřím ale, že dobře poslouží jak Hordě, tak Alianci.

 

Přejdu rovnou k věci. Když jste se při hledání nového domova obrátila na Alianci, odmítli jsme Vás. Bylo pro nás těžké pochopit, že Opuštění jsou vskutku odlišní od Pohromy, jelikož jsme se stále zotavovali z hrůzy, kterou Arthas Lordaeronu způsobil.

 

Není to tak dlouho, co jsem mluvil s jedním Opuštěným, který byl během svého života hluboce respektován. Zjistil jsem, že navzdory všemu, čím si musel projít, stále vzývá Světlo. Jmenuje se Alonsus Faol a kdysi býval lordaeronským arcibiskupem. Souhlasil, že by v zájmu pomoci živým i nemrtvým fungoval jako prostředník.

 

A přesně o tom tento dopis pojednává. O rodinách, které nebyly rozpolceny Hordou nebo Aliancí, ale peklem, za které nese odpovědnost Arthas. Nespočet odloučených manželství, dětí, rodičů, které nejprve rozdělila smrt, poté strach a zloba. Možná kdybychom spolupracovali, mohli by se tito odloučení znovu shledat se svými ztracenými protějšky.

 

Momentálně spolu neválčíme. Nejsem ale tak naivní, abych tyto přetrvávající nesvary přehlížel. Byli jsme svědky bouřlivé změny, která před nedávném postihla náš svět v podobě objevujícího se azeritu – ztělesnění bolesti samotné titánky uvnitř Azerothu. Spolu bychom však mohli díky této substanci přijít na způsob, jak ji zachránit. Udělejme tímto malým, avšak významným gestem jednoty první krok k potencionální budoucnosti, z níž bychom oba měli užitek.

 

Navrhuji proto jeden den příměří. V tento den by tyto válkou a smrtí rozdělené rodiny měly možnost setkat se se svými drahými. Účast by byla čistě dobrovolná. Všichni zájemci ze strany Aliance budou důkladně prověřeni a ti, kteří by v mých očích představovali pro Opuštěné hrozbu, nebudou připuštěni. Na oplátku bych Vás rád požádal o to samé. Počet těchto zájemců bude však omezený.

 

Nejvhodnějším místem pro tuto událost je Arathorská vrchovina. Svolám své lidi k prastaré pevnosti Stromgarde. Jeden z Vašich táborů se zase nachází přímo u Thoradinovy zdi. Pod záštitou nás obou, jakožto vůdců lidí a Opuštěných, se tyto rozvrácené rodiny sejdou na otevřených pláních mezi oběma základnami. Celá událost by trvala od úsvitu až do soumraku. S Vaším svolením by arcibiskup Faol se svými kněžími pomohl s přípravou celé události, včetně poskytnutí utěchy všem zúčastněným.

 

Pokud mým lidem bude způsobena jakákoli újma, vězte, že se budeme bránit. Nicméně očekávám to samé i z Vaší strany.  

 

Jménem svým jakožto kněz, král Stormwindu a syn Variana Wrynna, poskytnu bezpečný průchod všem Opuštěným, kteří se budou chtít zúčastnit. Pokud celá událost proběhne bez sebemenších potíží, je možné ji v budoucnu uspořádat znovu.

 

Považuji však za vhodné uvést, abyste tento dopis nebrala jako nabídku míru. Jedná se pouze o návrh, kdy bychom na jediný den prokázali soucit s těmi, za jejichž nemilosrdné odloučení s bližními nenesla vinu ani Horda, ani Aliance.

 

Oba dva jsme ztratili rodinu, Náčelnice. Nedovolme, aby to postihlo i ostatní, kteří, stejně jako my, si takový osud nevybrali.

 

Vlastnoručně napsal a zapečetil,

Král Anduin Llane Wrynn

 

Menší slovník pojmů:

  • Opuštění = Forsaken
  • Arathorská vrchovina = Arathi Highlands
  • Thoradinova zeď = Thoradin's Wall

 

Chystáte se pořídit Before the Storm? 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Yuuka 04.06.2018 19:33

Doufám že zase začnou překládat knihy z WoW už jich je docela dost.

Heakler 03.06.2018 16:31

To my tak moc připomnělo rozdělení Berlína na východní a západní..
Tu knížku chci, snad někdy bude v češtině.. :/

Heakler 03.06.2018 16:32

mi* Už by to chtělo možnost úpravy komentáře

Esperanta 03.06.2018 17:30

@Heakler My do Patrika furt šijeme to se neboj

godlike 02.06.2018 12:25

Ach jo a česky to nebude nikdy a vypadá to naprosto skvěle

Šamanpaňské 02.06.2018 12:20

Tyjo to asi chvíli potrvá než se to dostane ke koupi v ČR co ? (myslím ENG verze ofc.)

Esperanta 02.06.2018 17:28

Být tebou, tak zkusím BookDepository.com nebo Amazon. Mělo by to dojít celkem rychle do Česka. A BookDepository je super v tom, že máš dopravu zadarmo. Nedávno jsem odtamtud brala nějaké knihy.

Šamanpaňské 03.06.2018 09:48

@Esperanta Ou o tom jsem nevěděl ok dík už tam mám preorder

jawed 01.06.2018 21:28

knihu kupujem hneď ako budem môcť som strašne zvedavý ako to dopadne a či bude sylvanas súhlasiť

Merneron 02.06.2018 09:31

očividne si nečítal tie úryvky z amazonu v tom prípade sa máš teda na čo tešiť podľa mňa je táto udalosť jedna z top napísaných udalostí v histórii Warcraftu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet