Warcraft 4 - mód ve Starcraftu

http://media.wowfan.cz/uploaded/logo-W4
Už je tomu deset let, co Blizzard naposledy představil novinku ve své serii Warcraft – datadisk Frozen Throne. Od té doby už o této sérii nepadlo ani slovo. Na druhou stranu, jak se říká „Když se jedny dveře zavřou, jiné se otevřou“, tímto heslem se řídil i Steven Luo. Poté, co Blizzard přidal do Starcraftu 2 velmi pokročilý editor map, Steven neváhal a začal pracovat na velmi ambiciózním projektu - Warcraft RTS: Alliance and Horde, zkráceně WAH. A zcela jistě se nejedná pouze o další mapu, kterých vzniklo díky tomuto editoru tisíce. Prakticky je to zcela nová RTS (real time strategy) hra, která přináší nové textury, zvuky, modely a animace. Steven vytvořil tento mód zcela sám, pracovat na něm začal v březnu a před nedávnem byla představena zcela funkční verze 1.0. Co v tomto módu naleznete?
  • 2 frakce – Allianci a Hordu, 14 budov, 16 jednotek, 18 hrdinů a přes 50 minionů
  • 3 mapy – Lost temple - která je dělaná ve stylu Blood Elfů, Crossroads – přesná kopie z WoW, Ashenvale – laděna do stylu Night Elfů. Další mapy by měly přibývat postupem času.
  • Kompletní systém umělé inteligence pro systém soubojů
  • Mnoho dalších věcí, které můžete znát z WoW. Například Undead Rogue nebo Bloodelf Paladin ze staršího contentu nebo třeba Pandaren Monka, Leishena a Malkoroka z nejnovější expanze.
wmod1 wmod2 wmod3
Jak si mód zahrát ?
  • Vyberte možnost "arcade" v jakékoliv verzi Starcraft 2 clienta (nezáleží jestli máte EU, NA, KR)
  • Do vyhledávání v pravém horním rohu napište "WAH", měly by vám vyjet všechny mapy hratelné v tomto módu.
  • Mód je celkem velký (245 mb), takže první spuštění bude nějak chvíli trvat, při dalších už se stahuje pouze mapa (5 mb), což už je podstatně rychlejší.
wmod1
A co k tomu říká sám autor?
Blizzard svým postojem jako by říkal: „Chcete Warcraft 4, udělejte si ho sami“, a tak s příchodem velmi silného editoru do Starcraft 2 jsem se dal do práce. Není to moje první zkušenost s vytvářením herních módů. Před deseti lety jsem nemohl získat přístup do bety World of Warcraft. Sledovat ostatní lidi hrát mě nebavilo, a tak jsem se rozhodl udělat si svoje vlastní WoW v editoru Warcraft 3. Tenkrát mi to zabralo tři měsíce. No a Warcraft 4 je pro mě momentálně stejně vzdálený jako bylo kdysi WoW. Řekl jsem si, když jsem mohl vytvořit WoW ve Warcraft 3, proč bych nemohl vytvořit Warcraft 4 ve Starcraft 2. V té chvíli jsem měl již osm let zkušeností v programování a designu – a co je nejdůležitější, pevnou vůli. S celým projektem jsem začal v březnu a po šesti měsících prací ve volném čase jsem zjistil, že takhle to dál nepůjde. Dal jsem výpověď v práci a po dvou měsících vyšla verze 1.0. Momentálně mám stále velké plány, rád bych implementoval Plamennou legii. Navíc i na stávající verzi je stále mnoho práce s vylaďováním chyb. Prosím nestyďte se poslat mi vaše návrhy na zlepšení, protože s vámi všemi na to již nebudu sám.
Líbí se vám mód? Zahrajete si ho? Dejte nám vědět v komentářích!

Naposledy upravil/a Snake Plisken 26.11.2013 v 14:50:40.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Deathkroman 25.11.2013 20:03

Teda, ten by měl pracovat v Blizzardu.. Zajímalo by mě jestli na Warcraft 4 opravdu pracují v Blizzardu. a pokud ano tak ať to je opravdu pecka! Aspoň tak jako Starcraft 2

Sir Finley Mrrgglton 25.11.2013 16:28

Tie mapy sú upe ÜberCool! Hlavne the Barrens.

MrPendou 25.11.2013 16:17

Hned du zkusit SC II ted moc nehraju ale toto si hned zahraju díky

milanko 25.11.2013 13:02

Bojím sa že to nebude mať na w3 aj kvôli tomu že tá bola perfektne vymislená a len dve frakcie nemyslím že je to dostačujúce ale vypadá to super.

Tiliana 25.11.2013 09:02

DaveL
HoS je potřeba
To bohužel nepotěší :-(

DaveL 24.11.2013 21:30

Tiliana
vypadá to luxusně ale musím mít i HoS? Nebo stačí WoL?
HoS je potřeba

Tiliana 24.11.2013 19:56

vypadá to luxusně ale musím mít i HoS? Nebo stačí WoL?

bretys 24.11.2013 19:53

Rodann
Klobouk dolů před autorem...Teda tak to sem netušil... Ještě jednou díky za tip a hned jdu stahovat ! Stačí si stáhnout (zcela zdarma a legálně) Starcraft II: Starter Edition (https://us.battle.net/account/sc2/starter-edition/) a můžeš. Nově (od BlizzConu) je celý Arcade zdarma v SE.Arcade se taky těší pozornosti vývojářů jak z řad komunity, tak tvůrců v Blizzardu. Nově teď bude kompletně celý Arcade dostupný zcela zdarma v rámci StarCraft II Starter Edition, takže si desítky a stovky povedených hříček může zahrát kdokoliv, aniž by musel cokoliv platit a bez ohledu na to, jestli ho StarCraft II jako takový zajímá či ne. Ve Starter Edition budou nově k dispozici taky všechny tři rasy. Dříve šlo hrát pouze za Terrany, teď můžete hrát i za Zergy a Protossy. Obě rozhodnutí mohou mít velký dopad na to, kolik lidí hru vyzkouší. Omezení postupně padají a Starter Edition tak už není jen trochu větší demo. Klidně si ji můžete stáhnout a StarCraft II vůbec nehrát. V Arcade najdete hromady menších či větších her z různých žánrů, které vás mohou zabavit na stovky hodin. Zadarmo. Což platí i pro amatérské vývojáře a tvůrce modů - ve schopném SCII editoru máte k dispozici desítky tisíc textur, modelů, animací, zvuků, map... Všechno zadarmo.zdroj: http://games.cz/

Rodann 24.11.2013 19:30

Klobouk dolů před autorem...

bretys
Tak toto je opravdová bomba a docela čumím Až lituju že nemám stracraft , rád bych si to zapařil :/
Stačí si stáhnout (zcela zdarma a legálně) Starcraft II: Starter Edition (https://us.battle.net/account/sc2/starter-edition/) a můžeš. Nově (od BlizzConu) je celý Arcade zdarma v SE.Arcade se taky těší pozornosti vývojářů jak z řad komunity, tak tvůrců v Blizzardu. Nově teď bude kompletně celý Arcade dostupný zcela zdarma v rámci StarCraft II Starter Edition, takže si desítky a stovky povedených hříček může zahrát kdokoliv, aniž by musel cokoliv platit a bez ohledu na to, jestli ho StarCraft II jako takový zajímá či ne. Ve Starter Edition budou nově k dispozici taky všechny tři rasy. Dříve šlo hrát pouze za Terrany, teď můžete hrát i za Zergy a Protossy. Obě rozhodnutí mohou mít velký dopad na to, kolik lidí hru vyzkouší. Omezení postupně padají a Starter Edition tak už není jen trochu větší demo. Klidně si ji můžete stáhnout a StarCraft II vůbec nehrát. V Arcade najdete hromady menších či větších her z různých žánrů, které vás mohou zabavit na stovky hodin. Zadarmo. Což platí i pro amatérské vývojáře a tvůrce modů - ve schopném SCII editoru máte k dispozici desítky tisíc textur, modelů, animací, zvuků, map... Všechno zadarmo.zdroj: http://games.cz/

glararan 24.11.2013 11:08

Sice starší novinka, ale čuměl jsem nato, fakt pecka. Už jsem to hrál s AI 2v2, mohu říct, že jsem dostal solidně naprdel, vůbec jsem se nechytal.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet