Začátky v Northrendu, Půlnoční prodeje, První 80

Byli jste informování o tom, že jsme zpět v Azerothu a že už zase smažíme naše disky při vylepšování našich postav. Včera se i ke mě dostal datadisk Wrath of the Lich King, takže jsem ho okamžitě nainstaloval jsem a okusil jsem své začátky v Northrendu. Chcete vědět jak vlastně využít základní změny, které přišly s datadiskem?
  • Na Northrend se dostanete několika způsoby: Za Hordu můžete jet do Borean Tundry vzducholodí z Orgrimmaru (před bránou Orgrimmaru doleve, když se díváte na OG) či do Howling Fjordu vzducholodí z Undercity. Za Alianci běžte pro Tundru do nejsevernějšího přístavu ve Stormwindu nebo si vemte loď z Theramore Isle (mluví se i o Menethil Harbour, nejsem si jistej, nehraju za Ali) pro přístání na Fjordu. Pokud se chcete z Tundry dostat na Fjord nebo obráceně, můžete použít buď zmíněné dopravy ze starých kontinetů, nebo můžete přejet podél pobřeží Northrendu,
  • Pokud si chcete založit Death Knighta, musíte mít alespoň jednu postavu na levelu 55 a víc. Založení je jinak úplně stejné jako u jiných postav, akorát se po vstupu do světa objevíte na váchodě Eastern Plaguelands v nekropoli Ebon Hold, kde potká různé postavy od nynějšího majitele Ashbringeru Dariona Mograina po obraz samotného Krále Lichů.
  • Nové recepty na profese se naučíte ve všech základních městech na Northrendu.
  • Pokud si chcete užít i nějakých dungeonů, můžete jít například do The Nexus, který se nachází v Borean Tundře nebo do Utgarde Keep, který se nachází na Howling Fjord.
  • Jestliže jste byli zvyklí bydlet v Shattrathu kvůli portům a podobně, ale nyní se Vám to zdá už trochu z ruky, nemusíte zoufat. "Nový Shattrath" - Dalaran se totiž nachází nad Dragonblightem. Dostanete se do něj buď pomocí létajícího mounta (viz. níže) nebo teleportačním krystalem na severu Dragonblight, v lokaci známé jako Crystalsong Forest (nejdříve musíte také splnit určitý Q). Dostanete se tam ale nejdříve na levelu 74, nebo s pomocí mága, který už má odtamtud naučený portál.
  • Svého létajícího mounta můžete na Northrendu používat až od levelu 77 a navíc za poplatek Dalaranu 1000G.
A jaké mám z datáče zážitky?

Včera jsem přišel domu, a jen tak zběžně jsem se podíval, jestli tu nemám nějaký balíček. Nebyl tu. Proto jsem pustil počítač a pustil jsem se do psaní novinky o Wrath of the Lich King. O několik minut jsem se ale dozvěděl, že můj balíček je již na poště a že mě při jeho dodání nezastihli doma. Když mi byl datadisk poté přinesen, okamžitě jsem ho dal instalovat a pokračoval jsem s novinkou. Instalace trvala... docela krátkou dobu, ale vždy kdy už to vypadalo, že je konec, začal se znovu instalvoat další a další patch. Tak. Konečně to bylo. Po aktivaci účtu na WotLK jsem šel do hry. Orgrimmar - vylidněné město, pouze před Hall of Legends stojí Death Knight, který ve mně svou zbrojí vzbuzuje úctu. Seskočím dolů, podívám se na přijatou poštu a vyjíždím před Orgrimmar. Cestou k nové věži vzducholodí potkávám další postavy. Vyjíždím nahoru, tam už je plno, čeká nás asi dvacet. Je ticho. Přijíždí vzducholoď. Začíná to mezi námi šumět, ozyvají se věty jako "Nový svět nás očekává!", "Konečně!" nebo jednoduché "For THE HORDE!" a "Jamman!".

Objevuje se obrazovka se sedícím Králem Lichů, ukazatel rychle přejíždí a objevujeme se nad podzimní krajinou Borean Tundry. Vystupuji ze vzducholodě a mířím k prvnímu orkovi, který mi sděluje, že bych si měl promluvit s Garroshem Hellscreamem. Jsem udiven. Seká se mi to. Nabírám questy, učím se nové recepty pro profese. Konečně vyjíždím ven. Prohlížím si krásnou pevnost kmenu Warsong tyčící se nade mnou a zjišťuji, že je téměř stále pod útokem Nerubianů. S válečným pokřikem se na ně vrhám a metám jedno kouzlo za druhým. Už leží na zádech a škubou nožičkama. Podle Hellcreama jich mám zabít více, ale je tu příliš mnoho lidí, jakmile se pavouk objeví, je už téměř mrtvý. Navíc se ještě pokouším získat nějaké bedny se zásobami pro Warsong a osvobozuji tupé peóny uvězněné v kokonech. Po několika bojích s Nerubiany vylézám na skály, které se tyčí nad pevností a shlížím na hnědou krajinu s uschlou trávou a s několika farmami.

Pomáhám farmářům zabít nemrtvé, kteří se usadili na jejich polích a osvobozuji nebohé vojáky Warsongu. Je to těžká, opět je tu tolik lidí, že se skoro nic nedá dělat. Hodně se mi líbí úkol, ve kterém musím léčit nemocná Koda a poté na nich odjet zpět do bezpečí. To však ještě není to nejlepší. Po chvíli se totiž přesunuji na pobřeží studeného moře, kde chci pomoci členům Warsongu i Tuskarům zde postávajícím. Tady na pobřeží se totiž nachází zničené město tuskarů Pal'ea, které nedávno obsadila podivná rasa mořských lidí Kvaldirů. Pomáhám tuskarovi získat zpět ukradené artefakty jeho rasy a hlavně malému goblinovi, který sestrojuje bojové stroje - tanky - proti Pohromě. Nakonec i já do jednoho z nich nasedám a vyjíždím na území obsazené právě Pohromou. S vybavením tanku kosím nemrtvé po desítkách... Klan Warson v Northrendu už mě bere jako svého přítele...

Nejvíce se mi na Northrendu opravdu líbil úkol, ve kterém jsem jezdil v tanku a zabíjel nemrtvé. Něco podobného bude právě i v Lake Wintergrasp a rozhodně se na to těším. To co se dalo očekávat, je počet lidíl, kteří jsou v Northrendu, takže plnit úkoly může být někdy trochu problém. Jinak jsem s datadiskem opravdu spokojen a doporučuji Vám ho koupit, pokud jste tak ještě neudělali.



Wrath of the Lich King bylo (a stále je) možné sehnat jak stáhnutím přes internet, tak na dobírky nebo také osobním nákupem. Spousta gameshopů po celém světé otevřela své obchody přesně 13.11.2009 v 00:00, aby umožnila některým hráčům, kteří chtěli nasát atmosféru datadisku i mezi lidmy koupi této hry. Už se objevili některá videa z těchto půnočních pridejů, ačkoli zatím žádná oficiální od Blizzardu.
Asi se to dalo čekat, ale stejně mě překvapilo jak to bylo brzo. Ano, už se našli takový pařani, kteří vylevlili svou postavu na level 80. První hráč, který toto udělal je Nymh ze serveru Drek'Thar a je to Francouz. Samozřejmě také získal Feat of Strength. Dosáhl tohoto levelu po neuvěřitelných 27 hodinách hraní!!


Ještě tu mám jeden takový bonus týkající se nedávné volby prezidenta ve Spojených Státech :).
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet