Afterlives: Bastion

  Uther    Arthas    bastion   

První díl nové animované série Afterlives se věnuje kyrianskému Covenantu sídlícímu v Bastionu. Není proto překvapením, že jednu z hlavních rolí zde hraje jedna ze známých postav v celém Warcraftu, která byla předurčena stát se Kyrianem – Uther the Lightbringer. Paladinův život provázela oddanost, zbožnost a odhodlání nést morální hodnoty, které definovaly jeho víru ve Světlo. Přestože Uther žil čestný a spravedlivý život, dostalo se mu velmi nemilé smrti:  zradil jej jeho milovaný student, který pro něj byl skoro synem – lordaeronský princ Arthas Menethil.

 

Celé dění však nabývá nový rozměr. Záhy totiž můžeme zjistit, že Utherův osud nebyl spjatý s tím Arthasovým pouze během života, nýbrž i po smrti. Co vše doprovázelo paladinovu cestu do Shadowlands a jakou další roli v ní hraje Arthas? To se můžete podívat níže:

 

 

Edit: Video bylo aktualizováno o verzi s námi vytvořenými českými titulky. Níže naleznete plán, kdy lze očekávat publikaci zbývajících dílů. Ohledně překladu se vše bude řídit stejným způsobem. Příslušné články budou aktualizovány o přeložené video.

 

Rozpis:

  • Maldraxxus - 3. září
  • Ardenweald - 10. září
  • Revendreth - 17. září

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Prvox 02.09.2020 22:56

Ta hudba ked artas padol mi normalne nahana zimomriavky :0 :0

Althalus 28.08.2020 11:59

Skvělá podívaná. Ale upřímně moc nechápu to "rozdělení duše na dvě části". Uther byl v Bastionu, a zároveň během WoTLK v Halls of Origination, kde Jaině vymlouval že pro Arthas, kterého znala je pryč? Jakože jeho duše byla na dvou místech zároveň? Nějak mi to hlava nebere

Althalus 28.08.2020 12:00

*že Arthas, kterého znala ....

Zullis 28.08.2020 14:55

Osobně mě napadají teorie
1) Světlo zachránilo jeho duši, ta část co šla do zbraně nejspíš byl jen malý fragment.
2) Může to být jako u Variana Wrynna, kdy byl rozdělen na dvě části.
3) Mohlo jen vyprchat z něj světlo a i když byl v mrazivém smutku, byl spojen se Shadowlands a zároveň kráčel po Shadowlands se zraněnou duší.
4) Z něj vyletělo Naaru, které v něm přežívalo. Uther byl zakladající řádu paladinů a odněkud víra ve světlo vzejít musela. A pak sám Uther byl jako v bodě 3. V ledovém smutku a i v Shadowlands zároven.

Lethal 28.08.2020 18:34

@Zullis Z toho rozdelenia duší museli vzniknuť 2 samostatné osobnosti Uthera - tuším, že tá čo bola vo Frostmourne nakoniec Arthasovi odpustila, čiže pochybujem, že sa jedná stále len o jednu dušu, keďže sa Uther zachoval tak ako sa zachoval na konci Afterlives.

@ndy 28.08.2020 08:09

Za všechno může Arthas.. duše z těl byla odebrána, to způsobilo zmatky se smrtí v Shadowlands.. Hození ho do Maw způsopilo ještě větší zmatky, teď si tam tahá za nitky, využil Jailera aby využil Sylvanas, ta pracuje pro Arthase aniž o tom ví a Arthas je hlavní boss datadisku, easy pohoda

Kaspo 28.08.2020 11:58

Ani, nie, ale okey...

Crowl 28.08.2020 08:06

Paráda, vďaka za článok a ešte viac dík za titulky

kuchta 27.08.2020 23:23

Wow proste užasné! Mám ale otázku. Prečo Arthasovi zakryla tá Aspirantka vlastne oči ?Taktiež bol pekný detail ako sa Utherová Duša rozdelila na dve. A to ma dohána k myšlienke že Uther by nekonal tak ako konal keby mal obidve časti svojej duše a nehodil by svojho žiaka a princa do Maw. Len mi je divne že tá jeho duša sa po rozbití meča nevrátila.No každopádne sa teším na ďalší part dúfam že bude aspoň z polovice tak dobrý ako tento :-)

Khadgar 28.08.2020 01:20

Ona mu nezakrývala oči, ale mělo to značit co Arthas vidí, takže se po něm natahovala její temná ruka, a proto hlasí: “I only see darkness before me” a tím mu vlastně vyravala duši a šupla jí s Utherem do Maw.

Hanzias 28.08.2020 01:23

@Khadgar Mně se to jako retrospektivní symbolika dost líbilo!

kuchta 28.08.2020 01:50

@Khadgar Ahá ja som v tom zas hľadal niečo viac ďakujem za vysvetlenie :-)

Asimerian 28.08.2020 16:55

@Hanzias ale nemala by byť aj Arthasova duša rozdelená tak ako Utherova? Arthasova duša vola prvá ktorú si vzal Mrazivý smútok ale pri tom časť unika v podobe Matthiasa Lehnera s ktorou sme sa stretli v quest linke

Tricky 28.08.2020 18:30

@Khadgar Já to tedy spíš pochopil tak že vztáhla ruku po jeho duši ale když Arthas říkal že vidí temnotu tak tím myslel The Maw.

Khadgar 31.08.2020 18:03

@Asimerian Blizzard už se do svého loru tak zamotal, že tohle neřeší. Není se čemu divit, protože vyprávět příběh skrze MMORPG je prostě těžký. Matthiase taky Arthas zabil ve svém snu společně s Ner'Zhulem v knize Arthas a to celé už zase není pravda, takže to aby se v tom prase vyznalo. Ale já už se o lore moc nezajímám, protože to by mi z toho musela prasknout hlava takže se občas kouknu na video a říkám si, jo Blizzarde, kdyby jsi plánoval pár let dopředu, nemusel by jsi být v takové kaši .

Lethal 31.08.2020 21:09

@Khadgar Po toľkých retconoch našťastie priniesli Kroniky, na druhú stranu zas sa naskytá otázka - ako dlho vydrží tá verzia dokým sa Blizzard zas nezamoce a nespraví ďalší retcon (na retcon)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet