Battle for Azeroth dungeony - preview

  blizzcon 2017    battle for azeroth    dungeony   

 

V novém datadisku Battle for Azeroth samozřejmě nesmí chybět ani dungeony. Pojďme se podívat, jaké instance si pro nás Blizzard přichystal.

 

Základní info

  • 10 nových dungeonů
  • každá frakce bude mít své vlastní dungeony určené k levelování
  • po dosažení levelu 120 začnou být přístupné i pro opačnou frakci
  • dungeony budou vytvářeny tak, aby na ně pak šly aplikovat Mythic keystony

 

 Dungeony pro Alianci

  • Freehold – Nachází se v Tiragarde Sound. Freehold je pirátské útočiště plné banditů, zlodějů a jiných pochybných existencí.
  • Waycrest Manor – Nachází se v lokaci Drustvar. Pochází odsud jeden z nejmocnějších rodů Kul Tirasu, rod Waycrest.
  • Tol Dagor – Vězeňský ostrov, ležící poblíž kultiraského pobřeží.
  • Shrine of the Storm – Nachází se v lokaci Stormsong Valley. Kněží moře zde žehnají nově postaveným lodím předtím, než vyplují na moře.
  • Siege of Boralus – Půjde o max. level dungeon, podobně jako Court of Stars. Nachází se v hlavním městě Tiragarde jménem Boralus.

 

Dungeony pro Hordu

  • Atal'Dazar – Nachází se na Zandalaru v horách obklopujících hlavní město Zuldazar. Atal'Dazar je prastaré pohřebiště zandalarských králů a domov sekty trollů, kteří se zde věnují temným rituálům. Kromě nich tu naleznete také dinosaury, nemrtvé a nemrtvé dinosaury!
  • Temple of Sethraliss – Nachází se v lokaci Vol'dun. Jde o posvátný chrám hadí rasy sethrak.
  • The Underrot – Nachází se v lokaci Nazmir. Toto podzemní sklepení je hlavním zdrojem nákazy, která zachvacuje Zandalar.
  • King's Rest – Nachází se uvnitř Atal'Dazaru. Jde o vnitřní hrobku prastarých králů, kteří sem byli uloženi k věčnému odpočinku.
  • Kezan – Max. level dungeon. Nachází se trochu dál od Kul Tirasu i Zandalaru. Goblini se doslechli o vzácném azeritu a začali jej těžit hlouběji a hlouběji z nitra Azerothu. Hráči se vrátí na Kezan po dlouhých letech a zjistí, jak moc se ostrov mezitím změnil.

Freehold

Freehold

 

Freehold tradičně sloužil jako útočiště pro piráty, všemožné darebáky a obecně ty, kdo se chtěli vymanit zpod kontroly Kul Tirasu. Městu nyní vládnou železnou rukou Irontide Raiders, kteří si snaží podmanit ostatní pirátské posádky. Zatímco se piráti shromažďují, malá skupinka dobrodruhů musí nepozorovaně vniknout do města a připravit piráty o vedení.

 

Bossové – Skycap'n Kragg, Council o' Captains, Ring of Booty, Harlan Sweete

 

Skycap'n Kragg a jeho věrný "oř" (tedy, papoušek) Sharkbait střeží Freehold. Bez ustání patrolují po obloze a pátrají po vetřelcích. Tedy, to by alespoň měli dělat. Místo toho tihle dva většinu času tráví válením se ve strážním koši a házením ptačích lejn po nicnetušících obětech pod nimi.

Skycap'n Kragg vyráží do útoku na zádech svého obřího papouška jménem Sharkbait. Na 75 % životů Kragg seskočí z papouška a Sharkbait se vznese k obloze, odkud bude sesílat Vile Bombardment.

 

Council o' Captains: Kapitáni Raoul, Eudora a Jolly se ve Freeholdu setkávají, aby se spolu napili a projednali důležité záležitosti. Tito tři stojí v čele posádek Blacktooth Brawlers, Bilge Rats a Cutwater Corsairs. V současnosti se všechny tři posádky sjednotily pod prapor Irontide Raiders, kterým velí Harlan Sweete.

Všichni tři kapitáni vstupují do boje společně. Pokud se předtím, než zahájíte encounter, spojíte s jedním z kapitánů a jeho/její posádkou, získáte tím spojence, což dramaticky navýší vaše šance na vítězství.

 

Ring of Booty: Jde o bojový turnaj, kde měří své síly ti nejdivočejší korzáři ze všech moří. Nejobávanějším z nich je současný šampión, Shark Puncher. Porazit se ho pokusilo už nesčetně vyzyvatelů, ale všichni skončili jako žrádlo pro ryby.

Šampión má k rukám přivázané dva žraloky, které používá jako zbraně. Využívá dva styly boje – buď žraloky máchá po blízkých nepřátelích, nebo je může hodit po vzdálenějších nepřátelích. Nikdo v aréně tak před ním není v bezpečí.

 

Harlan Sweete je velitelem Irontide Raiders. V současné době ho financuje Lady Ashvane, která ho pověřila sjednocením posádek všech lodí, které brázdí vody kolem Kul Tirasu.

Harlan Sweete na 60 a 30 % života hodí svými magickými kostkami a získá z nich určitou výhodu: All hands nebo Loaded Dice: Man-O-War. Dávejte pozor na to, co tyto ability způsobují!

Atal'Dazar

Atal'Dazar

 

Po celá milénia byli zandalarští králové ukládáni k odpočinku do hrobek Atal'Dazaru, vysoko v horách Mugamby. Tyto pyramidy se s každým dalším vládcem stále rozšiřovaly, protože se pokaždé musely přidat nové komory, do kterých se následně uložilo veškeré bohatsví zemřelého krále. Nyní tyto kdysi neposkvrněné síně zkazil prorok Zul a jeho věrný pobočník Yazma. Tito dva se snaží zneužít moc prastarých králů ke svým vlastním temným záměrům.

 

Bossové – Priestess Alun'za, Vol'kaal, Rezan, Yazma

 

Priestess Alun'za fanaticky brání zlatou svatyni Atal'Dazaru. Přišla sem, aby očistila chrám od nákazy a nezastaví se při tom před ničím.

 

Vol'kaal byl za života věrným ochráncem Yazmy. Po Vol'kaalově předčasné smrti našla Yazma způsob, jak využít své nově nalezené moci, a svého někdejšího služebníka oživila. Ten jí teď může sloužit až na věčnost.

Vol'kaala posiluje Yazmino Bad Voodoo, dokud nebudou zničeny všechny Reanimation Totems. Jakmile jsou všechny totemy zničeny, u Vol'kaala začne Rapid Decay.

 

Rezan byl kdysi loa zuldazarských králů. Během jednoho rituálu mu byla duše vytržena z těla. Nyní z něj zbývá jen zvrácená slupka jeho původní bytosti, která touží pozřít každého, kdo vstoupí do jeho lovišť.

 

Yazma pozřela moc Shadry, pavoučího loa, a nyní má za úkol udržet posvátný chrám Atal'azar pro svého pána, proroka Zula.

Poté, co dosáhne 100 Energy, povolá Yazma duše hráčů, které postihla abilita Souldrend. Tím vytvoří Soulspawn, který se začne pohybovat k ní.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

jawed 04.11.2017 19:28

no viac sa mi páčia dung dostupné pre hordu...
neviem toho o nových dungeonoch toho veľa ale zatiaľ nevyzerajú ktovie ako zaujímavo aj keĎ tie hordacke vyzeraj ú zaujímavejšie...no uvidím
na zula som úplne zabudol

Bellatrix 04.11.2017 16:13

Ještě někdo má chuť slavit, že se nám vrátil do hry Prorok Zul?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Muradin 04.11.2017 16:46

Mě to hodně potěšilo. V poslední době často přemýšlím nad tím, kteří potencionální záporáci ještě zbyli, protože mě děsí jak tak trochu dochází (Xavius a Noční můra byla v Legionu zbytečně a je to škoda). Na Zula jsem úplně zapomněl. Podle mě má dost dobrý potenciál. Tak snad se využije.

godlike 05.11.2017 02:42

Že by on byl nakažen N´Zothem?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet