Blizzard nevidí počet hráčů tak černě

//pic/news/actibliz
Je tomu více jak měsíc, co Blizzard oznámil, že mu opět klesl počet aktivních účtů jeho online hry World of Warcraft na 11,1 miliónů. Mnoho lidí to vidí jako logický pád a přisuzují to mnoha věcem. Jedni v tom vidí klesající kvalitu, druzí hovoří o tom, že WoWko si nemohlo tak dlouho udržet stoupající tendenci, co se týče počtu hráčů, do nekonečna. Postě a zkrátka - 100 lidí, 100 názorů. Michael Ryder, viceprezident Blizzardu, to vidí trochu jinak.
S WarCraftem se děje poslední dobou spousta skvělých věcí. V letošním roce uvádíme WoW na brazilský trh, vkládáme do toho velké očekávání. Čísla, která byla z konce posledního čtvrtletí, byla před spuštěním Cataclysmu v Číně. To je velká část našeho odvětví do budoucna. Také jsme změnili trial mechanismus pro World of Warcraft, takže lidé, kteří zkoušejí WoWko, mohou hrát neomezeně až k úrovni 20. V minulosti byl trial účet vázaný na čas. Naše data ukazují, že lidé kteří dosáhnou levelu 20, mají větší pravděpodobnost zůstat, protože už překonali počáteční fázi. To nám pomůže vybudovat a udržet si naši hráčskou základnu.
Takže Michael Ryder v podstatě řekl to, o čem jsem psal minule. Ono se to také dalo čekat. Jestli se klukům z Blizzardu vyplnil jejich optimismus, uvidíme na konci dalšího čtvrtletí, kdy Blizzard zveřejní další zprávu pro akcionáře. Sdílíte i vy optimismus Michaela Rydera nebo jste spíše skeptici? Poroste podle vás křivka hráčů World of Warcraft nebo bude klesat stejným, ba i rychlejším tempem?

Naposledy upravil/a Astra 06.09.2011 v 06:54:18.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Skynet 07.09.2011 12:07

ajtak, gearnu sa a dalej co ? budu zabijat Cthuna 200 x ?

Benosh 07.09.2011 11:20

MasterMajkl
Ježiš on nehral vanilu.
No ale rád bych si ji zahrál, docela mě s touhle myšlenkou zajímá, proč Blizz třeba nedává na výběr lidem tak, že by se určily servery pouze pro hraní určitých datadisků. Někomu se líbila Vanilla? Proč neudělat servery s patchem 1.12.1. No a kdyby chtěli jiné datáče, tak transfer jinam, kde by byl jiný datáč. Takhle je prakticky všem nuceno něco, s čím později někdo nemusí souhlasit, jenže nemá na výběr a buď musí hrát aktuální patch nebo přestat hrát. Jde vidět, že každý datadisk má svoje zastánce, tak by to mohl být další zůsob udržení hráčů ve Wowku.

Honza4545 06.09.2011 20:54

Každé MMO do hry přineslo něco nového. AoC přineslo noví styl boje , GW 2 zase nový systém expení (nebudu to rozebírat všechno protože by to bylo na dlouho). Žádné MMO neni stejné ale blizzard hold přisel z WoWkem nejdřívěji myslím si že rozhodně do historie se WoWko vrije i dlouho po posledním datadisku budou ještě servery.To co chci říct je že každé MMO má šanci zaujmout místo WoWka díky své jedinečnosti.Fakt že WoW drží na vodě tolik let pracování na PVP a PVE.

Therimarthas 06.09.2011 18:36

bulljoker
schválně kolik bude lidí až vyjde ten star wars co má vyjít na konci roku .D
LIKE

bulljoker 06.09.2011 18:07

schválně kolik bude lidí až vyjde ten star wars co má vyjít na konci roku .D

Anstriber 06.09.2011 18:05

Ježíš brečte si tu když milujete tak vanillu je spousta dobrých serveru před měsícem jsem hrál třeba na free av prostě to bylo jine než dnešní av ale zase nové av se my zda na hrání rychlejší a berte na vědomi že každý nemůže hrát wow 8h i víc wow v kuse práce škola rodina přátele je hodně věcí takže tu nemá cenu co je lepší a co ne blizz sice nemá už ani nápady ale snaží se a vy jako vždy řeknete je to na pi*u apod tak a těd mě mužete zaspamovat

Oveckoun 06.09.2011 17:44

Pokud vim tak si Blizz chvalil i ten jeden milion hracu co wow mel na zacatku takze tech 11 mega + zase takova skoda nebude

Javorovej 06.09.2011 15:41

Někdy má někdo své vlastní názory ať jsou blbější sebevíce a člověk mu to ani logicky nevysvětlíOdchodů od WoW bude ještě více. Však každý bude zkoušet GW2, SW apod. Já sám pujdu alespoň zkusit SW. A uvidim jestli budu hrát obojí a nebo jen jedno z toho. A je jedno, jestli je wow již nudné či nikoli...do historie se zapsalo velkou a nesmazatelnou stopou a navíc je to stále nehranější mmo.

Ellendway 06.09.2011 14:35

Suriencz
Nevidím rozdíl mezi fightem někde u Nexusu s Deathwingem, kde budu ničit třeba gobliny na jeho hřbetu, a s iluzemi v mozku Yoga Sarona, princip je to pořád stejný.Ano, sice v tom jednom bojuju s Deathwingem jen nepřímo, zatímco s Yogem přímo, ale to už je jen slovíčkaření.
Jenže s Deathwingem se budeš setkávat přímo v těchto bojích.

N!ghtmare 06.09.2011 13:58

Suriencz
A to je nejaka novinka?
No praveze ani ne! Tim jsem chtel upozornit na to, ze novinky v Cataclysmu byly tak nezajimave, ze nejlepsi vec z celeho cata, je ta goblinova chicken emoce

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet