Generální ředitel Activision Blizzard čelí kritice za svůj…

  Kotick    Activision    Blizzard   

Máte pocit, že vyděláváte slušné peníze? Tak dokud vás někdo otevřeně nekritizuje, tak jste zatím v suchu. Tohle se totiž nyní děje generálnímu řediteli Activision Blizzard Bobbymu Kotickovi. Právě on je kritizován za to, že je až nadměrně odměňován.

 

To tvrdí dvě společnosti, které poskytují poradenské služby. Ty následně doporučily akcionářům Activision Blizzard, aby hlasovali proti návrhu odměnit Koticka stejně jako v předchozích letech. 

 

Tohle doporučení následně podpořila skupina CtW Investment Group, která usiluje o to, aby ředitelé byli zodpovědni za odměňování vedoucích pozic. Tato skupina spolupracuje s penzijními fondy sponzorovanými odbory, které představují „podstatnou“ část akcionářů Activision Blizzard.  

 

Ředitel CtW Dieter Waiznegger vyzval akcionáře, aby hlasovali proti návrhu Say on Pay, který je naplánován na výroční schůzi pořádanou 11. června. Kotick dle všeho získává nadměrnou odměnu i přesto, že nebyly splněny prodejní cíle společnosti. 

 

Dle informací obdržel Kotick od roku 2016 v kombinovaných akciových opcích a vlastním kapitálu téměř 100 milionů dolarů, což je vyšší celková odměna než u ostatních generálních ředitelů jiných společností. Dále je uvedeno, že zaměstnanci Activision Blizzard obvykle vydělávají pouze 1/3 z 1 % Kotickova výdělku

 

Waiznegger udává, že Kotickova současná odměna je „zvláštním problémem“ vzhledem k nejistotě, kterou mají zaměstnanci Activision Blizzard, jež se na začátku roku 2019 i přes rekordní ročník rozhodlo propustit 800 zaměstnanců.

 

V prohlášení společnosti GameSpot uvedl Activision Blizzard, že během funkčního období pana Koticka se tržní hodnota společnosti zvýšila na více než 53 miliard dolarů z původních 10 milionů dolarů

 

Kotick je generálním ředitelem Activision od roku 1990 a v pozici zůstal i po akvizici mateřské společnosti Blizzard Vivendi Games v roce 2008.

 

Jaký máte názor na takto vysoké odměňování generálního ředitele vy? Myslíte, že si Kotick takovou odměnu zaslouží, nebo jste na straně společnosti CtW? Dejte nám vědět do komentářů, budeme se těšit na vaše názory.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Prvox 08.06.2020 01:19

Každy den zapalujem sviečku blizzardu ....

Batole 07.06.2020 20:43

Ať si každý vydělává kolik chce, co nám má být do toho.

kritik 07.06.2020 19:59

Ja jsem cetl, ze nekteri zamestanci blizzardu v kalifornii musi bydlet ve spolecnym byte, protoze si nemuzou dovolit vlastni bydleni, problem je v tom ze blizzard nikdy nemel prejit pod activision, ani Mark Morhaime, kterej byl dlouha leta prezident blizzardu si nevydelal ani tretinu toho co tenhle clovek z activisionu.

Jiste ze soukroma spolecnost si muze nastavit platovy podminky pro koho chce a jak chce, ale taky musi mit nejaky vlastni pravidla jak odmenovat manazery , zamestance atd to ja neznam.

Ja byt zamestanancem blizzardu tak se spojim s ostatnima a budu se snazit vyvinout tlak na vedeni, aby vsechno neschrabnul 1 clovek, kdyz spousta zamestanancu zije v nedustojnych podminkach, treba nejakou stavku atd, sehnat kvalitni nahradu neni zase tak jednoduchy a ze ma posledni dobou blizz s personalni politikou velky problemy to taky neni zadny tajemstvi.

Ale my toto nijak neovlivnime, muzem to jen sledovat z pozvzdali, ale nakonec nas to taky ovlivni, protoze jestli pak ve vysledku nemaj dost kvalitnich a dobre zaplacenych lidi ve wow teamu, tak pak vznikaj shit datadisky jako BFA, coz si jiste nikdo nepreje do budoucna aby se toto opakovalo ..

svina 08.06.2020 09:18

Ach jo, uplynulo už 12 let od fúze a stejně se vždycky najde nějaký dement, který tvrdí, že Activision vlastní Blizz. :/

Lethal 08.06.2020 10:54

@svina Hej, a preto na veducich poziciach Activision Blizzard su takmer vsetci z Activisionu. Jednoducho nad Blizzardom je Activision Blizzard, v ktorom ma Blizzard male zastupenie oproti Activision.

svina 09.06.2020 09:45

@Lethal Hmm, tak se podívejme. Bobby Kotick - Activision, Dennis Durkin - Microsoft, Coddy Johnson - Activision, Chris Walther - The Procter & Gamble Company, Claudine Naughton - American International Group, Daniel Alegre - Google. No tak pod pojmem "takmer vsetci" si představím něco jiného. AB je uměle vytvořená společnost, která jenom zastřešuje společné cíle dvou jinak autonomních společností. A i kdyby to byla pravda, tak je stejně jedno, kdo je na vedoucích pozicích, protože společnost se zodpovídá jenom a pouze akcionářům a tím Morhaime a další bezpochyby jsou. A jak v tom měla ještě prsty Vivendi už rozepisovat nebudu, máš mozek (alespoň doufám), použij ho.

Zdroj: https://www.activisionblizzard.com/senior-corporate-management

Lethal 09.06.2020 22:19

@svina Beriem na vedomie, zmylil som sa. S tymi akcionarmi mas pravdu, ale pochybujem, ze Morhaime a jeho boys tam maju plnu moc, kedze sa pomaly vytraca ich povodna ideologia na ukor penazi.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet