Gnómové (Gnome)

  Gnome    Aliance    Mekkatorque   

Historie

Gnómové jsou na tom se svým původem podobně jako lidé a trpaslíci. Gnómové byli původně mechaničtí (tzv. mechagnomes) a výtvorem ulduarského strážce Mimirona. Nicméně, stejně jako trpaslíci a další se ani oni nevyhnuli Curse of Flesh (Kletby masa) způsobené Yogg-Saronem. Časem se z velké většiny stali smrtelníci z masa a kostí. Ačkoli nyní byli smrtelní, jejich vášeň pro techniku a inženýrství jim zůstala. Odrazilo se to také na jejich intelektu, který se tím časem více a více zdokonaloval. 

 

Přestože o nich až do příchodu Hordy téměř nic nevíme, jedna věc je však známá. V jistém čase se potkali s trpaslíky a obě rasy spolu uzavřely spojenectví, které trvá až dodnes. Trpaslíci jim také pomáhali postavit jejich hlavní město, Gnomeragan. Zatímco se v okolních zemích budovala nová království, skutečná hrozba teprve měla přijít - démony ovládaní orkové.

 

V reakci na to se lidská království zformovala do Aliance a členství bylo také nabídnuto trpaslíkům s gnómy, jelikož ani země těchto ras se nevyhnuly hněvu Staré Hordy. Gnómové však byli velmi zdatní inženýři a vedle zručných trpaslíků představovali naději alespoň v oblasti technologií. Orkové nakonec po dvou válkách byli poraženi a většina z nich uvězněna, nicméně pro gnómy to byl pouze prvopočátek příchodu nové katastrofy. 

 

Třetí válka odstartovala zradou lordaeronského prince Arthase, jehož království rychle podlehlo pod vliv Pohromy. Aliance reagovala jak na útoky Pohromy, tak výzvy Jainy Proudmoore odplout na Kalimdor a vydat se zničit stín, který za tímhle vším stál. Gnómové vpád nemrtvých do Lordaeronu zaznamenali, ale neposlali vojenskou podporu na boj proti Legii. Jako samostatná rasa čelili ještě větší hrozbě. Jejich město Gnomeragan se ocitlo pod útokem masivního přílivu troggů. Vůdce gnómů, High Tinker Mekkatorque se však rozhodl o tomto útoku v Alianci mlčet, jelikož uznal za vhodné, že Plamenná legie s nemrtvými jsou mnohem větší hrozbou. Nechtěl tím Alianci zbytečně zatěžovat a rozhodl, že gnómové si toto vyřeší sami. 

 

Mekkatorqueův přítel, Sicco Thermaplugg, však přišel s řešením. Celé město zaplavit radiací, která by troggy zabila. Po dlouhém zvažování Mekkatorque svolil. Netušil však, že jeho přítel ke gnómům zaujal arogantní a pohrdavý postoj, jelikož se mu dle něj nedostalo dostatečného uznání. Radiace mnoho troggů sice zabila, ale většina gnómské populace také zahynula. Ti, co otravu radiací přežili, byli přeměněni na infikované gnómy (leper gnomes), včetně samotného Thermaplugga. Naštěstí část gnómů, včetně High Tinkera, radiaci kompletně unikla.

 

Vlivem této radiace Thermaplugg kompletně zešílel a deklaroval se samozvaným králem Gnomeraganu. Teprve po konci Třetí války se zbytek Aliance dozvěděl, co se stalo a jakému konfliktu gnómové čelili. Trpaslíci z Ironforge přeživším gnómům nabídli přítřeší v jejich městě. Tím v Ironforge vznikla čtvrť Tinker's Town. Gnómové Alianci od té doby čím dál více podporovali a účastnili se i v tažení v Northrendu proti Arthasovi. Zde mimojiné také odhalili svůj dávný původ.

 

Krátce po porážce Lich Kinga Arthase se Mekkatorque rozhodl Gnomeragan definitivně osvobodit ze spárů jeho dávného přítele, tentokrát s pomocí Aliance. Ta část Gnomeraganu, jež se nacházela na povrchu země, byla definitivně osvobozena. Útok do samotného srdce města byl v podstatě úspěšný a samotný Mekkatorque konfrontoval Thermaplugga. High Tinker byl schopen svého dávného přítele porazit a nechal ho na pospas hrozbám, které v Gnomeraganu stále číhaly jako symbol utrpení, kterým si přeživší gnómové museli projít. 

 

Od té doby High Tinker v Alianci zaujímá více proaktivní přístup a díky tomu jsou novější a novější technologie k dispozici, obzvláště, když Horda do svých řad přijala gobliny z Bilgewater kartelu. Gnómové dodnes gobliny považují za své úhlavní nepřátelé, co se týká v souboji technologií a vynalézavosti. Mekkatorque se také účastnil bitvy o Broken Shore, kde byl však svědkem velké porážky a smrti Variana. Jak proaktivní role gnómů bude v Battle for Azeroth a skutečný osud Sicca Thermaplugga je zatím však neznámé.

 

Raciální schopnosti

spell #20592 - veškerý přijímaný Arcane damage je snížen o 1 %.

spell #20593 - skill v profesi Engineering navýšen o 15 bodů.

spell #20589 - odstraní všechny negativní efekty, které vám jakkoli brání v pohybu a nebo jej zpomalují.

spell #92680 - veškerý Haste navýšen o 1 %.

spell #20591 - množství sekundárního resourcu (mana, energy, rage, runic power, focus) navýšeno o 5 %.

 

PovoláníSouvisející obrázek

  • Death Knight
  • Warrior
  • Hunter
  • Rogue
  • Monk
  • Priest
  • Warlock
  • Mage

 

Známé postavy

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: The Old Dormitory (Gnomeragan), Dun Morogh
  • Mount: Mechanostrider
  • Vládce: High Tinker Gelbin Mekkatorque
  • Hlavní město: Gnomeragan (stále nezcela dobyt), Tinker's Town (Ironforge)
  • Jazyk(y): Gnomish, Common

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

rarkaniek 21.03.2023 22:25

It is confirmed by blood gas analysis <a href=http://cialis.mom>cialis coupons</a>

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet