Gold Guide #0

Zdravím vás všechny u školy vydělávání goldů. V tomto článku, nebo spíše celé sérii bych vás chtěl provázet vlastními zkušenostmi ohledně farmení a vydělávání goldů, přímo od prvních kroků, jak v podobě článku, tak i občasné video formě. V tomto díle vás provedu spíše úvodem a nějakými tipy, tudíž nečekejte, že ještě dnes budete mít plné kapsy. Za celou svou herní karierů jsem narazil na obrovskou spoustu článků a videí, tzv. "Gold guide", některé byly dobré, některé zase naopak špatné. Problém je v tom, že většina tutoriálů vám pouze ukázalo pokyny, kde máte farmit a co tam získáte, ale většina už neřekla, co s těmi surovinami a veškerou tou havětí máte dělat dále. Většinou počítají, že už všechno znáte, víte co dělat dál, a to může nějakého nováčka demotivovat. Takže tutoriály tipu:
popisek
neberte úplně vážně, dotyčný počítá s tím, že máte zkušenosti i se vším okolo, koncový strom by mohl vypadat například nějak takhle.
popisek
Myslím, že rozdíl poznáte na první pohled a je třeba si tyto základní kroky uvědomit, dříve než rozjedete nějaký svůj byznys. Pokud chcete začít s vyděláváním goldů, měli byste si nejdříve uvědomit, na co se chcete zaměřit. Vybrat si můžete opravdu z velké škály, je jen na vás, co vám bude vyhovovat a co vás bude bavit. Já osobně vydělávání goldů rozděluji do tří skupin: 1) Farmení materiálů - Farmení je nejjednodušší, ale zaručený způsob vydělávání goldů. Ve většině farmení se jedná o zabíjení mobů, sbírání kytiček, miningu, skinningu, látek atd... Na tento způsob vám stačí základní profese, která vás bude pořád provázet, tudíž nepotřebujete nic víc. 2) Resell materilů - Resell je naopak jeden z nejriskantnějších způsobu vydělávání. Dalo by se říct, že při této činnosti využíváte neznalosti ostatních hráčů, kteří potřebují rychle své zboží prodat, nebo spíše neumí podhazovat. Na tuto "profesi" potřebujete mít zmáklé veškeré hodnoty itemů na jedničku. Pokud se tak nestane, může se stát, že půjdete spíše do mínusu. Jako správný příklad bych vybral Transmogrification armor, popřípadě zbraně. Lidé ho kupují za směšné částky a poté se ho snažíprodat třeba za 200x vyšší cenu. Tento způsob funguje, ale s vrácením goldů můžete počítat v intervalech po dobu až měsíců. Jak tento široký pojem funguje si ukážeme později. 3) Zvyšování hodnoty materiálů - Myslím, že vám už došlo, že jako poslední možný způsob vydělávání je zvyšování hodnoty. Opět, tento způsob může být trochu riskantní, ale pokud se naučíte počítat a používat ty správně hodnoty, poznáte, že to je celkem slušný byznys. Pokud se zpětně podíváte na graf výše, tak poznáte, že se jedná o ten samý způsob. Dále do toho to stylu můžeme zařadit využívání denních CD u profesí, například: alchymie - Living steel, a nebo můžete vydělávat na takzvaných procech - Transmutation Master, Potion Master nebo Flask Master.
popisek
Aukce - Aukce je asi největší problém většiny lidí, kteří si chtějí vydělat. Vždy se najde někdo, kdo podhazuje, tzv. "undercutuje" o zbytečně velkou částku, ostatní lidé se pak stále přizpůsobují, hodnoty poté samozřejmě hodně rychle klesají, a proto bych vás chtěl rychle a stručně ponaučit. Pokud se jedná o materiál, který je jednoduše dostupný, jako například clothy, mining, kytky ... ceny "undercutujte" o 1 bronze. Pokud se jedná o itemy naopak dražší kvality, například transmog, boe epic itemy a všechno nad 1000 goldů, undercutujte o 1 gold, má to svůj důvod. Z vlastní zkušenosti vím, že když jdu koupit něco dražší kvality, tak udělám radost většinou spíše tomu, co má danou věc jenom o 1 copper dražší :) . Na závěr bych chtěl dodat, že na aukci vkládejte věci podle své potřeby, ale nejlépe na 12 hodin. Tipy pro aukce: Pro nováčky, co chtějí začít prodávat nebo vykupovat nějaké itemy z aukce, bych doporučil addon - Auctinator. Auctinator je troufnu si říct nejjednodušší addon na manipulaci s cenami, pokud chcete něco koupit, stačí kliknout na tlačítko "buy", napsat či zkopírovat do kolonky item, který byste chtěli zakoupit a addon vám v krátkém okamžiku najde nejnižší ceny. Pokud chcete něco prodávat, tak to funguje na stejném principu. Myslím, že na funkci addonu si přijde už každý sám. Pokud si nevíte rady s cenou a nevyhledáte item na aukci, tak bych vřele doporučil webovou stránku: https://eu.theunderminejournal.com/ Jediné co musíte udělat, tak je vybrat si váš server a do kolonky napsat název předmětu, který chcete prodat. Undermine Journal vám vyhledá, kdy byl item naposledy na aukci a za jakou cenu, a dále zde naleznete další grafy, například ohledně ceny na jiných realmech.
popisek
Moudro na závěr: Gold ke goldu, stovka k stovce, tisícovka k tisícovce. Ponaučení: Snažte se vytáhnout tu nejvyšší možnou cenu, kterou z dané věci můžete vytáhnout. To, že máte 50 000 goldů, neznamená, že můžete vesele rozhazovat.

Naposledy upravil/a Thebiss 29.10.2013 v 19:18:57.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Coxx 09.11.2013 17:15

Kdy bude další díl?

hartom 09.11.2013 17:08

No co vím tak když si pročtete např. na ownedcore forum zabanovaných tak docela běžně se banuje za economy abuse...

Thebiss 29.10.2013 19:30

Stargolem
Docela mě překvapuje, že na oficiální stránce WoW pro ČR&SK komunitu (jak se wowfan prezentuje), autor článku doporučuje věc (bod 3.), za kterou Blizz s oblibou rozdává perma bany (controla AH, price monopol ...)bez upozornění, nebo aspoň větší rozebrání tématu. Za další bod 2. - žádné transmutation itemy neexistují, když už jsme u terminologie, ale transmogrification. Už při mém prvním komentáři, který jsem dával k Vašemu náboru, jsem apeloval na kvalitu místo kvantitu ... a tady u tohoto autora, s jeho prvním článkem, o kvalitě dost pochybuji. A pak samozřejmě selhala kontrola, pokud nějakou máte, i přesto že věřím, že Váš tým je plný kvalitních a znalých lidí - pokud tedy nabíráte nezkušené redaktory, určitě byste jejich výstupy měli buď kontrolovat z pozice znalejšího, nebo aspoň ověřit hlavní fakta. Pro autora - neulehčovat si práci, aspoň něž budeš kvalitní veterán/redaktor, je nejlepší způsob, jak se uvést.
Zdravím, souhlasím s tím, že o tento článek bych se měl postarat já, né Ellendway, také souhlasím, že jsem tento článek vypustil zbytečně brzo a mohl jsem dost věcí ještě doplnit. Teď k tématu, pokud vím Blizzard má na mysli monopol, ale s tím, že se přesouváš z realmu na realm tzv. transferuješ a přenášíš například mounty, protože na outlandu tě vyjde například takový Spectral Tiger na 500k a na DT aukci 750k. Pokud v aukci na tvém serveru nakoupíš pár clothu, gemů a ostatních věcí, za učelem prodání za vyšší cenu, blizzard tě za to trestat rozhodně nebude. Myslím, že kdyby tohle zakazoval, tak si najde nějaký způsob, jak by tomu mohl zabránit... Například maximální možný počet koupených věcí, za určitou dobu.

Stargolem 29.10.2013 13:41

Ellendway
Tak a teď jsem mluvil s několika lidmi, kteří se mnou pracují ve Wargamingu (bývalí GM Blizzardu) a všichni potvrdili, že neexistuje žádné pravidlo a důvod, proč by se mělo banovat za monopol aukční síně. Není na tom údajně nic špatného, nebyl a není důvod za takovou věc banovat, pokud se nejedná o dupované epické mounty, předměty. Takže kde najít pravdu? U lidí, kteří více než pět let pracovali pro Blizzard nebo u náhodného komentáře na webu, který nedává v podstatě smysl?
Technically manipulating the economy in WoW is against the ToS. So contrary to popular belief it is not a free market. If blizzard see's your actions as negatively impacting other players through creating artificial inflation or manipulating the ah in other ways then technically you are breaking the rules.Nvm, pokud Ti nedává smysl, pak bych, být Tebou, se nejspíš vrátil na základní školu. Lidem od Blizz věřím, ale svůj ACC bych neriskoval... osobně znám hodně lidí, co právě za AH reposting ban dostali.

Ellendway 29.10.2013 13:01

Tak a teď jsem mluvil s několika lidmi, kteří se mnou pracují ve Wargamingu (bývalí GM Blizzardu) a všichni potvrdili, že neexistuje žádné pravidlo a důvod, proč by se mělo banovat za monopol aukční síně. Není na tom údajně nic špatného, nebyl a není důvod za takovou věc banovat, pokud se nejedná o dupované epické mounty, předměty. Takže kde najít pravdu? U lidí, kteří více než pět let pracovali pro Blizzard nebo u náhodného komentáře na webu, který nedává v podstatě smysl?

Ellendway 29.10.2013 12:57

Stargolem
<< tady se pěkně ukazuje, kdy mělo přijít rozpitvání tématu autorem článku. Je více možností, kterými lze AH ovládnout, ať už jak píšeš ty, guildou, nebo jedním člověkem, a pak zkupování všech itemu, a jejich následné přeprodávání za vyšší cenu (asi nejvíce nenáviděná a odsuzovaná technika Blizzardem). A to že někdo neřeší jeden případ (Tebe), neznamená, že je to Ok - internet používat určitě umíš, tak si najdi na netu případy těchto banů sám. A i kdyby se jednalo pouze o ojedinělé případy (což není), tak i přesto by na to autor měl upozornit, jestli-že to doporučuje.
Jeden z Blue-postů
As others have pointed out in this thread, though, there's no crime in buying things from the AH and re-posting them for lots more. But it's a risky business when you set out to own the market on a single item. This person constantly has to watch the AH for people undercutting him or her, which probably happens often if it's a common item like cloth. You can end up seriously out of pocket when attempting a venture like this.

Stargolem 29.10.2013 12:21

Ellendway
Zajímavé, že například má guilda (Aurora) má na serveru mnohdy velký price monopol v AH a nikdo to neřeší.
<< tady se pěkně ukazuje, kdy mělo přijít rozpitvání tématu autorem článku. Je více možností, kterými lze AH ovládnout, ať už jak píšeš ty, guildou, nebo jedním člověkem, a pak zkupování všech itemu, a jejich následné přeprodávání za vyšší cenu (asi nejvíce nenáviděná a odsuzovaná technika Blizzardem). A to že někdo neřeší jeden případ (Tebe), neznamená, že je to Ok - internet používat určitě umíš, tak si najdi na netu případy těchto banů sám. A i kdyby se jednalo pouze o ojedinělé případy (což není), tak i přesto by na to autor měl upozornit, jestli-že to doporučuje.

Ellendway 29.10.2013 11:53

Stargolem
(bod 3.), za kterou Blizz s oblibou rozdává perma bany (controla AH, price monopol ...)
Zajímavé, že například má guilda (Aurora) má na serveru mnohdy velký price monopol v AH a nikdo to neřeší.

Stargolem 29.10.2013 11:15

Docela mě překvapuje, že na oficiální stránce WoW pro ČR&SK komunitu (jak se wowfan prezentuje), autor článku doporučuje věc (bod 3.), za kterou Blizz s oblibou rozdává perma bany (controla AH, price monopol ...)bez upozornění, nebo aspoň větší rozebrání tématu. Za další bod 2. - žádné transmutation itemy neexistují, když už jsme u terminologie, ale transmogrification. Už při mém prvním komentáři, který jsem dával k Vašemu náboru, jsem apeloval na kvalitu místo kvantitu ... a tady u tohoto autora, s jeho prvním článkem, o kvalitě dost pochybuji. A pak samozřejmě selhala kontrola, pokud nějakou máte, i přesto že věřím, že Váš tým je plný kvalitních a znalých lidí - pokud tedy nabíráte nezkušené redaktory, určitě byste jejich výstupy měli buď kontrolovat z pozice znalejšího, nebo aspoň ověřit hlavní fakta. Pro autora - neulehčovat si práci, aspoň něž budeš kvalitní veterán/redaktor, je nejlepší způsob, jak se uvést.

Thebiss 28.10.2013 11:58

Ellendway
Zajímalo by mě, kolik má autor článků goldů, že píše Gold Guide :P
Dohromady mám něco okolo 150k, ale to bude tím, že neumím spořít. Pokud vidím na AH něco zajímavého, hned si to kupuji..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet