Gold Guide #0

Zdravím vás všechny u školy vydělávání goldů. V tomto článku, nebo spíše celé sérii bych vás chtěl provázet vlastními zkušenostmi ohledně farmení a vydělávání goldů, přímo od prvních kroků, jak v podobě článku, tak i občasné video formě. V tomto díle vás provedu spíše úvodem a nějakými tipy, tudíž nečekejte, že ještě dnes budete mít plné kapsy. Za celou svou herní karierů jsem narazil na obrovskou spoustu článků a videí, tzv. "Gold guide", některé byly dobré, některé zase naopak špatné. Problém je v tom, že většina tutoriálů vám pouze ukázalo pokyny, kde máte farmit a co tam získáte, ale většina už neřekla, co s těmi surovinami a veškerou tou havětí máte dělat dále. Většinou počítají, že už všechno znáte, víte co dělat dál, a to může nějakého nováčka demotivovat. Takže tutoriály tipu:
popisek
neberte úplně vážně, dotyčný počítá s tím, že máte zkušenosti i se vším okolo, koncový strom by mohl vypadat například nějak takhle.
popisek
Myslím, že rozdíl poznáte na první pohled a je třeba si tyto základní kroky uvědomit, dříve než rozjedete nějaký svůj byznys. Pokud chcete začít s vyděláváním goldů, měli byste si nejdříve uvědomit, na co se chcete zaměřit. Vybrat si můžete opravdu z velké škály, je jen na vás, co vám bude vyhovovat a co vás bude bavit. Já osobně vydělávání goldů rozděluji do tří skupin: 1) Farmení materiálů - Farmení je nejjednodušší, ale zaručený způsob vydělávání goldů. Ve většině farmení se jedná o zabíjení mobů, sbírání kytiček, miningu, skinningu, látek atd... Na tento způsob vám stačí základní profese, která vás bude pořád provázet, tudíž nepotřebujete nic víc. 2) Resell materilů - Resell je naopak jeden z nejriskantnějších způsobu vydělávání. Dalo by se říct, že při této činnosti využíváte neznalosti ostatních hráčů, kteří potřebují rychle své zboží prodat, nebo spíše neumí podhazovat. Na tuto "profesi" potřebujete mít zmáklé veškeré hodnoty itemů na jedničku. Pokud se tak nestane, může se stát, že půjdete spíše do mínusu. Jako správný příklad bych vybral Transmogrification armor, popřípadě zbraně. Lidé ho kupují za směšné částky a poté se ho snažíprodat třeba za 200x vyšší cenu. Tento způsob funguje, ale s vrácením goldů můžete počítat v intervalech po dobu až měsíců. Jak tento široký pojem funguje si ukážeme později. 3) Zvyšování hodnoty materiálů - Myslím, že vám už došlo, že jako poslední možný způsob vydělávání je zvyšování hodnoty. Opět, tento způsob může být trochu riskantní, ale pokud se naučíte počítat a používat ty správně hodnoty, poznáte, že to je celkem slušný byznys. Pokud se zpětně podíváte na graf výše, tak poznáte, že se jedná o ten samý způsob. Dále do toho to stylu můžeme zařadit využívání denních CD u profesí, například: alchymie - Living steel, a nebo můžete vydělávat na takzvaných procech - Transmutation Master, Potion Master nebo Flask Master.
popisek
Aukce - Aukce je asi největší problém většiny lidí, kteří si chtějí vydělat. Vždy se najde někdo, kdo podhazuje, tzv. "undercutuje" o zbytečně velkou částku, ostatní lidé se pak stále přizpůsobují, hodnoty poté samozřejmě hodně rychle klesají, a proto bych vás chtěl rychle a stručně ponaučit. Pokud se jedná o materiál, který je jednoduše dostupný, jako například clothy, mining, kytky ... ceny "undercutujte" o 1 bronze. Pokud se jedná o itemy naopak dražší kvality, například transmog, boe epic itemy a všechno nad 1000 goldů, undercutujte o 1 gold, má to svůj důvod. Z vlastní zkušenosti vím, že když jdu koupit něco dražší kvality, tak udělám radost většinou spíše tomu, co má danou věc jenom o 1 copper dražší :) . Na závěr bych chtěl dodat, že na aukci vkládejte věci podle své potřeby, ale nejlépe na 12 hodin. Tipy pro aukce: Pro nováčky, co chtějí začít prodávat nebo vykupovat nějaké itemy z aukce, bych doporučil addon - Auctinator. Auctinator je troufnu si říct nejjednodušší addon na manipulaci s cenami, pokud chcete něco koupit, stačí kliknout na tlačítko "buy", napsat či zkopírovat do kolonky item, který byste chtěli zakoupit a addon vám v krátkém okamžiku najde nejnižší ceny. Pokud chcete něco prodávat, tak to funguje na stejném principu. Myslím, že na funkci addonu si přijde už každý sám. Pokud si nevíte rady s cenou a nevyhledáte item na aukci, tak bych vřele doporučil webovou stránku: https://eu.theunderminejournal.com/ Jediné co musíte udělat, tak je vybrat si váš server a do kolonky napsat název předmětu, který chcete prodat. Undermine Journal vám vyhledá, kdy byl item naposledy na aukci a za jakou cenu, a dále zde naleznete další grafy, například ohledně ceny na jiných realmech.
popisek
Moudro na závěr: Gold ke goldu, stovka k stovce, tisícovka k tisícovce. Ponaučení: Snažte se vytáhnout tu nejvyšší možnou cenu, kterou z dané věci můžete vytáhnout. To, že máte 50 000 goldů, neznamená, že můžete vesele rozhazovat.

Naposledy upravil/a Thebiss 29.10.2013 v 19:18:57.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 28.10.2013 09:29

Zajímalo by mě, kolik má autor článků goldů, že píše Gold Guide :P

cerberos 28.10.2013 09:19

kolikrát moje šamanka /Persefonné/,to schytává,už jenom kvůli tomu,že vlastně ona určuje cenu všech gemů v ah v mém serveru

cerberos 28.10.2013 09:15

nezajímá mě,abych si vydělal hromady goldů,nejsem jako ten Gallywix ,ale v mém serveru aggramaru,patřím,mezi bohaté,přitom to nebyl můj cíl,vyvinulo se to samo,možná je to tím,že hraju už od vanilly a od té doby,jsem si udělal kromě maina /mága Cerbera/ i alty,a s nima i nové dovednosti,mí altové ted mají všichni plný skil všech profesí,takže když chci např věci na enchant pro mága,tak mu ho altové posílají i zelené věci,které je můj mág disenchantuje plus má zdarma i svitky kam ten enchant vyrobí od mé warlokyni která je full inscriptor,ta zase díky tomu dává ty svitky na narameníky co přidávají staty,všechny mí altové mají zdarma všelijaké elixiry,flasky,co nespotřebují to prodají,moje šamanka je jewelcraft,kdybyste viděli její recepty tak ji z celého wow receptů na jwc chybí jen 4 staré recepty,ale ty si sežene,surové gemy dostává od mého priesta ,který je alchemist/transmutation,jemu všichní mí altové posílají golden lotusy,který na výrobu gemu,potřebuje,tam potřebujete 1xgolden lotus plus gem /zelené kvality a barvu jakou potřebujete,př. fialový roguestone/ z toho udělá surový gem rare kvality,a ti pošle mé šamance,průměrně ji např.posílá týdně 25 červenyých,20 fialových a hlavně 30 oranžových gemů sem tam to ostatní,jen si to vemte např z oranžových vyrobí 30 reckless gemy 60 intelect plus 160 haste,jenom jeden stojí v našem serv. průměrně 150 g a to nemluvím o červených! též má hunterka si vydělá hezké goldy je skinning/leatherwork. už jenom kolik si vydělá za výrobu toho enchantu leginy atd atd všichní mí altové si takhle navzájem pomáhají,a to nemluvím o minningu,prostě nikdy mi nechybí suroviny,kromě tech,které si můžete vyrobit jenom jednou denně,víte o kterých surovinách píšu,klidně napíšu že součet všech goldů mých miláčků sčítá víc než milion,neřeknu přesně..prostě tady platí i to co ve skutečném v našem životě čím vice toho umíš tím jsi bohatší i zkušenější ..ps:velice se omlouvám nějak jsem se rozepsal

milanko 27.10.2013 13:08

Thebiss
Děkuji, právě těmito podrobnějšími tipy se budu příště chtít zabývat, ulehčil jsi mi tudíž nějakou práci s přemýšlením Přestože spoustu věcí znám, tak stejně budu rád když mě budeš kontaktovat. Věřím ,že se určitě najde něco, na co si nevzpomenu nebo co ještě možná neznám. Kontakty na mě najdeš na forum.
Poslal som ti to pekne rozpísane na email tak sa to pozri .

Rannu 26.10.2013 21:53

super clanek, tesim se na dalsi dil =)

Metiu 26.10.2013 21:30

A ako si tu pisal o skupovani veci - lacno kupit draho predat tak WoW armory na android je na to ako stvorene hlavne ked som neni priamo v hre

Metiu 26.10.2013 21:27

No ale to iste moze platit aj o mountoch-a to pri akejkolvek profesii mozem predat mounta za ovela vacsie prachy ako naklady na jeho vyrobu

Endy 26.10.2013 20:29

Přesně takové články potřebuju

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet