Koloběh nenávisti - Nekonečný úděl hráče

  koloběh nenávisti    legacy    vanilla   

V posledních pár měsících jsem prošel spousty legacy serverů, abych si připomenul, proč jsou vlastně tak žádané. Během těch x hodin hraní jsem si všiml něčeho zajímavého. Něco, co tu bylo už od počátku WoW, ačkoliv tomu nikdo nevěnoval pozornost.

 

World PvP

Myslím, že lokace Stranglethorn Vale by se dala dokonale popsat jako synonymum ke spojení World PvP. Fenomén, který je mezi komunitou PvP hráčů tak oblíbený.

 

Ten klíčový prvek je ten moment překvapení. Jste dobrý v PvP? Ve World PvP se to pozná. Jak rychle reagujete na podnět. Málo kdo v takové nevýhodě dokáže využít to, co má a zvrátit situaci.

 

Pravda, člověk přitom zažije spoustu zábavy, pobaví se. Málokdo se ale cítí stejně, když je ta kořist on. Což mě přivádí k další části.

 

Jako nemoc, co se šíří

Tohle se netýká každého, podle mého názoru je to spíše záležitost PvE hráčů, co mají o PvP nulový zájem. Přesně proto jsou tak častým cílem. Nikdy to nečekají, jelikož nejsou zvyklí na PvP, nestíhají reagovat a do pár sekund je po všem, potom si ještě stěžují do whispu, což je přesně ten podnět, na který gankující hráč čeká.

 

Všiml jsem si, že jakkoliv byl hráč mírumilovný a o PvP nejevil žádný zájem, potom, co byl ganknut se z něj stane stroj na zabíjení. I když se mu nepodaří najít a zabít toho, co ho ganknul, neustále bude pokračovat, při první příležitosti se okamžitě snaží eliminovat hráče opozitní frakce. 

 

Otázka zní: změnilo by se něco, když by zabil gankera? Nebo bude pokračovat? Dovolím říci, že ne. Jakmile se něco takového stane, prostě se to na vás podepíše. Jako když vás někdo naočkuje. Jakmile spustíte tento koloběh, tak se nedá zastavit. Budete se snažit mstít na všech členech opozitní frakce a ty se nakonec budou chtít mstít vám a vaší frakci.

 

Ale Raccoone!

Rozhořčený čtenář: "Ježiš marja Rejkůne, proč to vůbec píšeš, však WoW je o PvP, tak o co ti jde." To je sice pravda, ale je to odraz komunity a kam se posunuje, ale to je zas na další článek, kde si porovnáme komunitu TBCáků a Vanilláků.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Fuarran 18.03.2018 08:12

Já si zrovna ve Stranglethornu expím postavu. Nejsem PvP hráč, ale když přijde na věc, bráním se srdnatě a často úspěšně:-) Co ale mi hlava nebere, jsou lidi, co se se svou stodesítkou loví postavy na nízoučkých levelech. V takovém případě se bránit prostě nedá, protože najednou jsem mrtvá a ani kolikrát netuším odkud to přišlo. Já jsem asi divná, ale zabíjet někoho, kdo nemá sebemenší šanci, by mi žádnou zábavu nepřineslo a styděla bych se za to.

gilldor 18.03.2018 14:09

Ale to je právě ono o čem ten článek byl někdo ho nejspíš ganknul pak se ten hráč přelogne na 110ku a začne maskrovat všechno co je červený a je mu jedno jestli to je 20+ či 40+ také jsem si prošel obdobným obdobím ale to už je hodně dávno

Pytler 16.03.2018 13:00

Když jsme byl mladší, tak takovej mód ve mně občas na pár dní naskočil a pak se to zase uklidnilo. S věkem přišla moudrost a nic takovýho mě nerozhodí.

Martins911 15.03.2018 22:27

Nejvíce lidí co hráli world PVP hlavně sere to automatické vypínání PVP ve městech , každej si ve spojení s wpvp představuje jen sv nebo jiný profláknutý lokace ale to že se dělali nádherný raidy na města nebo to že jste si za rogunu zabíjel v cizím městě a pak se vás marně snažili všichni nahánět jo byla to zábava mimochodem kdy udělali tuhle změnu?

Jikonekt 15.03.2018 22:03

No bohuzel ted je world PvP mrtvy, pac s tema statama a legendarkama a vunec tim jak ej rha nastavena to neni PvP, zpravidla vyhraje ten kdo zautoci prvni (kdyzy nejste zrovna tank nebo healer). Bezne prijde smrt behem 1-2 vterin z full HP na 0... proti tomu se vetsinou nejde vubec nijak brnait (nez pochpite, ze na vas prave ted nekdo utoci, jste mrtvi :_), taktze tomu nerikam PvP... :P A ty "worl PvP questy" jsou vylozena traparna, misto PvP jen zabijite mobky druhy frakce...

jawed 15.03.2018 20:50

Ja nemám záujem o pvp a keď sa niečo také stane...áno naštve ma to ale popravde pokračujem normálne nemám chuť sa pomstiť na každom koho stretnem
Samozrejme...ak náhodou stretnem toho istého hráča...a náhodou je v povedzme nepríjemnej situácii...s chuťou ho dorazím ale to je všetko zatiaľ sa mi nestalo že by som sa chcel pomstiť všetkým

Hanzias 15.03.2018 20:36

Říkáš, že jakmile někdo započne koloběh, tak nejde zastavit? Hmm... Did someone say Thund...?

Silveralius 15.03.2018 20:25

Asi jsem jedinej koho to nechá naprosto chladným?
Až už zabije on mne ne o já jeho tak pak prostě jen pokračuji v expení.
Když začne návod co má náznak farmy. Tak lognu do funguje nebo prostě počkám jako duch chvíli. Ono ho to čekání přestane rychle bavit. Když dobu nic nezabije. Mimo lokace legionu je skoro zázrak potkat hráče opoziční frakce

Hromovapest 15.03.2018 19:37

Když mě někdo zabije...pomstim se hned na dalších. A klidně Otravuju dvě hodiny. Já nemám klid. Ostatní ho také mít nebudou.

Akari 15.03.2018 18:50

Často čtu některé lidi, kteří si povzdechnou, že world PvP je mrtvé a že tenkrát to bylo lepší a s příchodem classic serveru to bude zase dobré, ale už si neuvědomují, že arény ve vanille nebyly, takže mimo pár BG žádný jiný způsob PvP neexistoval a už vůbec ne v malých počtech (1v1,2v2). A pak je tu věc druhá a to je vůbec zájem lidí o to slavné world PVP, které je pro mnohé dnes už jen spojení s gangbangem a pár autisty, kteří si vezmou nejlepší 1v1 specy a pak vás hrdinsky přepadnou bez jakékoliv provokace z vaši strany. Nejlepší jsou pak ti hrdinové, kteří i přes to vše začnou prohrávat a rychle začnou utíkat ke skupince jiných hráčů a doufají, že to pak bude ten gangbang.

Gloincze 15.03.2018 18:48

Smysl 0 ale aby se neřeklo tak něco napsali

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet