Krkounův deník - 14. kapitola

  Krkoun    Vanilla    classic   

Údolí škrtících ostnů

Omlouvám se za kostrbatý překlad názvu země, kde se pokouším získat další zkušenosti. Stranglethorn Vale. Proslulá země, která je podobně, jako The Barrens, přeplněná hráči. Rozdíl je však v tom, že polovina hráčů vidí tu druhou polovinu jako úhlavního nepřítele. Tento nádherný tropický prales je sice pro postavy s levelem 30-45, což už samo o sobě je obrovské rozpětí, ale navíc se zde pohybují i hráči s levelem 60, kteří čekají na vytvoření skupiny do raidu Zul'Gurub.

pj9t4vp84s_e8dbe30d5f37f92c040ae9b9a9f68f4ee76816d2_1556372501_0582.jpg

Takže je asi jasné, že první, co každý v této zemi pozná, je umístění hřbitova. Zde jsou dokonce hřbitovy dva. Jeden při severním okraji země a druhý na jihu, vedle vchodu do Booty Bay. Ano, v této zemi jde především o World PvP a questy se dělají tak nějak ve volném čase, když není do čeho píchnout, praštit nebo střelit. Vypravit se třeba na pantery s tím, že to rychle udělám, odevzdám a vezmu další quest, je takřka nemyslitelné. V různých levelovacích průvodcích mají jejich autoři nadesignované ideální okruhy, jejichž dodržením se získá maximum zkušeností za strávený čas. PvP realita je zde ale diametrálně odlišná. Daleko nejvíce času totiž spotřebují cesty od hřbitova, k místu úmrtí. Opravdu není rozhodující, jestli je předpokládané místo dalšího questu hned vedle nebo se musí jít přes půl mapy. Čas strávený takovým cestováním je zanedbatelný.

z2p218y3n4_e8dbe30d5f37f92c040ae9b9a9f68f4ee76816d2_1556372501_1036.jpg

Další zvláštností je, že nejtěžší nebo nejzdlouhavější questy jsou právě ty obyčejné, sbírací. Úkoly, jako třeba zabít elitního tygra jménem King Bangalash, jsou v podstatě velmi jednoduché, protože v místě, kde se vyskytují, vždy někdo čeká a vezme do party. Samotný boj je pak triviální a rychlý. Sbírací questy jsou zdlouhavé, protože zvířata nebo postavy se objevují zřídka a jsou ihned popraveny. Takže zde hráči bojují spíše mezi sebou. Dalším otravným a zdržujícím aspektem jsou soustavné alianční nájezdy na Grom'gol, případně opakované zabíjení horďáckého lítáka v Booty Bay.

Většina questů je zhruba ze tří skupin. Úkoly pro Hemeta Nesingwary, které vyvrcholí získáním hlavy již zmíněného tygra Bangalashe. Další skupinou jsou questy vedoucí do různých trollích zřícenin, které vrcholí genocidou obyvatelstva v rozvalinách chrámu Zul'Kunda. Třetím okruhem je pak dialog s piráty z frakce Bloodsail Buccaneers a jejich kapitány na lodích kotvících na opuštěné pláži, zezadu Booty Bay. Samotné questy se pak dělají různě na přeskáčku, prostě jak to jde. Pokud je v místě questu víc "alíků" než horďáků, je lepší zkusit jiný quest. Pokud je to naopak, vyplatí se zůstat i po splnění questu a aspoň chvilku pomáhat ostatním bránit místo aby se každý "alík" lekl přesily a zmizel.

h7iz9o9t93_e8dbe30d5f37f92c040ae9b9a9f68f4ee76816d2_1556372501_1999.jpg

Další zajímavostí této země je quest The Green Hills of Stranglethorn. O co jde? Jeden Hemetových pomocníků měl za úkol udělat korekturu v jeho stejnojmenném románu, ale stačil jeden poryv větru a stránky se mu rozletěly po celé zemi. Všechno už posbíral, ale chybí mu ještě 15 různých stránek. Odměnou za splnění je tučná dávka zkušeností, takže se opravdu vyplatí sbírat. Sice stránky zabírají hodně prostoru v báglech a také v bance, ale chybějící stránky se dají levně dokoupit na místní burze, která je jednotná pro obě frakce. Zde pak lze naopak celkem výhodně prodávat nepotřebné stránky.

ijujt0yfvj_e8dbe30d5f37f92c040ae9b9a9f68f4ee76816d2_1556372501_153.jpg

U burzy ve Vanille bych se chtěl ještě na chvilku zastavit. Mám na mysli tu hlavní, horďáckou, v hlavních městech. Prodává se tu snad úplně všechno. I věci, které jdou koupit běžně u obchodníků. Jestli to někdo koupí - možná ano. Rozdíl je také v tom, že trvání aukce se může nastavit na 2 nebo 8 nebo 24 hodin. Hodně věcí se tu prodává pouze za aukční cenu (není zadaná žádná odkupní cena). Hráči visí na aukci a zvyšují svoje nabídky až do konce aukce. Občas se stane, že někomu padne z nepřítele například modrá zbraň, kterou může takto chytře prodat za hezkých pár goldů. Chce to mít štěstí, aby se našli alespoň dva, kteří tu věc chtějí za každou cenu.

Já jsem si takto v předstihu nakoupil dvouruční sekeru, která má neskutečných 22 Agility a 38 DPS a pušku Guttbuster s 8 Agility a 26,1 DPS. Obě věci jsem mohl nasadit až po dosažení levelu 45. Jakmile čtyřicet pětka padla, mazal jsem z jatek ve Strangletrornu jak namydlený blesk. Sláva, další milník dosažen. A kupodivu moje konto dokonce o pár měďáků překročilo 90 goldů. Znalci či pozorní čtenáři určitě pochopí, co to znamená. Pro ostatní si nechám vysvětlení do příští kapitoly.

 

Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet