Krkounův deník - 23. kapitola

  Krkoun    Vanilla   

Říše královny Azshary

Historie země, kterou jsem nyní navštívil, je na rozdíl od Un'goro Crateru známá a mnohokrát popsaná. Patří totiž k základní dějové linii, od které se odvíjí celý příběh Warcraftu. Co se to tu vlastně stalo? Nápovědu i s praktickou zkušeností dává samozřejmě také aktuální datadisk Legion. Azshara, Azsuna i Suramar byly před 10 tisíci lety součástí největšího elfského města Zin-Azshari. V tomto městě se také nacházela Studna věčnosti, která byla hlavním magickým zdrojem elfů. Právě zde došlo k největší katastrofě, kterou tento svět poznal.

Azeroth se tehdy sestával z jednoho kontinentu, nazývaného také Starý Kalimdor. Elfská civilizace byla na svém vrcholu. Marnivá královna Azshara nabádala své vyvolené ke stále většímu využívání magie ze Studny věčnosti. Svět začal být tak dokonalý, že to ucítil i padlý titán Sargeras, ukrytý někde hluboko ve vesmíru, a rozhodl se Azeroth zničit. Pod vidinou slíbené neomezené moci nařídila královna Azshara vytvořit přímo ve Studni věčnosti portál, kterým začali vstoupovat na Azeroth démoni z Plamenné legie. Naproti tomu se uskupila armáda, sestávající z ostatních elfů, draků a polobohů, a vypukla tzv. Válka prastarých.

x6w4x1vscm_6ef5c5fdc8b8c7c0e6d0ffc38e12c64da3d49a80_1556372486_8817.jpg

Už se zdálo, že je vše ztraceno a Azeroth padne, avšak elf Malfurion Stormrage se odhodlal k radikálnímu řešení, kterým bylo zničení Studny věčnosti. Nakonec se mu to podařilo, ale za cenu toho, že elfové přišli o svůj zdroj magie. Spolu se zničením Studny však došlo k implozi, která zapříčinila obrovskou katastrofu, po které se střední část starého Kalimdoru propadla na mořské dno a ze zbývajících částí vznikly nové kontinenty Northrend, Eastern Kingdoms, Pandaria, Broken Isles a další ostrovy, jak je známe dnes. Uprostřed toho všeho se vytvořil obrovský vodní vír Maelstrom, který není nic jiného, než pozůstatky bývalé Studny věčnosti.

 

Azshara byla v časech vanilly zabarvená do podzimu a v podstatě opuštěná. Po událostech v Cataclysmu však celou Azsharu kolonizovali noví spojenci Hordy, goblini, a podle mě tím Azshara ztratila svou poetickou tvář. Questy zde nejsou nijak složité, pokud sem tedy jdete s levelem 54, jako já. Na tuhý odpor jsem narazil pouze u skupinky elfů u Talassian Base Camp. Tito elfové se dokáží léčit a taky umí v případě nouze přivolat na pomoc kolegy. Naštěstí jsem zde měl pouze za úkol najít bednu s ukradenými předměty. A podruhé se naštěstí jedna bedna objevovala mimo jejich tábor, a tak stačilo jen chvilku počkat, až se znovu objevila, a bylo to vlastně bez boje.

wbg7az5lmv_6ef5c5fdc8b8c7c0e6d0ffc38e12c64da3d49a80_1556372486_9718.jpg

Trochu déle jsem strávil s hunterským questem, kde jsem měl získat dva neporušené jelení parohy. Těch jelenů jsem zabil snad 100 a nepadl ani jeden. Tak jsem to vzdal a šel spát. Druhý den padly oba parohy z prvních dvou jelenů. Tak už to prostě v tom wowku chodí, vždyť to znáte. Nakonec jsem ještě splnil doručovací questy do několika měst a po návratu do Azshary jsem získal zkušenosti, které přesáhly až přes level 55. Pak jsem se ještě vydal na pobřeží mezi nagy, abych naplnil 4 lahvičky ve 4 různých mořských jezírcích. Mimochodem, nagy jsou vlastně bývalí vyvolení elfové, které královna Azshara zachránila před utonutím. Výměnou za bezvýhradnou oddanost N'Zothovi získali vyvolení elfové nová těla, schopná žít ve vodě i na souši.

 

Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet