Lightforged Draenei

  Lightforged    draenei    allied race   

Historie

Stejně jako jejich draeneiští bratři, kteří si však cestu do Aliance našli mnohem dříve, obydlovali planetu Argus pod vedením triumvirátu (trojice vladařů - Kil'jaedena, Archimonda a Velena) jako rovnocenní příslušníci rasy Eredarů. Vše se ovšem změnilo s příchodem Sargerase, který triumvirátu nabídl růst jejich rasy. Velen však jako jediný z vladařů díky Naaru prozřel a dospěl k závěru, že Sargeras má pro Eredary jiný, zákeřnější úmysl.

 

S pomocí Naaru byl Velen schopen shromáždit stejně smýšlející eredary a bohužel neměl jinou možnost, než z Argusu uprchnout. Naaru Velenovi na poslední chvíli poslali lodě, které tyto uprchlíky měly dostat do bezpečí. Od této chvíle byli tito Eredaři známí jako Draeneiové. Nicméně, každá z lodí se vydala jiným směrem, a Kil'jaeden se převážně soustředil na dopadnutí té, na které se nacházel Velen.

 

Nicméně tito Draeneiové, kteří byli na druhé lodi, se ocitli pod přímou ochranou Prime Naaru X'ery. Byli prvopočátkem armády, která si kladla za cíl ukončit kosmickou hrozbu Sargerase a jeho Plamenné legie. Světlo však bylo jejich plamenem záchrany, tudíž uznali za vhodné využít jeho sílu i pro svá fyzická těla. Každého takového Draeneie ale čekala obtížná zkouška, ve které budou čelit svým nejtemnějším stránkám. Těm, co uspěli, se síla Světla promítla do fyzických schopností, v důsledku čehož se jim na těle objevila i světelná tetování. Začali se nazývat Lightforged Draenei.

 

Tato armáda později nesla název Army of the Light (Armáda Světla) a za celá ta dlouhá léta přijala do svých řad každého, kdo byl proti Legii ochotný bojovat až do samotného konce. Avšak jejich odpor k Legii je postavil do nevhodné pozice. Ačkoli jejich armáda čítala silné vojsko, jejich počty byly značně omezené oproti Legii. Navzdory tomuto riziku však vzplála jiskra naděje.

 

Zatímco "obyčejní" draeneiové žili na Draenoru, Kil'jaeden je časem vypátral a pro jejich likvidaci si intrikami zotročil orky. Orkové zdánlivě uspěli, a vzhledem k tomu, že nebylo koho dále zabíjet, Legie se je rozhodla nasměrovat na Azeroth. Lidské království Stormwind se ocitlo pod útokem a Stará Horda celé hlavní město zničila k nepoznání. Uprchlíci museli prchnout do severních království, kde se v důsledku toho utvořila Aliance Lordaeronu (prvopočátek Aliance, jakou známe dodnes), která fungovala jako jakýsi protipól vůči Hordě.

 

Aliance nakonec Hordu zatlačila zpět na Draenor a v průběhu událostí byl Ner'zhul schopen celou planetu rozervat silným kouzlem. Khadgar byl nucen zavřít portál, aby katastrofa nepronikla i na Azeroth. Ačkoli se tímto Draenor změnil na dnešní Outland, část Aliance, včetně Sons of Lothar, přežila. Tedy až na Turalyona s Allerií Windrunner. Nebo se to alespoň říkalo.

 

Ve skutečnosti se však tato dvojice ocitla ve Twisting Nether, kde si je vyhlídla právě X'era a oba se nakonec přidali k Army of the Light. Vše jim od X'ery bylo vysvětleno, včetně faktu, že orkové byli pouze využiti Plamennou legií. Od té doby oba bojovali s Legií, kde to jen šlo. Ačkoli byl Turalyon za své zásluhy požehnán samotnou X'erou, čímž se stal de facto nesmrtelným a nosil titul High Exarch a v podstatě se chopil vedení Lightforged Draeneiů, nic to nemělo na faktu, že Army of the Light za této situace Sargerase porazit zkrátka nemohla.

 

Nicméně, osud jim nakonec přál. Legie započala dvě invaze na Azeroth, které byly nakonec odraženy. Třetí to však měla změnit. Zde jak Alianci, tak nové Hordě došlo, že Legii porazí pouze společně. X'era se této situace rozhodla využít a kontaktovala nás prostřednictvím své části zvané Light's Heart. Díky tomu nás nabádala přivést zpět Illidana Stormrage, který byl "předurčen" démony porazit jednou provždy. Illidan nakonec, i přes všechny nástrahy Legie, znovu kráčel po Azerothu a v důsledku odražení útoku na azerothské straně v Tomb of Sargeras a smrti Kil'jaedena byl další cíl jasný. Vzhledem k tomu, že Legie skutečně dala najevo, že to tentokrát myslí zcela vážně, nezbývalo nic jiného, než definitivně ukončit Sargerasovo tažení - vydat se na Argus.

 

Po náročném přistání se Velen setkal se svými dlouho ztracenými bratry z Army of the Light na jejich pradávné domovské planetě. Mimojiné se spojené národy Azerothu znovu setkaly i s Turalyonem a Allerií. Ačkoli se Legie jen tak nevzdala, Sargeras byl nakonec uvězněn Pantheonem a Illidanem, který se stal jeho žalářníkem. Konečný cíl Draeneiů byl splněn, ale zůstaly tu nevyřešené spory mezi Aliancí a Hordou.

 

Lightforged Draneiové se znovu chtěli usadit, tentokrát však po boku svých dlouho ztracených bratrů a díky Turalyonovi byli do Aliance okamžitě přijati. Nová válka přichází a s ní i nové výzvy...

 

Raciální schopnosti

spell #255653 - Z démonů získáváte o 20 % více zkušeností (expů).

spell #255650 - Vyvoláte posvátnou kovadlinu, která umožní vytvářet předměty z profese Blacksmithing. Mimojiné máte zvýšený skill v této profesi o 10 bodů.

spell #255651 - Veškerý přijímaný Holy damage je snížen o 1 %.

spell #255647 - Zaměříte střelu svaté energie na daný cíl. Střela po 3 sekundách od použití tomuto cíli a všem nepřátelům v okruhu 5 yd od něj udělí damage.

spell #255652 - Když zemřete, udělíte damage všem nepřátelům v okolí 8 yd a zároveň vyléčíte v této vzdálenosti všechny spojence.

 

Povolání Výsledek obrázku pro lightforged draenei crest

  • Warrior
  • Paladin
  • Hunter
  • Priest
  • Mage

 

Známé postavy

  • Turalyon (ačkoli není Draenei)
  • T'partoos
  • Captain Fareeya

 

Ostatní informace

  • Startovní lokace: The Vindicaar
  • Mount: Lightforged Felcrusher (Světlem obrněný slon)
  • Vládce: High Exarch Turalyon
  • Hlavní město: The Vindicaar / Exodar (pravděpodobně)
  • Jazyk(y): Draenei, Common
  • Heritage armor:  Set item #156700

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Adamor 29.01.2019 17:05

Ahoj, omlouvam se ze to sem nepatri ale po delsi odmlce jsem se vratil k WoW a nejak nevim kde mam splnit ten achivement ani jak se dostat do ty lokace. Hledal jsem na netu ale neumim Aj a sem bezradnej. Dik za info.

Bellatrix 29.01.2019 23:36

Kde jsi ve WoW naposledy skončil? Jaký máš level? Pokud tě questy zatím nezavedly na Argus, tak musíš počkat, až se tam dostaneš. Prostě plň questy, které ti hra dává, a až se dostaneš na Argus, tak pak musíš splnit hlavní questovou linku tam. Je to tenhle achievement - https://www.wowhead.com/achievement=12066/you-are-now-prepared

Zároveň budeš muset nafarmit reputaci s frakcí Army of the Light, která se nachází taky na Argusu. A recruitment questová linka na zrekrutování Lightforged draeneiů pak začíná ve Stormwindu na ambasádě.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Adamor 30.01.2019 16:56

Dik za info,snad se k tomu dohrabu

Aenar 24.05.2018 12:23

Mam ditaz. Hraju primarne za Hordu. Kdyz bych si chtel zalozit void elfa nebo draeneie musim mit nejdriv 110lvl alika a odemknoutje nebo to jde i jinak?

Hromovapest 21.05.2018 08:48

Jako tank a DPS...BEST.

Zug 21.05.2018 15:43

Jako lore rasa? Ugh. Aliance to na ty Allied Races odnesla docela tvrdě, to se musí nechat. xP

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet