Mythic Nighthold - Fusion má osmidenní ban

  Nighthold    Mythic    Progress   

 

Rusko je zemí neomezených možností a také nepoučitelných guild. Tentokrát se nejedná o známý Exorsus, jenž si po otevření Trial of Valor odnesl zablokované účty na několik dnů, ale o jejich ruské kolegy, guildu Fusion.

 

Když se včera internetem prohnala informace o tom, že Fusion jako třetí na světě porazila bosse Star Augur Etraeuse, svět gratuloval. Našlo se ovšem i několik skeptiků, kterým nedal spát fakt, že guilda, jež se pohybuje vždy kolem 20. světového místa, dokázala zabít Etraeuse, který je považován za opravdu velký oříšek, jako třetí na světě.

q8h726vjj3k7el0_1485755673.jpg
Fusion a jejich světová umístění na bossech.

 

Pár hodin po zabití se ovšem objevila informace o tom, že hráči Fusion byli zabanováni, a začalo se zjišťovat, co se vlastně stalo. Mnoho zdrojů mluvilo o tom, že někteří z hráčů Fusion v poslední fázi využili Hearthstone, aby se dostali z instance a dopomohli tak spoluhráčům tím, že odstranili objevující se addy. Spekulací bylo upřímně hned několik a asi nemá cenu je rozebírat dopodrobna, protože Fusion byl tak milý a nahrál na YouTube video, ve kterém se vše vysvětluje.

 

 

No a co ve videu hledat? Vše bylo způsobeno kouzlem spell #101643 od monka. Díky tomuto kouzlu mohl monk nalákané addy přesunout z platformy, na které boss je, a způsobit, že add jednoduše ze souboje zmizel a DPS se tak mohla soustředit na bosse. Využití kouzla spell #101643 jde na videu vidět v časech 6:14 a 7:22.

yeotg57kvb0ocrr_1485755932.jpg
Všimněte si monka, který je mimo platformu.

 

Samozřejmě by se dalo argumentovat tím, že jde o chytré využívání herních mechanik. Přeci jen kouzlo slouží k tomu, aby se Monk proletěl a vzal si menší pauzu od náročného raidu. Na druhou stranu se guilda tak zbavila velké zátěže v podobě dalšího cíle, který bylo potřeba zabít. Když vezmete cíl, doslova jej odstraníte tím, že nemá na koho útočit a zmizí, tak to úplně košer není.

 

No a výsledek? Sebrané achievementy, odstraněné získané předměty a osm dní odpočinku od World of Warcraft. Fusion je tímto tedy úplně mimo hru a závod pro ně končí. Dle všeho se ovšem až tak moc nestalo a guilda si bude osm dní užívat Overwatch.

Fusion dostal ban krátce po zabití Etraeuse.

 

Osobně rozhodnutí chápu. Podobné „využívání herních mechanik“ není úplně v pořádku a jde vidět, že Blizzard posuzuje každý případ jednotlivě. Přeci jen se podobná věc využívala v souboji s Blackhandem v Blackrock Foundry a tehdy Blizzard nezasáhl.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hromovapest 01.02.2017 18:23

Podle za to ban dostat neměli.Bylo využito všeho v rámci možností hry.Problém blizzardu.A ne jich.Ale tak šance trestat rusa že.

Nezmo 31.01.2017 06:23

Tohle je vždycky na delší diskuzi o tom, co je fér a co ne. Na téhle úrovni raidování je to prostě nefér a ban je na místě. Odladit tak obrovskou hru na 100% je nemožné. Kdyby se to stalo někde v HC po půl roce, tak to nikdo neřeší banem, ale další týden hotfixem. A ruku na srdce, kdo z nás nikdy nepoužil "chytré mechaniky" hry.

Esperanta 31.01.2017 10:05

Já si pamatuji ještě své doby na freečku, kdy mě moje skupina z lfg přesvědčila, že natáhneme přes zeď King Ymirona. Nechala jsem se překecat a samozřejmě, že se zjevilo GM a dalo nám 7 dní ban. Od té doby se držím od jakéhokoliv zneužívání mechanik stranou. Ano, bylo to na freečku, ale přece. A taky znám experta, který na expení a farmení využíval jeden nejmenovaný program (říkejme mu Vosa) a na rotaci používal program, který mu tu rotaci dělal automaticky. K čemu to hraní pak je? Ale to už jsem odbočila hodně. To už je trochu jiný kalibr.

30.01.2017 21:49

Podle me kdyby to udelali amici tak blizzard ani nezareaguje a rekne ze to muzou udelat vsichni jen aby dopomohli svym spoluobcanum

Ellendway 31.01.2017 09:58

To není až tak úplně pravda. Není to tak dávno, co si americká guilda Limit, odnesla ban za bugování v Trial of Valor - https://www.wowfan.cz/clanek/trial-of-valor-padaly-bany-za-zneuzivani-hernich-mechanik

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet