Patch 7.2 - Co dělat v nové aktualizaci?

  Patch 7.2    Novinky    Co dělat   

 

Aktualizace 7.2 byla dnes úspěšně nahrána na všechny servery, a vy se tak můžete pustit do mnoha novinek, které na vás ve hře čekají. Novinek je relativně hodně a z oficiálního seznamu změn toho člověk mnohdy moc nevyčte. Ale nemusíte se bát! V tomto článku se společně podíváme na některé nejdůležitější věci, na které byste se měli zaměřit.

 

p1gzkt6ue1a77jk_1490785492.jpg

 

Trailer a krátký úvod

Pokud vám nejde jen o hru jako takovou, ale sledujete příběh hry, rozhodně nezapomeňte omrknout nový trailer. Máme ho pro vás připravený s překladem, takže se nemusíte bát, že vám unikne nějaká drobnost. Překlad je potřeba v YouTube přehrávači zapnout. Tlačítko pro titulky se nachází vpravo dole.

 

 

Stejně tak pro vás máme oblíbený video návod, který Blizzard při vydání aktualizace vydává. Pokud nepotřebujete tedy mnoho podrobností a stačí vám hlavní informace, zkuste právě Survival Guide, kterou jsme pro vás také přeložili. Titulky je potřeba aktivovat stejně jako u traileru.

 

Co dělat v den aktualizace?

Ještě dnes byste se měli vydat do Dalaranu a dokončit úkol quest #46734, který odemkne nový obsah na ostrově Broken Shore, včetně nových budov a World Questů. Samozřejmě odemkne i nový dungeon Cathedral of Eternal Night.

 

Dalším důležitým bodem je dokončení úkolu quest #47067, kterým získáte 26. úroveň Artifact Knowledge. Tímto úkolem odemknete i Work Orders až do padesátého ranku. Artifact Knowledge na 25. ranku poskytuje 25 000% bonus. AK na 26. ranku poskytuje 100 000% bonus, takže se to rozhodně vyplatí udělat co nejdříve! Nezapomeňte, že je potřeba použít předmět item #147449, který je ve vašem batohu.

 

Pokud máte více než 35 vlastností zbraně (artifact trait), určitě nezapomeňte dokončit úkolovou linii, která začíná úkolem quest #46765, která odemkne nové vlastnosti zbraní.

 

Dlouhodobé věci

Asi není překvapením, že nová aktualizace obsahuje hned několik věcí, které budete muset farmit dlouhodobě. Je jich docela hodně, takže se ve hře rozhodně nebudete nudit.

  • Získávání nové reputace pro Armies of Legionfall je potřebné hlavně pro ty, kteří chtějí odemknout achievement achievement #11446.
  • Dokončete vždy potřebné úkoly pro vámi preferovanou Broken Shore budovu. Na sbírání surovin se podílí celá Evropa, takže se nelekejte vysokých čísel.
  • Můžete farmit Nethershardy, které můžete směnit za předměty nebo zábavné předměty.
  • Po jedenáct týdnů budete muset pobíhat po Broken Shore, abyste dokončili úkolovou kampaň achievement #11546 a odemknuli si tak mounta pro své povolání.
  • Pro sedmý a osmý stupeň Order Advancements budete potřebovat 25 tisíc Order Resources.
  • Pokud jste již Exalted s ostatními frakcemi na Broken Shore, můžete sbírat další bonusovou reputaci a získat tak bonusové batůžky, ve kterých mohou být ukrytí mounti nebo předměty.
  • Vaši šampioni v Class Hall mohou získat legendární předměty a jejich item level se zvýšil na 900!

 

Co následuje v příštích několika týdnech?

Aktualizace sice vyšla, ale neznamená to, že je dostupný všechen obsah. Potrvá několik týdnů, než se všechno zpřístupní. To ovšem neznamená, že se na to nemůžete připravit.

  • Součástí nové úkolové linie je i odemknutí nových Class Hall šampionů. Tyto šampiony budete moci získat několik týdnů po spuštění této aktualizace. Hráči s novými šampiony budou moci odemknout sedmý a osmý stupeň Order Advancements a získat tak příjemný bonus v získávání Artifact Power.
  • Podobně jako tomu bylo v Suramaru, ani Broken Shore není výjimkou, co se týče dlouhodobého odemykání úkolů. Jak jsem již zmínil nahoře, bude potřeba 11 týdnů k dokončení kompletní úkolové linie a získání speciálního létajícího mounta.
  • Tomb of Sargeras není zatím otevřen. V současné době není oficiálně potvrzeno, kdy tento raid vyjde a kdy se do něj hráči dostanou. Pokud chcete být na Tomb of Sargeras připraveni, budete muset ještě pár týdnů běhat v Nighthold.

 

Broken Shore

Nová venkovní zóna, která byla zpřístupněna až nyní, se velice podobá předchůdcům, jmenovitě Timeless Isle, Tanaan Jungle a Isle of Thunder.

 

Broken Shore musíte prvně odemknout pomocí úkolové linie quest #46734. Úvodní úkol získáte automaticky, stačí se zastavit v Dalaranu. Dokončením umožníte vybudování dočasného tábořiště, ve kterém budete moci zakoupit zajímavé předměty, odemknout flying point a mnoho dalšího. V zóně se nachází také několik nových World Questů, za které získáte Armies of Legionfall reputaci, pěkné předměty (hlavně pro další vaše postavy) a Nethershard předměty, které můžete využít k nákupu dalších věcí.

 

bdk7qzl0uiter90_1490786822.jpg

 

Pokud chcete spolupracovat na odemykání nových budov, získávání zajímavých bonusů, bude potřeba vybudovat silné budovy. K budování musíte vždy vložit 100 Legionfall War Supplies do některé vámi zvolené budovy. Jakmile je budova dokončena, bude stát tři dny a poskytovat zajímavá vylepšení a buffy.

 

Pokud prahnete po boji, můžete také zkusit Sentinax Beacon událost, ve které můžete vyvolávat démony, kteří vás při své smrti odmění Nethershardy a například předměty pro vaše profese. Je potřeba upozornit, že tato aktivita je určena primárně pro skupiny o více hráčích.

 

Dungeony a jejich novinky

Kdo by neměl rád dungeony, že? Několik z nich prošlo aktualizací, byl přidán nový dungeon a úpravě se nevyhnuly ani Mythic Keystone dungeony.

  • Arcway, Court of Stars a Return to Karazhan (který byl rozdělen na dvě části) byly přidány do Heroic Dungeon Finderu. Pokud tedy nechcete tyto dungeony pokoušet na Mythic úrovni, máte možnost si je projít na Heroic.
  • Ve hře se objevil nový dungeon, který naleznete na Broken Shore. Pro odemknutí Cathedral of Eternal Night budete muset dokončit úvodní úkoly na Broken Shore.

dfjoj8n21yjkoa9_1490785786.jpg

 

Mnoho nepřátel v dungeonech došlo na to, že byli moc slabí, a tak jsou nyní trochu silnější, mají více životů a mohou skupině více zavařit. Tato změna platí pro Heroic, Mythic a Mythic Keystone dungeony.

 

V Mythic Keystone dungeonech se objevilo několik nových affixů, které naleznete například v seznamu všech změn. Pokud jste Mythic Keystone dungeony chodili hlavně kvůli Artifact Power, dávejte si pozor na to, že některé dungeony dávají nyní méně a některé více Artifact Power – čím delší a náročnější dungeon je, tím více Artifact Power získáte.

 

Legendární předměty

Blizzard upravil některé funkce, které se týkají legendárních předmětů, včetně toho, že si můžete nějaké legendární předměty nyní vyrobit!

  • Tailoring, Leatherworking a Blacksmithing mohou nyní vyrobit BoE legendární předměty poté, co dokončí úkolové linie a získají potřebný materiál pro výrobu item #146666, item #146667, item #146668, item #146669. Tyto předměty mohou být prodány v aukci, což může trochu pomoci ekonomice.
  • „Bad Luck Protection“ systém nyní funguje pro talentové specializace.
  • Mnoho legendárních předmětů bylo změněno. Kompletní seznam naleznete zde.
  • Na Broken Shore můžete zakoupit Relinquished tokeny (např. item #147786, item #147793, item #147800, atd.). Tyto předměty mají určitou šanci na to, že se změní na legendární předměty. Pokud tedy hledáte možnost, jak farmit specifický předmět, budete mít nyní větší šanci.

 

Vylepšování item levelu

Máte menší item level než byste chtěli? Blizzard se snaží, aby se hráči ve hře posouvali a měli stále určitý důvod hrát. Z toho důvodu bylo změněno několik věcí a předmětů. Co to všechno znamená?

  • Class Hall předměty mohou být vylepšeny až na item level 870. Budete k tomu potřebovat item #146726, který získáte z Broken Shore World Questů.
  • Předměty z dungeonů byly vylepšeny, a vy tak můžete získat předměty o minimálním item levelu 825 (normal), 845 (heroic) a 865 (mythic).
  • Koukněte do aukce, zda není dostupný některý z legendárních předmětů, které můžete použít: item #146666, item #146667, item #146668, item #146669.
  • Obliterum Forge již nepotřebuje dokončení úkolové linie a předměty, které vyrobíte z profesí, mohou být vylepšeny z item levelu 835 na 875.
  • Na Broken Shore můžete zakoupit Dauntless a Relinquished tokeny. Tokeny stojí 400, resp. 5000 Nethershardů.
  • Ve hře jsou čtyři noví World Bossové, ze kterých můžete získat předměty s item levelem 890. Pokud bude stát Nether Disruptor budova na Broken Shore, rozhodně neváhejte a podívejte se, zda není aktivní Brutallus, Apocron, Malificus nebo Si’vash.
  • Předměty z World Questů byly vylepšeny z item levelu 845 na 860.

 

Artifact zbraně

Zbraně, které máme všichni rádi a hrají velkou roli v celém datadisku, se dočkaly dalších aktualizací. A nemusíte se bát, Artifact Power budete stále potřebovat… a ne málo.

  • Pokud jste měli 35 otevřených vlastností (nebo více), můžete dokončit úkolovou linii, kterou vylepšíte zbraň a získáte achievement achievement #11609.
  • Každá zbraň má několik nových vlastností a konečnou vlastnost, kterou můžete vylepšit hned několikrát spell #239042.
  • Všechny vlastnosti, které měly 3 úrovně, mohou být vylepšena na 4. úroveň.
  • Pokud jste měli naspořené Artifact Power tokeny, máte smůlu. Nejdou využívat na nové vlastnosti.
  • Artifact Power, který jste měli v originální „nekonečné“ vlastnosti, se vám vrátil, a můžete si tak zvolit, zda chcete vylepšit nové vlastnosti nebo dokončit vlastnosti, které mohou být vylepšeny na 4. úroveň.

 

Určitě máte rádi i nějakou tu výzvu. Pokud ano, můžete se těšit na nové vzhledy zbraní, které získáte za dokončení relativně obtížných úkolů. Úkoly, které budete muset splnit k získání nového vzhledu, musíte dokončit, pokud je Mage Tower na Broken Shore aktivní a máte vylepšené všechny nové vlastnosti zbraní.

 

K získávání nových vlastností a potřebného Artifact Power vám dopomůže například několik nových úrovní Artifact Knowledge. Pokud máte tedy dostatek času a Order Resources, můžete si Artifact Knowledge vylepšit až na 50. úroveň. K tomu bude potřeba dokončit úkolovou linii quest #47067 na Broken Shore. Tento úkol získáte, pokud máte 25. úroveň AK a dostanete se na Broken Shore.

 

Pet Battles – Nový obsah!

Hráči sběratelé po tomto volali již dlouho a Blizzard vydal první dungeon pro Pet Battles! Tento týden máte dvojité štěstí, protože se objevil dungeon a také je Pet Battle Bonus Event!

 

Nový dungeon je relativně zajímavý a nemusíte se bát, že ho nezvládnete. Během několika dnů by se měl objevit i návod, se kterým byste měli dungeon zvládnout levou zadní.

 

A mnoho dalšího!

Ve hře je toho mnohem více. Jedná se hlavně o maličkosti, například menší změny v profesích, nové uživatelské rozhraní pro předměty v setech a mnoho dalšího. Napište nám do komentářů, jaká novinka se vám líbí nejvíce a kterou novinku byste nejraději zašlapali do země.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mage Ertai 04.04.2017 22:21

Blby dotaz, na Broken Shore q linii se dostane kazdy kdo ma 110 nebo se musi jeste neco splnit? Khadar mi nic nenabidnul...

07.04.2017 05:36

mozna se museji udelat takovy ty uvodni questy odblokovani suramaru a podobne ale nevim to presne, na altovy co se ted koukal co mam udelanou ciste garrison kampan + odblokovanej suramar me ten quest vyskocil

barrny 31.03.2017 09:05

Klasika nejbohatší herní vývojová společnost na světě a s letou zkušenosti a není schopna vydat patch bez větších problémů a pořád se najdou vylízanci, kteří je budou obhajovat opravdu neskutečne

31.03.2017 18:59

vylizanec ses mozna tak ty, zadna spolecnost neudela patch kterej 100% sedi bez chyb pri prevodu z test servru na oficialni

Vatt'ghern 03.04.2017 08:51

Nikdy neudělají patch úplně bez chyb ( to je téměř nemožné) ale mohli 7.2 vydat o nějaký ten čas později. a ne rychle vydat patch ve kterém je teda požehnaně chyb

04.04.2017 19:12

Vatt'ghern ono dost zalezi taky na lidech ja treba narazil asi jen na dve drobny chyby v UI jinak sem na nic nenarazil co by me nejak poskozovalo zazitek ze hry.
Ono se na tohle dost nadava, ale lidi obcas nepremysli ze by to mohly zpusobovat nejaky jejich addony co zpusobuje ty chyby a ne hra samotna.
Blizzard vydaval hotfixy i 2x do tydne i pred patchem delka public testu tohle moc neovlivni, ono zrovna wowko s jeho milionama radku v databazi se dost spatne koriguje co vsechno se podela pri updatu.

Vatt'ghern 06.04.2017 08:20

Beeda2004 já osobně nemám addony.
První den mi třeba vůbec nešly spelly pokud jsem na ně neklikal ve spellbooku. :,( ( a pak spousta grafických bugů ale kdybych se o nich rozepsal bylo bylo na A4

06.04.2017 12:26

Vatt'ghern to ze se bugujou spelly neni chyba patche ojedinele me to dela uz od prepatche na legion, ale vetsinou me staci dat alt+F4 a po lognuti zas fungujou.
Graficky bugy nijak moc neresim v rfk bylo az do jeho predelani v draenoru moznost skocit mimo textury pod mapu a v samotnym draenoru bylo takovychhle chyb mnoho i po roce hrani.
Problem je spis v tom ze behem bety nebo ptr tak lidi radsi behaji dungy pocitaji kde jim pada nejlepsi gear a jak sejmout co nejrychleji bosa nebo jak odrbat nejakou emchaniku na ulehceni farmy, ale ze by behali po mape a reportovali kazdou chybejici texturu nebo nejakej zapomenutej nedodelek na to kazdej kasle.
A i kdyz blizzard nekteri lidi povazujou za bohy tak to sou furt jen chybujici lidi stejne jako ses ty nebo ja.
Ja su kazdopadne rad ze vcera oznamili update po 3/4 roce do armored warfare takze to muzu aspon kombinovat a nebude to takovej stereotyp :-)

Martins911 30.03.2017 07:42

Tento patch se hraje jak na nějakým freečku tolik bugů...

Merneron 30.03.2017 09:59

Hej bugov je po patchi neskutočne veľa...neexistujúce sedlá a uzdy na lietajúcich mountoch, poprehádzané ikony na niektorých abilitách či mountoch, sem tam som videl, že vynechávajú dialógy medzi NPC takže chce to poriadny hotfix. Na druhú stranu jedná sa o contentovo najobsiahlejší patch, takže sa to dalo očakávať, že im to narobí bordel.

Hromovapest 30.03.2017 10:00

Bugy nejsou nejhorší.Ale mentalita horďanské komunity na draku...to je unikum.

Martins911 30.03.2017 10:08

@Merneron co slýcham tak hodně lidem hra padá, pak ty mise s foloverama co jsou jakoby hned hotový. A že to je největší patch? A co platíme jim snad za test realm? Mě když zákazník řekne že to nefunguje a má pravdu tak mu musím vrátit prachy

Esperanta 30.03.2017 10:26

A já si říkala, proč mi svítí samy od sebe ikony a podobné srandy. Ok, tak nejsem sama.

30.03.2017 17:27

@Martins911 me to nastesti do char screenu spadlo jen jednou kvuli questu ale jinak me hra bezi v pohode problem neni ze by bylo conetnu malo jen se to blizazrd snazi roztahovat na tri mesice nez vyjde raid to je ten problem aby lidi cekali tejden co bude atd...

jinak doporucuju zkontrolovat custom lag tolerance kterej je nyni prejmenovanej na SpellQueueWindow po updatu je hodnota vyresetovana na 400ms coz muze delat urcity problemy, hodnota se da upravit pres addon advanced interface options zalozka combat mylsim nebo pouzijte prikaz
/console SpellQueueWindow 60 (jako hodnotu pouzijte svou latency)

Martins911 30.03.2017 17:39

Beeda2004 hm hele asi to bude tím jelikož hodně lidí na worldu psalo že než jim to psalo tak měli chvíli lagy, jinak jak na to přišel?

30.03.2017 17:41

@Martins911 cejtil sem ze ty spelly nefungujou jak maji tak sem napsal do google 7.2 spell lags a nasel sem https://www.reddit.com/r/wow/comments/624y53/attn_custom_lag_tolerance_was_automatically_set/?st=j0wjwghe&sh=5f9d18ad :-)

30.03.2017 17:45

Beeda2004 nejakyho duvodu me komentar vynechal text "7.2 spell lag a nasel sem"

Esperanta 29.03.2017 21:43

Pet Battle Dungeon guide je napsána. Čeká to už jen na korekturu a bude tu.

Zakys 29.03.2017 20:36

Zase čekat na etapy???!!!...Větší kravinu Blizz udělat nemohl. Ještě kdyby si člověk udělal volno tak to může jít rovnou zase zpet do práce....Ty q měli udělat nasobně slozitější ale prostě by tam ten q za q byl stále...Takhle je to podle mě fakt na prd. Lore je pro mě duležitejší než nějaký Mythic progress takže se mi vyplatí mesíc nehrat a pak asi dojít... Raději budu pracovat na dvou questech týden než teď pár stupidných q za pár minut...Postrádá to absolutní motivaci...Bohužel s tím asi nic nenadělám a nezbude mi nic jiného než se s tím smířit.

30.03.2017 04:04

taky me to moc nevyhovuje veskerou cinost z nvoyho patche sem mel asi za hodku hotovou a pak dalsi hodinu sem cekal na dung

Popcorn308 30.03.2017 09:53

souhlasím a to ještě dneska trapně dali jeden qvest??? kde stačilo doletět a vzít a zpět se vrátit odevzdat tak jako tohle je už na mě moc.....

Vatt'ghern 30.03.2017 11:54

Souhlasím lore nemají dořešené a Illidana oživili aby přitáhli lidi jako já. Hlavně, že musí řešit pet battles.
Říkám si, že já bl.bec se neměl vracet, cataclysm měl být můj poslední datadisk. :,(

sw1tchCZ 29.03.2017 15:52

Pro Info:
Power Ascended přece nemá, co dělat s class mountem ne? I v popisu achievu je to, že máme dostat 'dárek od šestky' - což je přístup k novým traitům - a poté koupení všech nových traitů... Tudíž se dá splnit už teď, ne?

Ellendway 29.03.2017 16:50

Vidíš to, máš pravdu. Zatím smazáno. Doplním to s přesnější informací. Díky.

sw1tchCZ 03.04.2017 13:16

@Ellendway NP Už aby bylo tak za tři týdny a já měl nového Death Knighta pod mím velením a pak aby už bylo po 11 týdnech a my měli možnost dělat ty class mounty...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet