Patch 7.2 - Konec friendly nameplatů v PvE

  Legion    7.2    Addony   

 

Děje se přesně to, co napovídá název článku. Blizzard se rozhodl příchodem patche 7.2 zakázat friendly nameplaty v PvE a omezit určité funkce addonů v raid a dungeon instancích.

 

Myslím, že prvně je nejdůležitější říct, že se nic nemění pro PvP situace. Veškeré změny se aplikují pouze na situace, kdy jste v raid/dungeon instanci.

 

V čem vlastně tkví celá tahle situace? Co Blizzard vedlo k tomuto kroku? Podle všeho dosáhla vynalézavost tvůrců addonů na takový level, že se za pomoci přidání vizuálních pomůcek dá trivializovat téměř jakkoliv náročný test, který má otestovat váš positioning nebo orientaci v raidu. Ve výsledku stačí následovat šipku, která vás stejně tak jako GPS bezpečně zavede na požadovanou pozici nebo vyvede z nebezpečí.

 

Co mají společné friendly nameplaty s těmito "ukazateli"? Je to velmi jednoduché, veškeré vizuální pomůcky obsahoval právě tento addon.

 

Zatím se ví o blokování funkcí tohoto addonu, změny u zbytku addonů jsou zatím neznámé.

 

Komunita se zlobí

Sám jako hráč jsem rád, že se tvůrci addonů dostali až na takovou úroveň, kdy si za jejich pomoci dokážeme usnadnit téměř vše, na co jen pomyslíme. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že i když komunita neustále volá po obtížnějším contentu, zároveň má tendence vše zlehčovat a automatizovat. A stejně jako podobné změny zatím tato novinka neobdržela příliš velkou popularitu.

 

Objevila se spousta nepotvrzených zvěstí, že by se mohlo jednat o reakci na zabití Mythic Gul'dana, kdy je jasně ze záběrů vidět, že spousta top guild používá právě tyto ukazatele, aby se lépe zorientovala během encounteru. V komunitě to vyvolalo spoustu negativních ohlasů a objevila se spousta komentářů, že se jako klasicky objeví pár špatných jablek, které to pokazí všem ostatním.

 

Souhrn na konec

  • Veškerá omezení se aktivují pouze po vstupu do raid/dungeon instance.
  • V dungeonu/raidu se vám friendly nameplaty změní na originální Blizzard vzhled.
  • Enemy nameplaty tato změna nepostihne a stále jdou měnit.
  • Jakmile vyjdete z raid/dungeon instance, veškeré funkce addonů budou opět aktivní.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zvejkyn 19.03.2017 10:29

Je mě z lidí někdy smutno. Místo aby byli rádi, že se raidování ztížilo, konrétně mám na mysli NightHold, tak každej poukazuje na to jak to guildy nemůžou dát a jak se "rádoby" mythic guildy rozpadají jelikož se nepřehoupnou přez 3/10. Každý by chtěl těžký content jako ve starším WoW, ale když k tomu Blizzard začně směřovat tak je to zase moc těžký. Zakládají se nové a nové guildy přitom staré funkční nemají lidi. Protahuje se za goldy nebo za peníze ale každej pak na fórech brečí jak je získávání gearu strašně jednoduchý...

19.03.2017 22:39

klasika vsichni chcou ultra tezkou vanilu kde diky spatnymu systemu raidu(zastaralymu) trval kill bosa mesic a vic, kdyz jim blizzard da neco co ma nejakou vyssi uroven tak po mesicu na 4 bosovy zacnou leavovat ze je to nebavi

EmperorNight 19.03.2017 09:15

Je teda fakt, že můžu být asi v klidu, protože používám primárně jen move anything a používám blizzarďáckej frame. Takže já se ani na hráče nedivím, řeším si je přes ikonky a mnohdy od nich ani neodtrhnu zrak na bosse :-D

EmperorNight 18.03.2017 20:34

Budu se asi ptát jako trubka, ale který addon je to konkrétně? Friendly nameplates na cruse nenajdu.
Ne že bych ho chtěl používat, jen by mě zajímalo jestli to nepostihne některý z addonů co používám :-)

Akari 18.03.2017 22:49

Nevím jestli myslíš jen čistě jméno a nebo i HP bar, ale na jména jsem před pár týdny začal používat tento https://mods.curse.com/addons/wow/kuinameplates
Ta jména jsou pěkně čitelná, takže vím, kdo stojí kde, ty Blizzard jména se ani nedají přečist, jen taková modrofialová čmouha nad charem.
Nevím jak to chtějí upravit, ale rád bych tento addon používal i dál, protože je to velká pomoc v pugách, když není žádná komunikace během fightu.

18.03.2017 23:25

podle me jedna hlavne o tohle vyuziti https://youtu.be/k5BTdavXUSc?t=322 kdy vlastne na sprateleny nameplate vyvojari prilepi ruzny veci na tomhle videu je krasne videt zeleny kolecko kolem hracu s provazama aby si zjednodusili prehled.

Jinak Friendly Nameplates neni addon ale nazev ty funkce

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet